Een skibrillen voor je baby kopen? Dat is tegenwoordig helemaal niet zo raar meer. Leveranciers van skibrillen spelen goed in op de vraag van ouders die een babyskibril zoeken. Logisch. Want natuurlijk wil je de kwetsbare ogen van je kind goed beschermen tegen de zon. Kinderogen zijn kwetsbaar, en de lichtintensiteit in de bergen (met sneeuw) is stukken hoger dan wij in Nederland gewend zijn. Maar wat heeft je kind echt nodig? Hoe bescherm je de ogen van een baby optimaal tijdens de wintersport? Wij zochten het uit, zodat je de beste skibril voor je baby of dreumes koopt.

Skibril voor baby of dreumes die niet skiet

Laten we eerlijk zijn: een baby skiet niet. Een kind onder de 3 jaar zal doorgaans niet skiën of snowboarden tijdens de wintersport. Uiteraard moeten de kwetsbare baby ogen wel goed beschermd worden tegen UV straling, wind, sneeuw en kou. Om deze redenen is het belangrijk dat een baby een goede skibril (lees zonnebril) opheeft tijdens de wintersport. Of de baby nu in de kinderwagen ligt / zit, op de slee, of speelt met de sneeuw, de ogen moeten ten aller tijden beschermd zijn.

Uiteraard zijn hiervoor speciale skibrillen voor baby's ontwikkeld die een goede bescherming bieden tegen UV straling en ook nog precies op een babyhoofd passen. Belangrijk is dat de bril goed zit en blijft zitten, en dat de ogen afgesloten worden. Er mag dus geen licht langs de zijkanten van de bril het oog van je baby bereiken. Hieronder lichten we enkele goede skibrillen voor baby's uit.


Baby skibril: Julbo Loop

Leeftijd: vanaf 0 jaar.
Categorie: 4.
Kleuren: in heel veel kleuren leverbaar.
Kopen: verkrijgbaar voor 36,95 euro.

Julbo Loop S is een goed passende zonnebril met oogbescherming in de hoogste categorie. De bril blijft goed zitten, sluit goed af en draagt comfortabel voor je baby of dreumes. Let op! Er zijn verschillende varianten van Julbo Loop verkrijgbaar. Julbo Loop S is geschikt voor de allerkleinste (baby’s) tot een leeftijd van 2 jaar. Loop S is voorzien van een band die om het hoofd van je kind gaat. Julbo Loop M is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar (tot 4 jaar). Loop  is iets groteren heeft brede, zachte pootjes die aan elkaar vastgemaakt kunnen worden.


BabyBanz zonnebril met elastiek

Leeftijd: vanaf 0 maanden tot 2 jaar.
Categorie: 4.
Kleuren: in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar.
Kopen: voor 24,95 euro online verkrijgbaar.

Baby Banz is een kleine zonnebril die je met een breed elastiek om het hoofd van de baby bevestigd. De baby’s is ons team hebben deze bril getest en het grote voordeel is dat ze de bril niet aftrekken. Daarbij klemt de skibril ook niet op het hoofd, hij laat geen afdruk achter. Bab Banz zonnebril is verkrijgbaar in leuke kleuren en past vanaf dat je kind ongeveer 3 maanden oud is.


Baby zonnebril Decathlon

Leeftijd: vanaf 6 maanden.
Categorie: 4.
Kleuren: blauw.
Baby zonnebril kopenverkrijgbaar voor 7,99 euro.

Dit is de goedkoopste zonnebil voor baby’s die ook nog daadwerkelijk van redelijke kwaliteit is. Comfort is minder dan bij bovenstaande brillen maar de bril biedt nog steeds bescherming in categorie 4. Daarbij sluit de bril goed af rond de ogen en voorkomt het elastiek dat de bril zomaar afschuift. Een prima bril voor een kleine prijs dus.


Een skibril voor peuters.
Een skibril voor peuters.

Skibril voor peuter of kleuter op wintersport

Vanaf een jaar of 3 kunnen kinderen beginnen met skiles. Weliswaar in de kinderweide. Maar het echte werk kan vanaf die leeftijd beginnen. Vanaf het moment dat je kind zijn eerste passen op de ski’s gaat maken is een kinderskibril onmisbaar. Een zonnebril biedt doorgaan te weinig zicht tijdens bewolkte dagen en een skibril beschermd de ogen beter tegen de weersomstandigheden. Voor kleine kinderen (peuters en kleuters) zijn er speciale kinderskibrillen. Een skibril voor peuters of kleuters is gemaakt voor het kleine hoofd en gezicht van je peuter of kleuter. Sommige jonge kinderen kunnen al een ‘gewone’ kinderskibril dragen vanaf 4 jaar, maar als je kind een klein hoofd heeft, is een speciale skibril voor jonge kinderen zeker aan te raden.

