In Galsterberg, een klein skigebied in Stiermarken wordt komende zomer een 10-persoonsgondel gebouwd. De nieuwe lift in Galsterberg vervangt de 32 jaar oude ‘Galsterbergalm‘. De bouwwerkzaamheden starten na afloop van het huidige wintersportseizoen en moeten medio december 2023 gereed zijn.

Altijd instappen

Het grote voordeel van de nieuwe lift is dat wintersporters straks constant kunnen instappen. De oude Galsterbergalm was van het type ‘Gruppen-umlaufbahn‘. Een lift die bestond uit 6 groepen van 2 gondels. Onderweg naar boven stopte  de lift twee maal. Dit maakte een ritje met de lift een hele bijzondere ervaring.

De nieuwe lift wordt voorzien van 45 moderne 10-persoonsgondels. Dit moet er voor gaan zorgen dat wachttijden bij de lift voortaan tot het verleden behoren.

Meer gebruik van de dalafdaling

Door de komst van de nieuwe lift wordt het vanaf volgende seizoen een stuk interessanter om de mooie dalafdaling te nemen. Deze lange, blauwe piste is de afgelopen jaren flink verbreed en is ideaal voor beginners en voor families. Op deze manier worden de wintersporters ook beter over de berg verdeeld. Wat er voor zorgt dat we wachttijden bij de andere 3 liften in het skigebied ook korter zullen worden.

Galsterberg dalafdaling
De mooie dalafdaling naar Galsterberg.

Ook voor de zomer

Het is de bedoeling dat de nieuwe gondel ook in de zomer gebruikt zal worden. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Maar wij verwachten dat het Galliërdorp zal worden toegevoegd aan het toch al uitgebreide aanbod voor zomervakantie in de regio Schladming-Dachstein.

Details 10-er EUB nieuwe lift Galsterberg

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe lift op een rij gezet:
Liftsysteem: 10-persoons gondel.
Gereed: december 2022.
Capaciteit: 1.800 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 6 minuten en 30 seconden.
Hoogteverschil: 507 meter.
Lengte: 2.339 meter.
Aantal gondels: 45.
Aantal liftpalen: 14
Investering: 11 miljoen euro.

Skigebied Galsterberg, het skigebied van de Galliërs

De Galsterberg is een klein kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk. Het skigebied is van dezelfde eigenaren als de skigebieden Schladming en Hauser Kaibling, maar is er niet mee verbonden.

Het leuke aan de Galsterberg is dat het zich heeft geassocieerd met de Galliërs uit de verhalen van Asterix en Obelix. Dat zie je niet alleen terug in het kinderland op de piste, maar ook in alle marketinguitingen. De plattegrond van de piste is bijvoorbeeld in de  kenmerkende Asterix-stijl vormgegeven.

Skigebied Galsterberg - plattegrond

Het hoogste punt van het skigebied is 1.986 meter. Met 20 pistekilometer kan je het echt een klein skigebied noemen. Er is 10 km blauwe, 8 km rode en 2 km zwarte piste beschikbaar. Die door 1 gondel, 1 stoeltjeslift en 2 sleepliften worden ontsloten.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Maximaal genieten van het lange wintersportseizoen in Obertauern
Ook interessant
7 ‘geheime’ tips voor wintersport in de voorjaarsvakantie 2023