Een skitrip met wisselende weersomstandigheden. Zo laat onze eerste skitrip van deze winter zich het beste omschrijven. Wij zijn in St Anton am Arlberg, hét skimekka van Oostenrijk. Het is begin december en pas het tweede weekend dat de pistes open zijn. Wij genieten vooral van de tijd samen en de sportieve afdalingen die in het skigebied te vinden zijn. Wat een fijne plek is dit!

Een uitgebreid verslag van deze heerlijke trip volgt binnenkort, maar we kunnen het niet laten om nu alvast wat foto’s met jullie te delen. Kijk en geniet met ons mee!

Skiën tot de zon onder gaat! in St Anton
Skiën tot de zon onder gaat!

Genieten van de zon

Op de dag dat we in St Anton aankomen, hebben we geluk. Het is prachtig weer. De zon staat aan een blauwe hemel en omdat er afgelopen week nog sneeuw is gevallen, liggen de pistes er echt prachtig bij. Later deze trip ervaren we dat het ook behoorlijk kan spoken in dit deel van Oostenrijk. Maar zelfs bij extreme mist en storm, blijft het een geweldige plek.

Genieten van de zin in St Anton
Genieten van de zin in St Anton

Genoeg pistes open voor fijne skitochten

De skiliften in St Anton zijn sinds begin december open. Ondanks dat het nog zo vroeg in het seizoen is, zijn er behoorlijk wat pistes open. Een aantal dalafdalingen naar St Anton, St Christoph, Stuben en Zürs zijn zelfs al open. Ook is de verbinding tussen St Anton en Zürs open. Dat betekent dat je best wat leuke tochten kunt ondernemen. De kwaliteit van de dalafdalingen is, zeker voor begin december, beter dan we verwacht hadden. Dit is echt genieten!

blauwe lucht, fijne piste, zon
De pistes liggen er heerlijk bij!

‘Winter wonder land’

Niet alleen op de piste genieten we van de sneeuw. Wanneer we ’s middags het Verwalltal inwandelen, wanen we ons in het ‘Winter Wonder Land’. Terwijl de sneeuw onder onze voeten knerpt, als we tussen de besneeuwde bomen door lopen, begint het ook nog eens zachtjes te sneeuwen.

Het Verwalltal is echt een bijzondere plek. Wanneer je de levendigheid van St Anton even wilt ontvluchten, is dit een prima plek. Terwijl je door het bos wandelt, vergeet je alles om je heen. Je kunt hier ’s winters naast wandelen ook fantastisch langlaufen.

Een sfeervolle winterwandeling in het Verwalltal. / winterwandelen
Een sfeervolle winterwandeling in het Verwalltal.

Idyllische kerstsfeer in St Anton

Een van de fijne dingen aan een wintersport in december is de magische sfeer due. St Anton hangt vol met gezellige kerstverlichting en overal staan kerstbomen. Dit, in samenspel met de sneeuw geeft je echt het gevoel dat de kerstdagen er heel snel aan komen.

St Anton in kerstsfeer.
St Anton in kerstsfeer.

Wil je ook al op wintersport? St Anton is open!

Ben je na het zien van deze beelden enthousiast geworden en wil je nu ook wel een paar dagen skiën in St Anton? Iedere dage gaan er meer pistes open en omdat het nog vroeg in het seizoen is, zijn er nog wel een paar accommodaties beschikbaar. Kijk voor meer informatie, openingstijden, geopende pistes en accommodaties op de officiële website van het toerismebureau St Anton am Arlberg.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Julbo Reactiv 0-4 High Contrast – ’s werelds 1e mee kleurende skibril (en mijn favoriet)
Ook interessant
Dit zijn de 5 mooiste appartementen in Avoriaz