Je kan niet zonder een goede skibril op de piste. En dat geldt ook voor kinderen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor schadelijke Uv-straling. Zonder dat we in details willen treden over de risico’s van de sterke Uv-straling op de piste, willen we toch iedereen op het hart drukken altijd een skibril mee te nemen. Omdat kinderen eigenwijze wezens zijn, is het belang van een goede en comfortabele skibril extra groot. Zo is de kans dat ze hem daadwerkelijk (de hele dag) ophouden het grootst.

Daarom deden wij onderzoek naar de beste skibril voor kinderen van dit seizoen!

 

Top 5 beste skibrillen voor kinderen

Smith Grom kinderskibril – scherp zicht bij bewolking

Lenstype: categorie 1, voor bewolkt weer of neerslag.
Leeftijdscategorie:
vanaf 8 jaar tot 12 jaar. 
Wat is leuk:
 optische prestaties, scherp en breed zicht.
Wat is minder: lens alleen voor bewolkte condities.
Kopen: voor € 74,95 bij Bergfreunde

De Smith Grom geeft je alles wat een skibril voor kinderen nodig heeft. Deze bril geeft goed zicht. De sferische lens verschaft een weids zicht over de hele piste en de pasvorm is zacht en comfortabel. De zogenaamde OTG pasvorm van deze skibril maakt het mogelijk om hem over een reguliere bril te dragen. Zo hoeven brildragers geen compromis te maken. Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat de lens niet voldoende licht filtert voor hele zonnige dagen.

Sinner Toxic S – beste prijs / kwaliteit

Lenstype: bolle lens, verkrijgbaar in verschillende kleuren. 
Leeftijdcategorie: vanaf 5 jaar tot 10 jaar.
Wat is leuk: 
beste prijs / kwaliteit, aansprekend ontwerp.
Wat is minderelastiek loopt uit indien te lang om helm.
Kopen: in verschillende uitvoeringen vanaf € 39,95

Deze skibril voor kinderen is een aangename verrassing! Deze kinderskibril heeft een sferische lens (bolle lens) wat een breed zicht op de piste verschaft. De lens is van goede kwaliteit en de pasvorm en het ontwerp vallen bij kinderen in de smaak. De bril belooft goed aan te sluiten bij een Sinner skihelm, maar hij sluit ook perfect aan bij de andere skihelmen die we getest hebben (oa Julbo, Sweet Protection en Alpina). Tot slot is deze bril voor nog geen 40 euro zeer betaalbaar. Wij zijn aangenaam verrast door deze skibril voor kinderen!

Julbo Echo – breed zicht voor fanatieke wintersporters

Lenstype: keuze uit verschillende lenskleuren.
Leeftijdscategorie:
7 jaar – 12 jaar
Wat is leuk:
minimalistisch frame, brede lens.
Wat is minder: alleen online verkrijgbaar.
Kopen: voor € 49,95

Kinderen vinden deze skibril gewoon echt heel tof. Het minimalistische frame en het stoere design dragen daar aan bij. En het zicht is ook nog eens buitengewoon goed. Breed en contrast versterkend. Deze skibril is voor fanatieke skiërs, of snowboarders. Die het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengen op de piste. 

Anon Tracker – comfort en stijl 

Lenstype: categorie 0-1 voor bewolking of neerslag.
Leeftijd: vanaf 5 jaar en ouder. 
Wat is leuk: 
comfortabele pasvorm door flexibele materiaal.
Wat is minder: platte lens geeft vertekent beeld.
Kopen: verschillende modellen voor € 55,- via Bol.com

Anon maakt stijlvolle brillen met oog voor comfort en pasvorm. Deze kinderbril heeft een krasvrije lens, voelt comfortabel op het gezicht en de band is voorzien van silicone waardoor deze de hele dag goed blijft zitten. De lens kan de hele dag door gedragen worden en de bril is naast roze ook in andere hippe designs verkrijgbaar. De leeftijdsindicatie is vanaf 5 jaar. Maar een volwassenen met smal of klein gezicht past deze bril ook nog.
Het enige nadeel is dat de bril een platte lens heeft, wat minder mooi zicht geeft dan een sferische lens.