Daarbij kan je met een speciale sneeuwbril voor jonge kinderen doorgaans geld besparen omdat deze in een lagere prijscategorie vallen. Hieronder hebben we enkele fijne skibrillen voor kleine kinderen geselecteerd.


Sinner Duck Mountain

Leeftijd: vanaf 2,5 jaar.
Categorie: 3.
Kleuren: diverse patronen.
Kopen vanaf € 29,95 online verkrijgbaar.

Kleuterskibril Duck Mountain is zo comfortabel! En de pasvorm sluit perfect aan bij de meest gangbare kinderhelmen. Het zicht op de piste is goed op zonnige dagen maar ook op dagen met meer bewolking. Deze bril is getest door onze eigen kleuter (met een klein hoofd) en won het van de kleuterbrillen van Uvex en BlueTribe. Het montuur van deze skibril voor kleuters is ruim, maar goed omsluitend waardoor je kind hem zonder morren de hele dag ophoudt. Dit is toch eigenlijk wel de belangrijkste eigenschap aan een skibril voor jonge kinderen. Veel andere modellen eindigen namelijk al halverwege de dag bovenop de skihelm… En daar zijn ze vrij nutteloos.


Julbo Spot

Leeftijd: vanaf 2,5 jaar tot 6 jaar.
Categorie: 3.
Kleuren: zwart en wit.
Kopen: voor 34,95.

Julbo Spot biedt de vertrouwde kwaliteit van Julbo voor de allerjongste wintersporters. Deze skibril is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters die beginnen met skiën (of boarden). De bril draagt comfortabel, is voorzien van uitstekende ventilatie (om te voorkomen dat de lens beslaat) en biedt ruim zicht op de piste onder zowel zonnige als lichtbewolkte weersomstandigheden.


Wed’ze skibril voor peuters en kleuters

Leeftijd: vanaf 1 jaar tot 3 jaar.
Categorie: 3.
Kleuren: alleen de zwarte variant is nog beschikbaar.
Kopen: voor 16,99 euro via Decathlon.

Dit is een kleine skibril waarvan de pasvorm om het kleinste gezicht past. Deze peuter- / baby-skibril is van zacht, buigzaam materiaal en heeft een extreem zachte foam coating. De peuterskibril is zo goedkoop dat we hem wel moesten testen. De bril geeft helaas weinig zicht op bewolkte dagen dus het was wachten op een zonnige dag.

Helaas was de peuter die door ons was toegewezen als testobject weinig enthousiast over deze bril. Zodra hij de kans kreeg werd de skibril vervangen door de zonnebril of skiede hij ervandoor zonder bril (wat je ten aller tijden) wil voorkomen. Communiceren met een kind van 2,5 jaar kan erg lastig zijn (ondervond ik deze dagen) maar het lijkt erop dat deze peuterskibril niet geheel comfortabel draagt. En dat peuters eigenzinnig zijn. We nemen deze goedkope kinderskibril toch mee in het overzicht omdat hij voldoet aan alle eisen om succesvol te zijn en goed geprijsd is. Al willen we voor veeleisende kinderen toch liever één van bovenstaande varianten adviseren.


Peuter of baby skibril online kopen?

Online vind je het grootste aanbod aan skibrillen. In dit artikel staat een link bij elke skibril naar de webshop waar deze skibril te koop is. Als er verschillende prijzen bij webshops worden gehanteerd, kiezen wij voor altijd voor de voordeligste optie. Zo betaal je nooit teveel.

Pas de skibril na ontvangst. Als de bril niet bevalt, kan je bij onderstaande webshops altijd kosteloos retour sturen. Klik op het logo van de webshop om direct het actuele aanbod kinder skibrillen van de betreffende webshop te bekijken.

130+ skibrillen
vanaf € 19,95

85+ skibrillen
vanaf € 17,95

45+ skibrillen
vanaf € 22,95

20+ skibrillen
vanaf € 9,99


Skibril voor baby / peuter of kleuter, waar moet je op letten

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie wat overweldigend is. We zijn graag volledig en lijden aan een grote passie voor wintersport en gear. Maar we geven je ook graag een beknopt overzicht zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een skibril of zonnebril voor je baby, peuter of kleuter.

  • kies voor een baby of peuter die niet gaat skiën een zonnebril in plaats van een skibril.
  • gaat je kind skiën, kies dan voor een skibril.
  • kies voor een skibril of zonnebril in categorie 3 of 4.
  • let erop dat de sneeuwbril of zonnebril goed afsluit rond het gezicht.
  • er mag geen zonlicht langs de bril komen en het oog van je kind bereiken.

Mocht je toch nog vragen hebben, laat deze dan achter in het opmerkingenveld. Dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Salzburger Saalachtal is dé bestemming voor je eerste wintersport met kinderen
Ook interessant
Reisverslag St Anton am Arlberg: wintersporten in het grootste skigebied van Oostenrijk