Hoewel de zomer pas net begonnen is en het nog best lang duurt voor het wintersportseizoen 2024 van start gaat, is men in Ski Arlberg al druk bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen. In het grootste skigebied van Oostenrijk wordt deze zomer de Albonabahn 1 gemoderniseerd. De oude tweezitter wordt vervangen door een moderne 8-persoonsgondel. Wanneer de werkzaamheden volgens planning verlopen, is de nieuwe lift eind november 2023 gereed. Precies op tijd voor de start van het komende skiseizoen.

St Anton piste aangegeven.
Een van de laatste oude liften in het skigebied verdwijnt.

Korter, sneller en luxer

Met de modernisering van de 40-jaar oude tweepersoonsstoeltjeslift verdwijnt een van de laatste oude liften in Ski Arlberg. De nieuwe gondel is bijna 6 minuten sneller en een stuk luxer en comfortabeler. Wij beleefden afgelopen winter een flinke sneeuwstorm in de skilift. Dat zal in de nieuwe lift niet meer gebeuren.

Het dalstation van de gondel komt op dezelfde plek als dat van de huidige stoeltjeslift. Het bergstation komt echter zo’n 200 meter lager te liggen. Ongeveer ter hoogte van het bergrestaurant. Hierdoor verdwijnt een klein stuk piste.

Details nieuwe Albonabahn 1 in Stuben

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:
Liftsysteem: 8-persoons gondel
Gereed: november 2023.
Capaciteit: 1.600 personen / uur.
Snelheid: 5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 4 minuten en 10 seconden.
Hoogte dalstation: 1.405 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.845 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 440 meter.
Lengte: 1.115 meter.
Investering: onbekend.

De eindeloze wintersport mogelijkheden van st Anton am Arlberg

Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk. Het skigebied omvat meer dan 300 kilometer aan pistes en meer dan 250 kilometer aan off piste skiroutes. Vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw die hier ieder jaar valt, is het niet alleen een van de beste skigebieden van Oostenrijk, maar zelfs van de wereld. Van heinde en verre komen wintersporters naar St. Anton, Lech, Stuben en Zürs om te genieten van lange dalafdalingen, mooie tochten en oneindig veel off piste routes. Het skigebied is afwisselend. Zo zijn er veel leuke pistes voor kinderen, uitdagende pistes voor gevorderde en komen poederskiërs hier echt aan hun trekken.

St. Anton is niet alleen bekend vanwege het enorme skigebied. Ook qua après ski valt hier heel wat te beleven. De bekende Mooserwirt en Crazy Kangaru staan iedere middag vol hossende wintersporters.

Wil je meer weten over st Anton? Lees dan een van deze artikelen:

Eerder verschenen
Bezoek ook eens een skigebied in de zomer
Ook interessant
Dit zijn de 6 meest sneeuwzekere skigebieden van Frankrijk