Sinner Duck Mountain – skibril voor baby, peuter of kleuter

Lenstype: categorie 3, voor helder weer.
Leeftijd: vanaf 2 jaar tot 6 jaar. 
Wat is leuk: 
skibril voor de allerkleinste.
Wat is minder: alleen goed zicht bij helder weer.
Kopen: voor € 30,- via Bol.com

Sinner Duck Mountain is speciaal ontworpen voor de allerkleinste wintersporters. Zodra kinderen gaan skiën hebben ze een goede skibril nodig. Ook in de kinderweide. Deze bril beschermt de kwetsbare kinderogen tegen fel licht, kou en neerslag. De bril zit comfortabel en zacht en sluit goed aan bij de meest gangbare kinderhelmen. En dat is belangrijk, want als een bril niet bevalt, dan staat hij alleen maar bovenop de helm. En heeft je kind er niks aan..

Wed’ze G520 PH – meekleurende lens voor alle omstandigheden

Lenstype: mee kleurend, categorie 1 tot en met 3.
Leeftijd: vanaf 10 jaar, ook geschikt voor volwassenen. 
Wat is leuk:
altijd optimaal zicht dankzij mee kleurende lens.
Wat is minder: pasvorm alleen voor grote kinderen.
Kopen: voor € 70,- via Decathlon

De lens past zich aan naar de weersomstandigheden. De aanpassing van de lenskleur heeft enige tijd nodig maar verloopt verder soepel. Ideaal voor kinderen die zelfstandig er op uit trekken op de piste. Het foam van deze bril voelt wat minder prettig op het gezicht dan de andere kinderskibrillen uit de test. Maar het zicht en de mee kleurende lens maken dit tot één van de beste skibrillen voor kinderen van deze winter. 

Toelichting beste skibril kind

Bij het selecteren van de beste skibril voor kinderen is rekening gehouden met een aantal factoren die naar voren komen bij het selecteren van een kinderskibril. Deze factoren zijn:

  • Pasvorm
  • Duurzaamheid
  • Zicht / Optische presetaties
  • Prijs

Hieronder worden deze vier factoren verder toegelicht.

Let op: veiligheid is uiteraard het allerbelangrijkste aspect. Alle in Europa verkrijgbare skibrillen zijn veilig in gebruik tegen Uv-straling. 

 

Waar moet je op letten als je een skibril voor kinderen koopt?

Let bij de aanschaf van een skibril op dezelfde aspecten als in de test. Dat houdt in:

Skibril kind – de pasvorm

Bij de pasvorm gaat het vooral om comfort. Hoe ervaart een kind de bril op zijn gezicht. Daarbij is het belangrijk dat de bril comfortabel zit, niet irriteert en aansluit bij de helm  en het gezicht.

Het gewicht en het materiaal zijn daarbij van grote invloed. Wanneer de bril niet comfortabel zit, zal een kind hem eerder afdoen. Het liefst hebben we dat de skibril zo comfortabel zit dat kinderen vergeten dat ze hem ophebben en er ongemerkt de hele dag mee skiën. Onderstaande afbeelding toont een bril met een slechte pasvorm (links) en een bril met een goede pasvorm (rechts).

een kinderskibril moet goed passen
kinderskibril sinner
Skibril kind – duurzaamheid

Kinderen zijn van nature niet erg zuinig. En gelukkig maar want daardoor zijn ze doorgaans zorgelozer. Maar dat betekent wel dat de skibril met de lens op de tafel komt te liggen. Of dat deze in een jaszak wordt geduwd waar nog andere voorwerpen inzetten. En er zijn vast nog veel meer scenario’s denkbaar waarbij krassen, barsten en deuken ontstaan. De skibrillen in deze test zijn geselecteerd op dit soort gedrag. Deze brillen zullen niet snel beschadigen of krassen. En zo voorkom je dat je volgend jaar weer een nieuwe skibril moet kopen. Bijkomend voordeel: alle skibrillen in deze test worden standaard met 12 maanden garantie geleverd. Controleer de bril dus na de wintersport goed op eventuele beschadigingen.

