Baal jij er ook zo van dat je deze winter niet in de sneeuw bent geweest? En wil je toch nog een paar afdalingen maken? Dan hebben we goed nieuws. Omdat er de afgelopen weken nog enorm veel sneeuw is gevallen op de hoger gelegen pistes, gaan de pistes in skigebied Wildkogel Arena weer open.

Een lift, twee afdalingen

Eerlijk is eerlijk voor fanatieke wintersporters is het aanbod beperkt. De enige lift die namelijk open gaat is de vierpersoonsstoeltjeslift ‘Ganzeralm‘. En natuurlijk de ‘Wildkogelbahn’, de gondel die vanuit het dorpje Neukirchen am Großvenediger vertrekt. Rondom de stoeltjeslift zijn twee pistes een rode en een blauwe.

Zon in de skilift. Stoeltjeslift in Wildkogel Arena
De Ganzeralm stoeltjeslift gaat open.

Skigebied open tot begin juni

Vandaag, op eerste pinksterdag gaat de lift voor het eerst open. Daarna zal de lift alleen in de weekenden en op feestdagen geopend zijn. Dat betekent dat de Ganzeralm stoeltjeslift op de volgende data geopend zal zijn:

  • 23 en 24 (tweede pinksterdag) mei 2021
  • 28-30 mei 2021
  • 3 tot 6 juni 2021 (3 juni is een feestdag in Oostenrijk).

Ben je komende weken toevallig in de buurt van Wildkogel Arena, dan kan je dus gewoon een paar afdalingen maken. Hoe gaaf is dat. Sowieso is er in de omgeving van het skigebied ook in de zomer genoeg te doen en te beleven. Wat dacht je van een bezoek aan de wereldberoemde Krimmler watervallen, de Weißsee gletsjer of het nationale park museum waar je alles kunt leren of het nationale park Hohe Tauern.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Belangrijke tips voor wanneer je off-piste gaat skiën
Ook interessant
Nieuwe Winkl Link verbindt Flachauwinkl en Zauchensee