Toen we afgelopen winter in het fijne skigebied Flachauwinkl onderweg waren, zagen we op het pisteplan een nieuwe skilift staan: de ‘Winkl link’. Deze nieuwe lift moet vanaf volgende winter zorgen voor een liftverbinding tussen Flachauwinkl en Zauchensee. Het kleine stuk tussen de stoeltjeslift in Flachauwinkl en de Highliner gondel in skigebied Zauchensee moest tot nu toe met de bus worden afgelegd. Door de komst van de nieuwe lift, wordt deze busdienst overbodig. Bovendien ontstaat er zo een aaneengesloten skigebied van Zauchensee helemaal tot aan Alpendorf. In totaal een enorm skigebied van 205 pistekilometer en maar liefst 69 liften.

Winkl link Flachauwinkl Zauchensee
De nieuwe lift staat al op het pisteplan

Waar komt de nieuwe lift?

De details van deze lift zijn nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk wordt deze lift een verbinding tussen het dalstation van de Family Shuttle (Flachauwinkl) en dat van de Highliner in Zauchensee. De details zijn nog niet officeel bekend gemaakt. Maar ‘men’ heeft het over een 10-persoonsgondel waarmee wintersporters in iets meer dan een minuut van Zauchensee naar Flachauwinkl worden getransporteerd.

Details nieuwe Winkl Link skilift tussen Flachauwinkl en Zauchensee

Liftsysteem: 10-persoonsgondel
Gereed: december 2021.
Capaciteit: 1.800 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 1 minuut, 10 seconden;
Hoogte dalstation Flachauwink;: 1.033 meter boven zeeniveau.
Hoogte dalstation Zauchensee: 1.012 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 21 meter.
Lengte: 400 meter.
Investering: onbekend.

Upgrade Flying Mozart

De nieuwe Winkl Link verbinding is niet de enige skilift waar deze zomer aan gebouwd wordt. Ook de bekende Flying Mozart gondel in Wagrain wordt compleet gemoderniseerd. De 3o jaar oude gondel wordt vervangen door een moderne, comfortabele 10-persoonsvariant. Deze is niet alleen comfortabeler, maar ook sneller. Daardoor worden de wachtrijen bij deze lift waarschijnlijk een stuk kortern.

Het project voor de modernisering van de Flying Mozart is afgelopen zomer reeds gestart. Inmiddels is het nieuwe bergstation als zo goed als gereed. Dat komt iets hoger te liggen dan het huidige. Wintersporters stappen vanaf komende winter op exact dezelfde hoogte als het bergstation van de Starjet 3 (vanuit Flachau) uit.

Het nieuwe bergstation van de Flying Mozart komt iets hoger te liggen.
Het nieuwe bergstation van de Flying Mozart komt iets hoger te liggen.

Fijn vooruitzicht

Wij zijn erg benieuwd hoe de nieuwe liften er uit gaan zien en wat dat betekent voor het skigebied. Deze winter konden we al genieten van een de prachtige Panoramalink, de nieuwe verbinding tussen Wagrain en Kleinarl. Als alle bouwwerkzaamheden voorspoeding verlopen, kunnen we komende winter kunnen vanaf Zauchensee helemaal tot aan Alpendorf en weer terug skiën. Wat een heerlijk vooruitzicht.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wildkogel Arena opent de pistes opnieuw voor wintersporters
Ook interessant
Montafon moderniseert 40 jaar oude Valisera-gondel naar Silvretta Nova