Wintersport in maart staat in het teken van evenementen. De zon schijnt, de sfeer is goed en er zijn tal van activiteiten op de piste. Zo vond afgelopen weekend onder andere het Komperdell Racecamp 4 kids plaats op de Reiteralm.

Komperdell Racecamp = leren van olympische kampioenen

Komperdell is vooral bekend van de skistokken. Maar ondertussen doen ze veel meer (denk aan rugbeschermers, handschoenen en sneeuwschoenen). Zo sponsoren ze ook een groot aantal atleten, waaronder een aantal wereldkampioenen.

Tijdens het Komperdell racecamp op de Reiteralm konden kinderen trainen met deze atleten. Wereldkampioen Henrik Kristoffersen, Eva-Maria Brem, Elisatbeth Reisinger en Christian Walder trainden 100 kinderen die zich hadden opgegeven.

Daarna bekeken ze nauwkeurig hoe de kinderen de reuzeslalom afdaalden. De kinderen ontvingen vervolgens persoonlijke tips van de sterren.
Uiteraard werd het evenement afgesloten met een wedstrijd.

Meet & Greet met Olympisch kampioen Anna Veith

Wij waren erbij!

Het waren 3 dagen vol sport, sneeuw, zon en sterren. Handtekeningen en ontmoetingen met andere Komperdell atleten konden niet ontbreken. Zo ontmoetten we Anna Veith en Thomas Dressen. De moderne helden van de piste.

Wereldkampioen Henrik Kristoffersen trainden met de jongste deelnemers
Handtekeningen van Elisatbeth Reisinger
Ski warming-up met Christian Walder
De trainingsgroep van comeback kid Eva-Maria Brem
De selfie van Christian Walder

De pistes zijn nog waanzinnig in april

Ondanks dat het vrij laat in seizoen is en veel skigebieden al sluiten, ligt er nog genoeg sneeuw op de piste. Op de Reiteralm lag in ieder geval nog meer dan genoeg. Het weer was vol zonnig met strakblauwe lucht. Kortom: het waren perfecte omstandigheden voor de wintersport.

Reiteralm, waar de sterren trainen

De Reiteralm is de thuisbasis voor vele skiteams en professionele skiërs. De pistes worden hier dan ook voor geprepareerd (denk aan ‘harde’ pistes) en er zijn altijd skiërs aan het trainen. Wil je zelf een keer skiën als een pro? Dan moet je zeker de Reiteralm bezoeken!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Helly Hansen Jr Skyhigh kinder ski jas getest
Ook interessant
Wij gingen airboarden en dat zag er zo uit