Skigebied Reiteralm, is een van de 4 bergen in de regio Schladming. Iedere winter is het een van de eerste skigebieden die open gaat en een van de laatste die de liften en pistes weer sluit. Een van de redenen dat wij iedere winter wel een paar dagen in dit sportieve skigebied te vinden zijn. Ben jij een sportieve wintersporter? Dan is de Reiteralm een leuk skigebied! Waarom dat zo is? Dat lees je in dit uitgebreid artikel over skigebied Reiteralm.

Reiteralm

Samenvatting skigebied Reiteralm

 • Skigebied voor: sportieve wintersporters.
 • Wat is leuk: sneeuwzeker. Lange, snelle afdalingen. Nog niet zo veel Nederlanders.
 • Wat is minder: soms worden pistes afgesloten voor ski-racers.
 • Aantal pistekilometers: 123 km piste. (samen met Hochwurzen, Planai en Hauser Kaibling)
 • Afstand vanaf Utrecht: 1.035 kilometer.
 • Bereikbaar met trein: de trein naar Oostenrijk stopt in Schladming. Deze verbinding is niet zo optimaal
 • Bereikbaar met vliegtuig: vliegen op Salzburg of eventueel Graz.
 • Accommodaties: er zijn een aantal mooie chalets aan de piste te vinden. Nog meer accommodaties vind je hier.

Onderdeel van de ‘4 bergen skischaukel’

Reiteralm is onderdeel van het skigebied ‘4 bergen skischaukel’, een aaneengesloten skigebied van 4 bergen rondom Schladming. In totaal heb je als wintersporter 123 kilometer aan pistes tot je beschikking. Het merendeel van de afdalingen bestaat uit blauwe (72 kilometer) en rode (97 kilometer) pistes. Er is ook een klein aantal zwarte pistes (11 km) en een paar uitdagende skiroutes te vinden.

In het skigebied zijn 14 gondels, 25 stoeltjesliften en nog 29 sleepliften te vinden. Het hoogste punt van het skigebied is 2.015 meter en het laagst 728 meter. Ondanks de geringe hoogte is het door de aanwezigheid van ontelbaar veel sneeuwkanonnen een uitermate sneeuwzeker skigebied. Niet voor niets is het ieder jaar een van de eerste skigebieden die open gaat.

Reiteralm maakt onderdeel uit van de skiregio Ski amadé. Hierdoor is de liftkaart ook geldig in omliggende skigebieden zoals Radstadt-Altenmarktskigebied FlachauForstau en Galsterberg.

Reiteralm
Reiteralm in onderdeel van de 4 Berge skischaukel

Sportief skigebied, geliefd bij skiracers

Ben jij een sportieve wintersporter die het liefste op uitdagende pistes skiet? Dan is Reiteralm de place to be. In dit deel van het skigebied zijn vier uitdagende zwarte pistes te vinden. Maar ook de rode afdalingen zijn leuk, lang en uitdagend. Niet voor niets is Reiteralm de thuisbasis voor veel skiteams en professionele skiërs. De pistes worden hier dan speciaal voor geprepareerd (denk aan ‘harde’ pistes). Ook zijn er altijd skiërs aan het trainen.

Onze favoriete pistes in skigebied Reiteralm

De ‘4 bergen skischaukel’, het skigebied van Reiteralm is enorm veelzijdig en uitgestrekt. Het is eigenlijk zo uitgebreid, dat een week wintersport lang niet genoeg is om alles te ontdekken. Speciaal daarom hebben we hieronder onze favoriete pistes in skigebied Reiteralm op een rij gezet. Deze afdalingen mag je eigenlijk niet missen! Van iedere afdaling staat een korte omschrijving en vertellen we precies waar je deze afdaling kunt vinden.

 • De lange dalafdaling in Reiteralm (piste 2) is afwisselend en gewoon erg leuk om te doen. Deze rode piste is lang, breed en niet al te moeilijk.
 • Rode piste 5 is een van de rustigere pistes in het skigebied. De afdaling is snel, breed en overzichtelijk. Je vindt deze piste boven aan de Preuneg-jet gondel.
 • Skironde ‘4 bergen ski‘ is een van onze favoriete skitochten. De  tocht gaat over alle vier de bergen van het skigebied. Een bijzondere en verrassende tour van in totaal 40 kilometer (heen en terug). Wij starten deze tocht doorgaans vanuit Reiteralm, maar omdat het een ronde is, kan je natuurlijk ook op een van de drie andere bergen beginnen.
Reiteralm is ideaal voor sportieve wintersporters.
Reiteralm is ideaal voor sportieve wintersporters.

Voor wie is Reiteralm een geschikt skigebied?

De 4-bergen skischaukel groot, uitgestrekt en divers zodat het voor geschikt is voor elk type wintersporter. Recreatieve wintersporters en families komen het beste tot hun recht op de pistes van Hauser Kaibling en Hochwürzen, wil je meer uitdaging, dan zijn de pistes op de Reiteralm en rondom Planai perfect.

Plattegrond skigebied Reiteralm

Wil je zelf kijken of skigebied skigebied Reiteralm iets voor jou is? Bekijk dan hieronder de plattegrond van het skigebied. Wanneer je de afbeelding klikt, kan je een grotere versie bekijken.

Skigebied Schladming & Reiteralm plattegrond
Plattegrond van skigebied Reiteralm

Wintersport in Reiteralm boeken?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over het skigebied? En wil je graag op wintersport naar Reiteralm of Schladming? De eenvoudigste manier om accommodatie te zoeken in deze dorpen is via deze website. Wanneer je hier de gewenste data van je vakantie invult, krijg je direct een overzicht van de mogelijkheden. Er zijn ook een paar mooie hotels aan de piste te vinden.

Eerder verschenen
In deze 7 rustige skigebieden in Oostenrijk is het zelden druk
Ook interessant
Wintersporters, vergeet deze spullen niet voor je outdoorvakantie in de zomer