Een skibril die je over je bril draagt, bestaat zoiets? Tot een paar jaar geleden was het compromis wat je als brildrager moest maken. Je bril? Of je skibril? Tegenwoordig zijn er gelukkig speciale skibrillen verkrijgbaar. Je draagt deze OTG skibril over een reguliere bril. De pasvorm is aangepast  en er is dus genoeg ruimte voor een gewone bril op sterkte onder de sneeuwbril.

OTG skibrillen worden speciaal geproduceerd om over je reguliere bril heen te dragen. De afkorting OTG staat voor 'over the glasses'. OTG skibrillen hebben doorgaans een ruimer frame waardoor ze over een bril op sterkte heen passen. Om de extra ruimte te creëren is het frame kleiner en de lens groter gemaakt. Het zijn dus echt andere skibrillen dan 'normaal'.

OTG skibril kopen? Bekijk onze selectie

Ben je op zoek naar een goede OTG skibril? Speciaal voor onze lezers hebben we de drie fijne 'over the glasses'-skibrillen van dit moment geselecteerd. Kijk nu snel welke sneeuwbril het beste bij jou past en koop hem direct bij de goedkoopste aanbieder!

1. Onze favoriet: Julbo Titan - € 199,95

De Franse fabrikant Julbo heeft veruit het grootste assortiment OTG skibrillen. Alleen al bij Outdoorwinkel Bever kan je kiezen uit maar liefst 26 modellen. Onze favoriet is de Titon. Deze fotochromatische skibril past zich aan de weersomstandigheden aan. De meekleurende lens heeft een bereik van categorie 2 tot 4. Dat betekent dat je hem bij vrijwel elk weer kunt dragen. Wij zijn met name enthousiast over de kwaliteit van de lenzen van Julbo. Die is echt extreem goed. Het grote montuur en de sferische lens zorgen er ook nog eens voor dat je een breed zicht hebt.

Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren en is voor € 199,95 te koop via de webshop van Bever.


2. Beste prijs / kwaliteit: Sinner Marble - € 59,95

Sinner is een Nederlandse fabrikant van skihelmen en -brillen. De 'Marble' is speciaal ontwikkeld voor wintersporters met een bril op sterkte. Qua prijs / kwaliteit verhouding is dit de beste OTG sneeuwbril die er te vinden is. De skibril is voorzien van een oranje lens met categorie 3 filter. Ideaal voor zonnige dagen, maar ook bij lichte sneeuwval voldoet deze bril prima.

Sinner Marble is onder meer te koop bij Bol.com en kost nog geen 60 euro.


3. Smith Daredevil - OTG skibril voor kids € 54,95

De Smith Daredevil is de ideale OTG skibril voor kinderen. Niet voor niets scoort deze bril hoog in onze beste kinderskbril test. Ondanks de cilindrische (platte lens) is het zicht met deze bril erg weids. Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat de lens (categorie 2) niet voldoende licht filtert voor hele zonnige dagen op de gletsjer.

Deze skibril kost € 54,95 en is onder meer verkrijgbaar bij Bever.nl


Tips als je een OTG skibril gaat kopen

Tenslotte nog een aantal handige tips voor het kopen van de juiste OTG skibril.

De pasvorm van de sneeuwbril

Let, wanneer je een skibril gaat kopen, goed op de pasvorm. De sneeuwbril past goed, wanneer deze naadloos aansluit op je gezicht. Er mogen geen luchtgaten ontstaan, anders komt er vocht achter de bril en krijg je condensvorming.

Passen met je skihelm

Let er op dat de skibril goed aansluit bij je skihelm. Anders krijg je wederom luchtgaten en beslaat de skibril. Hou er ook rekening mee dat skihelm je hoofd breder maakt. Zet daarom je skihelm op voordat je een skibril gaat passen.

Een skibril op sterkte is ook een optie

Als brildrager heb je verschillende mogelijkheden op de piste. Een van die opties is een skibril op sterkte. Wij testten deze winter een skibril op sterkte en waren behoorlijk onder de indruk.

Overweeg een skihelm met vizier

Je kunt ook overwegen om een skihelm met vizier te kopen. Het vizier van een goede vizierhelm past meestal goed over een bril. Twijfel je of dit voor jou een goede oplossing is? Lees dan ons handige artikel: skihelm met of zonder vizier - onze ervaringen met de vizierhelm.

skihelm met vizier voor dames
Een skihelm met vizier is ook een optie. Helm op de foto: CP Camurai.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5x skihelm aanbieding die je niet wil missen
Ook interessant
Review: Julbo Skydome Zebra Light skibril