Wanneer je een skihelm voor je kind zoekt, staat veiligheid voor op. Althans, voor jou staat veiligheid voorop. Voor je kind staat een coole look of hippe uitvoering voorop. Alpina weet deze twee wensen als geen ander te combineren en is al jarenlang één van onze favoriete merken wanneer het op skihelmen voor onze kinderen aankomt. Veilige helmen, in verschillende kleuren en toffe prints voor kinderen tot 13 jaar, daarvoor kan je op dit degelijke Duitse merk vertrouwen. Ze scoren al jaren goed in ons onderzoek naar de beste skihelm voor kinderen. Onze jongste zoon skiet deze winter met de felgele Alpina Pizi. Hoe dat bevalt? Dat lees je in deze review.

Samenvatting review Alpina Pizi skihelm voor kinderen

Type helm: hardshell met EPS binnenzijde.
Beschikbare maten: 46-51 cm en 51-55 cm.
Beschikbare kleuren: zwart, geel, oranje.
Wat is leuk: de favoriete skihelm van onze zoon.
Wat is minder: in Nederland lang niet overal verkrijgbaar.
Kopen: adviesprijs 79,95 euro.

Apina Pizi getest kinderskihelm
Kinderskihelm Alpina Pizi zit comfortabel.

Volledige review Alpina Pizi kinderskihelm

Om van de belangen veiligheid en stoere uitstraling geen compromis te hoeven maken, laat ik onze zoon ieder jaar een skihelm van Alpina uitzoeken. Deze helmen hem voor hem een fijne pasvorm, hij is altijd fan van de kleuren en prints en wij zijn tevreden over de veiligheid. Onze kinderen skiën de hele winter door en knallen op hoge snelheden alle pistes af. Een paar pittige valpartijen zijn dan ook ieder jaar wel weer te verwachten. Veiligheid is voor ons geen compromis en zowel de rugbeschermer als de skihelmen moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Alpina Pizi kregen wij Alpina cadeau, maar onze mening blijft hierover (natuurlijk) onveranderd.

Maat en pasvorm van Alpina Pizi

De maten van de kinderskihelmen van Alpina hebben een overlapping. Kan je kiezen tussen twee maten? Neem dan de grootste maat. De helm laat zich heel makkelijk instellen met een draaiwieltje en wordt zo perfect op maat gemaakt. Ze de helm niet té strak, maar wel zo strak dat deze niet beweegt wanneer je kind met zijn hoofd schudt.

Onze zoon kan de helm makkelijk zelf instellen. Hij combineert ook mooi met iedere skibril die hij heeft.

Comfort en ventilatie

Deze helm heeft een beetje een snowboard look. De afgevlakte bovenkant zien we steeds vaker bij kinderskihelmen en die geeft een stoere uitraling. De ventilatie bovenop is niet instelbaar, maar wel zo gemaakt dat er geen sneeuw naar binnen kan komen. Zo wordt je kind niet te warm, maar blijft hij toch droog op de piste.

Fijne kleuren

Alpina Pizi komt in verschillende, felle kleuren. Het voordeel hiervan is dat we onze zoon snel vinden op de piste. Ook in dichte mist of sneeuwval steekt de felgele kleur goed af in het grauwe landschap. Daarbij vindt hij deze kleur zelf heel tof.

Goed zichtbaar op de piste
Goed zichtbaar op de piste.

Alpina Pizi kinderskihelm kopen, let hierop

Alpina Pizi is een aantrekkelijk geprijsde skihelm die in Nederland helaas maar zeer beperkt verkrijgbaar is. Wanneer je de skihelm online koopt, meet van tevoren dan goed de maat van je kind op. Ga niet gokken, een verkeerde maat is lang niet zo veilig. De maat is makkelijk te bepalen door de omtrek van het hoofd boven de oren te meten. De omtrek in centimeters, is de maat van de skihelm. Wil je er een skibril bijkopen? Dan past elke Alpina skibril bij deze helm. Zo omstaat er geen ‘open’ plek tussen de skihelm en de skibril van je kind. Je koopt de helm voor nog geen 80 euro, wat erg scherp geprijsd is.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit maakt Obertauern dé familiebestemming voor wintersporters
Ook interessant
6 redenen waarom een veelzijdige wintersport in Innsbruck voor echt iedereen leuk is!