Een wintersport passie wil je natuurlijk zoveel mogelijk delen. Waarschijnlijk ga je altijd met dezelfde persoon (of personen) op wintersport. Maar verandering van spijs doet eten. Een ander skigebied, een andere manier van wintersporten of een ander gezelschap. Denk daarom eens aan deze leuke mensen, wanneer je een volgende wintersport gaat plannen.

Ski angst overwinnen met een skimaatje van hetzelfde niveau
Je beste vriendin (ook al kunnen ze nog niet skiën)

Je ouders of schoonouders

Zeker wanneer je kinderen hebt, is dit gezelschap van harte aan te bevelen. Je (schoon) ouders passen waarschijnlijk met alle plezier op je kinderen. Daardoor kan jij ongestoord lekker skiën. Tijdens het eten ben je niet alleen maar met je kleine draak bezig, maar kan je ook echt eens een normaal gesprek voeren en van je eigen eten genieten. En tijdens de lange autorit kan er misschien wel een kind met je ouders meerijden.

Kortom, een bijzondere ervaring voor iedereen!

Vrolijke prints en een warme capuchon.
Ouders en schoonouders zijn gewillige oppas.

Vrienden

Als je nog nooit met je vrienden op wintersport bent geweest, waag het er dan eens op. Het is een bijzondere ervaring. Als het onderlinge niveauverschil erg groot is, kan je afspreken dat de beste skiërs gaan snowboarden (of de beste snowboarders gaan skiën). Samen iets nieuws leren zorgt voor veel plezier.

Maar ook naast de piste is genoeg te doen voor jou en je vrienden: verken het dorp, de après ski bar en de rodelbaan. Een wintersport met vrienden is een unieke ervaring en bijkomend voordeel: je kan er nog vele verjaardagen over napraten.

De sneeuwschoenwandeling is een bijzondere ervaring.
Kies je vrienden met zorg

Je kinderen

Er zijn aardig wat wintersporters die hun kinderen thuislaten omdat ze denken dat wintersport niet leuk is voor kleine kinderen. Of misschien denken ze wel dat wintersport voor hunzelf niet leuk is met kleine kinderen. Niks is minder waar.

Voor kinderen is de wintersport een bijna magische ervaring. Het dikke pak sneeuw, de eerste skiles in de kinderweide, sleeën of om vakantie te vieren met opa en oma (zie hierboven). Door je kinderen zo jong mogelijk te betrekken bij de wintersport zal de passie die ze ontwikkelen alleen maar groter zijn.

Sommige kinderen kunnen vanaf 2,5 jaar op skiles. Voorwaarden is dat ze zinnelijk zijn en genoeg kracht in hun benen hebben (en niet gaan huilen zodra hun moeder uit beeld is). Vanaf 3 jaar kan vrijwel ieder kind op skiles. Geen redenen om te wachten tot je kind de ‘magische leeftijd’ van 6 of 8 bereikt heeft (wat we nog vrij vaak horen). Neem ze mee. Echt, je doet jezelf en je kinderen er een groot plezier mee!

Les Menuires is een hele fijne bestemming met wat grotere kinderen.
Les Menuires is een hele fijne bestemming met wat grotere kinderen.

Oma en opa

Zijn je oma en / of opa nog redelijk fit en mobiel? Profiteer ervan en neem ze mee op wintersport. Niet om te skiën, want je daarvoor ben je veel te zuinig op ze. Maar laat ze kennismaken met winterwandelen, langlaufen en jouw passie vanaf de zijlijn.

Er gaan steeds meer senioren op wintersport en het aanbod voor deze doelgroep wordt daardoor ook steeds diverser!

Je kan bij elke skiverhuur sneeuwschoenen of langlaufski’s huren. Daarbij zijn de routes zijn verbijsterend mooi en duidelijk aangegeven. De uitzichten zijn adembenemend. En na het eerste schnapsie met opa, heb je opeens heel andere gesprekken dan je gewend bent. Een unieke en hartverwarmende ervaring.

sne

Je grote liefde

Een open deur. En voor ons is het een bekend probleem. Je bent lyrisch van wintersport en kan in de winter aan niks anders denken dan skiën. Maar dan wordt je verliefd op iemand die de kou niet kan uitstaan en het liefst het hele jaar op een tropisch eiland verblijft. Je grote liefde vertrekt in de winter met vriendinnen naar Bali en jij met vrienden naar de sneeuw. Prima. Iedereen blij.

Totdat de liefde besluit te investeren in skilessen. Ondanks het onoverbrugbare niveauverschil, ga toch samen op wintersport. Passie delen, tijd samen, uit eten. Je ontdekt een heel andere kant van elkaar. En voor je het weet, ga je ieder jaar samen op wintersport.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
3 waanzinnige winterwandel bestemmingen in Oostenrijk
Ook interessant
Live: het sneeuwt in Oostenrijk – winterbeelden 27 okt. 2018