Skibril kind – de optische prestaties

Slecht zicht kan een behoorlijke domper zijn op de wintersportervaring. De optische prestaties zijn dan ook een belangrijk aspect aan de skibril. Deze worden bepaald door de categorie van de glazen en de vorm van de glazen. Cilindrische lenzen zijn plat, waardoor ze beperkt zicht verschaffen en een vertekend beeld van de piste geven. Sferische lenzen zijn gebogen (zoals de natuurlijke vorm van het oog) waardoor ze meer zicht verschaffen en geen vertekend beeld geven.

Skibril kind – wat mag het kosten?

De prijs is belangrijk om in overweging te nemen. Een kinderskibril kan gebruikt worden voor kinderen tot 12 jaar. Daarna zijn kinderen doorgaans groot genoeg om een reguliere ‘volwassenen’ skibril te dragen. Ondanks dat we niet adviseren om te besparen op een kinderskibril willen we afraden om voor een bril met de nieuwste technologische snufjes te kopen. Er zijn prachtige kinderbrillen verkrijgbaar die rechtstreeks verboden kunnen worden met een mobiele telefoon. Echter, je kind gebruikt hem waarschijnlijk hooguit twee weken per jaar en zal er doorgaans niet langer dan vijf jaar mee doen.

Een goede skibril voor je kind zal rond de 50 euro kosten. Bovenstaande skibril van Sinner (Toxic S) is een aangename verrassing voor maar € 39,95.

sinner skibril voor jongen

Skibril over bril dragen

Skibril voor brildragers, bestaat zoiets? Tot een paar jaar geleden was het compromis wat je als brildrager moest maken. Je bril? Of je skibril? Tegenwoordig zijn er gelukkig ‘Over the glass’ skibrillen verkrijgbaar. Je draagt deze otg skibril over een bril. De pasvorm is aangepast voor brildragers en er is dus genoeg ruimte voor een gewone bril onder de kinderskibril. Van de geteste skibrillen zijn twee soorten skibril voor over een bril opgenomen.

Dit zijn de Julbo Proton OTG en de Smith Grom. Met deze kinderskibrillen is geen enkel compromis noodzakelijk. Het is de beste skibril én de bril kan er gewoon onder gedragen worden. Je kunt ook overwegen om een skihelm met vizier aan te schaffen.

Kan ik een skibril voor mijn kind online kopen?

Jazeker. Alle brillen uit de test kan je online kopen door op de naam van de bril te klikken. Je komt dat automatisch bij de juiste webshop uit. Bij het selecteren van webshops houden we altijd rekening met de prijs. We kiezen altijd voor de webshop met de laagste prijs. Naast de skibrillen uit deze test zijn er nog vele andere skibrillen online te koop. Kijk en vergelijk gewoon tot je een model hebt gevonden wat je aanstaat. De beste webshops voor aanschaf van een skibril voor kinderen zijn:

Een goede kinder skibril koop je bij Bol.com - bekijk het assortiment online

vanaf €19,75

Een goedkope skibril voor je kind kopen - bekijk het assortiment van decathlon

vanaf €9,95

Bergfreunde heeft goede kinderskibrillen

vanaf €17,95

Skibril kind kopen bij de webshop van Bever.nl

vanaf €22,95

Pas de sneeuwbril altijd na ontvangst. Het passen doe je met de skihelm op. Het is belangrijk dat de kinderskibril goed op het gezicht past, maar ook belangrijk dat hij goed aansluit bij de skihelm van je kind. Als er een (groot) gat ontstaat tussen de skibril en de helm spreken we van een ‘goggle gap’. Dit ziet er niet alleen raar uit, maar wordt ook erg koud tijdens activiteiten op de piste. Zorg dus altijd dat de skibril en skihelm bij elkaar aansluiten.

 

sinner skibril voor jongen

Wanneer moet een kinderskibril vervangen worden?

Je vervangt de skibril wanneer deze vormen van slijtage laat zien (breuk, scheuren, krassen) of wanneer deze te klein is geworden voor je kind. Ook kan het zijn dat je een bril moet vervangen bij aanschaf van een nieuwe helm omdat de skibril niet langer bij de nieuwe skihelm aansluit.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Helly Hansen Jr Skyhigh kinder ski jas getest
Ook interessant
Foto Friday #71 – dik pak sneeuw in april (lokaal meer dan 130 cm)