Thermoshirts zijn een must have voor wintersporters. Een thermoshirt houd je warm en droog. De duurste meest technische hardshell is niks waard zonder goed thermoshirt. Ook deze winter testten we weer een aantal aantrekkelijk geprijsde thermoshirts van Decathlon. We kozen voor Wedze 500 (nu 5 euro) en Wedze Fresh warm (15 euro). In deze review delen we onze ervaring met deze Decathlon thermokleding.

Samenvatting van de test Decathlon Fresh Warm en Wedze 500

Decathlon Fresh Warm thermoshirt

Materiaal: polyester.
Pasvorm: sportief.
Warmte: dik en warm.
Wat is leuk: warm en zacht.
Wat is minder: armen relatief kort.
Kopen: voor 14,99 in dames, heren of kindermodel.

Decathlon thermoshirt Wedze 500

Materiaal: polyester.
Pasvorm: ruim en kort vallend.
Warmte: medium tot zeer warm.
Wat is leuk: goedkoop thermoshirt.
Wat is minder: kriebelt, onaangename geur.
Kopen: van €9,99 voor €4,99 (dames en heren).

Complete review Decathlon thermokleding

Beide varianten Decathlon thermokleding bestaan uit 100% polyester, plastic dus. Niet ons favoriete materiaal, wel het meest voordelig als het gaat om thermokleding. Ik draag beide shirts tijdens het langlaufen, hardlopen en op de piste. Ik draag ze meerdere dagen achter elkaar, ook als de temperatuur oploopt.

Comfort

Decathlon Fresh warm is het meest comfortabel. Het shirt is van dik materiaal en doet denken aan een trainingshirt voor schaatsen of langlaufen. Niet zozeer aan skikleding. Het materiaal komt wat verstikkend over. Ik heb direct mijn vraagtekens bij het ademend vermogen. Echter, ondanks dat ik wel zweet, droogt het shirt snel. Het materiaal is dik en opvallend zacht.

Wedze 500 is dunner. Het bestaat uit gebobbeld materiaal, iets wat bij mij ontzettend kriebelt. Daarbij valt alles net iets te kort. Te kort en te breed. Het shirt droogt minder snel dan de Fresh Warm variant.

Decathlon thermokleding Fresh warm
Decathlon thermokleding Fresh Warm is geschikt voor vele outdoor sporten.

 

Warm

Decathlon Fresh Warm is warm. Direct vanaf het moment dat je het aantrekt (het heeft dus geen opwarmtijd nodig zoals de meeste thermoshirts van polyester wel nodig hebben). Het shirt valt niet zo strak, dus met koude dagen komt er wat kou tegen mijn buik.

Wedze 500 is ook warm, maar niet zo warm als Fresh Warm. En daarbij heeft dit shirt even tijd nodig om op te warmen.

Geur

Beide thermoshirts geven na gebruik een onaangename geur. Dit is natuurlijk mijn eigen zweet, maar ik ben niet gewend dat de geur zo blijft hangen in kleding. Waarschijnlijk komt het door het materiaal. Eigenlijk is deze thermokleding niet geschikt om meerdere dagen te dragen. Normaal gesproken draag ik een thermoshirt rustig twee of drie keer (zeker wanneer het slechts een uur gebruikt is) maar deze shirts moeten echt direct de was in.

Decathlon thermokleding is warm.Conclusie Decathlon thermokleding

Decathlon Fresh Warm is aan te raden voor koukleumen. Of je nou gaat wintersporten, of een andere buitensport doet, het is gewoon een comfortabel en warm thermoshirt.

Wedze 500 is aan te raden voor beginnende wintersporters die niet teveel geld uit willen geven en geen gevoelige huid hebben. Zelf ben ik te gevoelig voor kriebelende stoffen om dit thermoshirt te dragen, dus ik heb het niet teveel getest. Zorg wel dat je voldoende shirts meeneemt op wintersport, want na een dag wintersporten en après skiën, wil je deze niet nog een keer aantrekken.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Super skirondes: Hermann Maier tour in Flachau, Wagrain en Alpendorf
Ook interessant
5 tips voor een wintersport met het vliegtuig