Je koopt niet vaak nieuwe ski’s. En als je nieuwe ski’s koopt, ga je waarschijnlijk niet over één nacht ijs. Ski’s uitkiezen is serieus business. Wij testen ieder jaar meerdere ski’s. Zo blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en soms, heel soms, worden we verrast met iets nieuws. Zoals de Stöckli Laser SL.

Samenvatting review Stockli Laser SL

Type: Dames slalom ski.
Terrein: piste.
Lengte:
 150 cm, 155 cm, 160 cm, 165 cm of 170 cm.
Collectie: 2017/2018.
Voor welk type skiër: Sportieve skiërs die korte tot middellange bochten skiën.
Pluspunten: Bochten maken ging nog nooit zo makkelijk, perfect bij alle piste omstandigheden, veel grip, stabiele ski bij zowel hoge en lage snelheden. 
Nadelen: 
De ski is redelijk aan de prijs en na een paar dagen testen wil je eigenlijk niks anders meer. 
Prijs:
 € 1.000,- inclusief binding.

stockli test

Volledige review Stöckli Laser SL

Ik test Stöckli Laser SL omdat ik ben gevraagd om een slalom te skiën. Voor de ‘gezelligheid’. Maar ik ken Oostenrijkers ondertussen een klein beetje en weet dat sport hier fanatiek is. Ik wil niet compleet afgaan en ben daarom op zoek naar een slalom ski waarmee ik snel korte tot middellange bochten kan skiën op hoge snelheid. Met deze vraag ga ik naar een lokale skiverhuur war ik met de Stöckli Laser SL onder  mijn arm weer naar buiten loop. Dit moet dé ski zijn om korte tot middellange bochten mee te skiën. Hieronder details over de getest Stockli Laser SL.

Lengte geteste ski: 165 cm.
Radius geteste ski: 13,6 meter.
Sidecut geteste ski: 120 / 66 / 97

Eerste indruk Stöckli Laser SL

Wanneer ik met de ski’s naar buiten loop is het eerste wat opvalt het gewicht. Jeetje, wat zijn deze ski’s zwaar. Dit is ook het eerste wat opvalt als ik ze aandoe. De beweging richting de lift gaat een stuk stroever dan gewend. En ook het tillen van de ski kost meer kracht dan gewoonlijk. Dit terwijl de ski een stuk korter is dan mijn eigen all-round piste ski.

Lange en korte bochten op de piste

Deze ski’s zijn gemaakt om sportieve bochten mee te skiën. Ik verwachtte de eerste afdaling op de vers gewaxte ski’s te moeten wennen maar dit blijkt helemaal niet nodig te zijn. De ski’s laten zich (extreem) makkelijk sturen en geven in de bocht veel terug. Ze skiën als vanzelf. Lange sportieve bochten op de piste skiën voelde nog nooit zo goed (zonder overdrijven).

Maar goed, voor lange sportieve bochten wilde ik deze ski niet testen. Het ging om slalom en korte bochten. Dus een steiler stuk opzoeken en nu echt testen. De ski’s laten zich makkelijk kanten, geven direct terug wat je erin stopt en trekken de bochten volledig rond. Zowel slalom als korte bochten. Piste technisch een top ski dus. Het voelt een beetje als skiën in een automaat.

Poeder

Ik ben geen poederskiër. Skiën na flinke dump vind ik heerlijk, maar dan wel op de piste. De piste verlaat ik zelden. Uiteraard zijn deze ski’s wel (kort) buiten de piste getest. Een beetje poeder gaat goed. Maar echt off piste is niet aan te bevelen.

Buckelpiste / hobbels op de piste

Ook geen fan van. Maar je ontkomt er gewoon niet aan. Omdat de ski’s zo licht draaien is een buckelpiste geen probleem. De agressieve rebound van de ski is hier wel even wennen, maar uiteindelijk kom je hiermee sportiever (en sneller) een buckelpiste af.

Conclusie review Stöckli Laser SL

Een zeer sportieve piste knaller. Middellange tot korte sportieve bochten op hoog tempo. De ski dwingt je op zijn kanten en geeft een krachtige rebound.

Minder geschikt voor poeder en off piste skiën.

Na een paar dagen skiën op Stöckli Laser SL wil je eigenlijk niet anders meer. Het is een beetje als een proefrit maken in een luxe bolide en dan weer teruggaan naar je eigen alledaagse auto. Weet dus waar je aan begint, als je deze ski gaat testen.
Koop deze ski niet zonder te testen. Kijk op de website van Stöckli voor test en verkooppunten van Stöckli Laser SL. Of huur deze ski bij de plaatselijke sportzaak

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zuid-Tirol sluit het wintersportseizoen: gelukkig hebben we de foto’s nog..
Ook interessant
LIVE: genieten in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn