Met de huidige weersomstandigheden (warm, zonnig weer, papperige pistes) is het handig om ski wax op zak te hebben. Sinds we onze ski’s zelf waxen, hebben we ook altijd vloeibare wax op zak. Zeker bij een wintersport in april, wanneer de temperaturen behoorlijk kunnen oplopen.

review toko vloeibare ski wax
Even snel waxen naast de piste

Wanneer je dan plotseling remt tijdens het skiën, heb je een snelle oplossing bij de hand. De afgelopen weken gingen we de piste op met Toko vloeibare ski wax. Nu, ruim 3 weken verder, is de wax op. Tijd voor een review!

Samenvatting review Toko vloeibare ski wax

Soort wax: vloeibare wax.
Geschikt voor: snelle waxbeurt op de piste.
Wat is fijn: altijd wax bij de hand wanneer je het nodig hebt.
Wat is minder: Na twee rondes skiën is de wax verdwenen.
Kopen: voor € 14,95.

toko-vloeibare-wax
Toko vloeibare ski wax getest op de piste

Volledige review Toko vloeibare ski wax

Drie weken geleden begon het. Tijdens een dalafdaling aan het einde van de middag voelde ik mijn ski remmen. Niet omdat ik dat wilde, maar omdat de ski zelf onvoldoende over de sneeuw heen gleed. Naast een professionele wax en slijpbeurt, kocht ik daarom tevens een vloeibare ski wax zodat ik op ieder moment mijn ski’s zelf kan waxen.

Super snel

De eerst volgende keer dat één van onze kinderen viel op een bekende piste rond het middaguur, wist ik hoe laat het was. Tijd voor een beetje wax. Ik waxte zijn ski met de Toko vloeibare ski wax in de gondel. Vervolgens juichte hij over het resultaat. Twee gondelritjes later begon hij echter alweer te klagen over de wax. Ik herhaalde de simpele truc en die deed zijn werk.

De afgelopen weken heeft het hele gezin wel een keer gebruik gemaakt van een snelle wax service met Toko vloeibare ski wax onderweg. Het zit er binnen 10 minuten op en is er na zo’n 20 minuten weer af. Super snel in ieder opzicht 😉

Gemakkelijk aan te brengen

Het liefst breng ik deze wax aan wanneer de ski ligt. Maar het kan ook door de ski vast te houden of schuin ergens tegen aan te plaatsen. Het voordeel van vloeibare wax is, dat je het niet hoeft te verwarmen en niet af hoeft te krabben. Wij maakte de ski’s ook niet schoon vooraf. Gewoon ski neerleggen, droog trekken met een microvezelhanddoek (of wat je anders hebt) en de wax erop. Makkelijker kan niet 😉

De wax knoeit niet, droogt snel op, en er komt niets op je kanten. Na het aanbrengen gewoon even wachten (in die tijd kan je mooi de andere ski insmeren met wax) en daarna de wax uitwrijven met het meegeleverde borsteltje.

Makkelijker wordt het niet.

Twee in één

In de verpakking zit dus een spons waar automatisch de wax uitkomt zodra je deze over de ski beweegt én een borstel om de wax uit te borstelen. De wax zit aan de bovenkant van de verpakking, de borstel aan de onderkant.

De kleine verpakking van de wax past in je jaszak of rugzak

Onze ervaring met Toko vloeibare ski wax

Een fijne wax voor onderweg. Makkelijk en snel aan te brengen binnen een paar minuten. De wax is echter ook zo weer verdwenen, dus verwacht er niet nog uren mee te kunnen doorskiën. En de wax is zeker geen vervanging voor de reguliere waxbeurt. Meer een soort noodoplossing voor het lente skiën.

Wij kochten Toko vloeibare ski wax in een lokale sportzaak onderaan de piste. Online koop je deze wax onder andere bij bol.com voor 14,59 euro.

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Tweedehands skikleding kopen: tips voor Koningsdag
Ook interessant
Winterbeelden: 7 foto’s van wintersport in de meivakantie 2019