Kinderen moeten lekker actief buiten kunnen spelen. Ongeacht het weer. Zo luidt de filosofie van Reima. En Reima maakt kinderkleding die hier aan bijdraagt. Vorig jaar ontdekte we de wintercollectie van dit Finse merk en ook dit jaar hebben we weer een aantal items uit de collectie besteld. Dit setje thermokleding voor kinderen trok direct de aandacht. Het is namelijk van wol, ziet er mooi uit én het is gunstig geprijsd. Zoonlief nam het blij in ontvangst en draagt het sindsdien bij buiten activiteiten. Tijd voor een review!

reima thermokleding voor kinderen - thermoshirt hangt

Samenvatting review Reima thermokleding voor kinderen

Materiaal: merino wol (80%).
Pasvorm: nauwsluitend langs een lang slank lichaam.
Warmte: houdt opgebouwde warmte goed vast.
Leuk: pasvorm is lang en smal, merino wol, zacht materiaal.
Minder leuk: alleen online verkrijgbaar in Nederland.
Kopen: thermoshirt voor € 39,95 en thermobroek voor € 29,99.

reima thermokleding jongens

 

Volledige review Reima thermokleding voor kinderen

Omdat we ook (naast wintersport) graag wandelingen maken in de herfst, hebben we deze thermoset al in de herfst binnen. Op koude dagen wordt erin gewandeld en ook naar een bezoek aan de gletsjer wordt deze thermokleding gedragen. Zoonlief is er helemaal weg van. Waarschijnlijk is het een combinatie van design, pasvorm en zachte kwaliteit van de stof. Ook van de rits in het thermoshirt wordt dankbaar gebruik gemaakt. Ik heb het zo warm (rits open). Of: ‘de wind is zo koud’ (rits dicht).

Warmte

De thermokleding van Reima is warm. Waarschijnlijk komt dat doordat het voor 80% uit merino wol bestaat. De stof voelt zacht en comfortabel en opgebouwde warmte wordt goed vastgehouden door de kleding. Geen geklaag over kou op de piste, maar ook niet in de skilift, dat is fijn!

Pasvorm

De thermokleding is gemaakt van stretch materiaal. Onze zoon is slank (en relatief lang) en de thermokleding valt nauwsluitend. Dat de kleding lang is, is ook een groot voordeel. Regelmatig vallen thermoshirts net te kort waardoor ze de aansluiting met de broek missen. Dat is met de thermokleding van Reima dus niet het geval.

De maten die Reima voert, zijn voor Nederlandse wintersporters wat ongewoon. Zo kan je kiezen tussen maat 100, 110, 120 etc. Wij kozen voor maat 120 voor onze zoon die normaal maat 122 draagt. Dit paste ruimschoots (zie onderstaande foto). Wij adviseren de lengte van je kind in cm omlaag af te ronden om de juiste maat te bepalen.

Zacht materiaal

Voor kinderen met een gevoelige huid is het vaak lastig om goede thermokleding te vinden. Dit is met onze zoon althans altijd het geval geweest. Al wordt altijd overal beweerd dat merino wol niet kriebelt en niet irriteert, onze zoon ervaart regelmatig een ‘kriebeltje’ of irritatie in wollen kleding. Echter heeft het zachte materiaal van Reima thermokleding voor kinderen een prima uitwerking op zijn huid. Geen kriebel, geen rode plekjes, en geen zweet.

Conclusie review Reima thermokleding voor kinderen

Wat een fijne set thermokleding! De pasvorm en het materiaal van dit setje scoren veel punten. Zeker voor slanke en relatief lange kinderen is dit een goede keuze. Ondanks dat deze set warm is, wordt je kind niet nat van het zweten. Vocht wordt namelijk razendsnel opgenomen en afgevoerd door deze thermoset.

Voor deze review hebben we een setje voor jongens getest, maar er deze thermokleding is ook in roze verkrijgbaar.

Je koopt dit setje online in de webshop van Reima of via Bergfreunde.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Advent in Karinthië
Ook interessant
Volgende week sneeuw verwacht in Oostenrijk