Als wintersporter kan je niet zonder goede thermokleding. Je thermobroek, thermoshirt maar ook je sokken zijn van groot belang tijdens je tijd op de piste. Goede thermokleding houdt je niet alleen warm, maar ook droog. Het vocht afvoerende vermogen bepaald in grote mate de kwaliteit van je thermokleding. En geen enkel product is hier zo goed in als (merino) wol.

Wol trekt het vocht letterlijk van je lichaam af, om het door te geven naar buiten. Daarbij werkt het temperatuur regulerend, is het zacht voor je huid en anti bacterieel. Uiteraard hangt aan al deze fijne eigenschappen wel een prijskaartje. Wollen thermokleding is niet goedkoop. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je extra zuinig bent op dit deel van je wintersport outfit.

Gelukkig is er Nikwax Wool Wash. Met dit product is het verzorgen en onderhouden van wol een eenvoudig klusje. Zo doe je nog langer met je favoriete thermokleding én zorg je ervoor dat je thermokleding optimaal presteert. In dit artikelen leggen we je uit hoe dat werkt.

Thermokleding wassen voor warmte op de piste
Thermokleding wassen voor warmte op de piste.

Wat doet Nikwax Wool Wash?

Nikwax Wool Wash is een mild reinigproduct dat ingedrongen vuil, zweet en geurtjes verwijdert. Tegelijkertijd verbetert het de capillaire werking (waardoor vocht zo snel mogelijk van het lichaam ‘weggetrokken’ wordt) en verkort het de droogtijd van wollen, direct op de huid gedragen kleding.

Zo was je je thermokleding met Nikwax Wool Wash

Was je thermokleding na de wintersport met Nikwax Wool Wash. Het waslabel van je thermokleding is hierbij leidend. Je kan Nikwash Wool Wash toevoegen aan de wasmachine of aan de handwas.

Draag jij thermokleding van synthetische materialen in plaats van wol? Gebruik dan Nikwax Basewash. Bestaat je thermokleding uit een mix van wol en andere materialen? Dan kan je zelf kiezen welk wasmiddel je het liefste gebruikt.

wol wassen in de wasmachine
Was je thermokleding gewoon in de wasmachine.

Het meest duurzame wasmiddel voor thermokleding

Waarom wij fan zijn van Nikwax? Allereerst omdat de producten gewoon echt heel goed werken. We zijn gek op de beste kwaliteit skikleding en schromen niet om hier te investeren. Aan onderhoud besteden we minstens zoveel zorg als aan het selecteren van de juiste gear. Met Nikwax gaat onze wintersportoutfit niet alleen langer mee, maar wordt ook keer op keer de functionaliteit geoptimaliseerd.

Maar het mooist aan Nikwax vinden wij de duurzame missie die het bedrijf uitdraagt. Nikwax heeft duurzaamheid in haar DNA. Zo zijn alle producten op 100% op waterbasis en zijn noch worden er aerosol of fluorkoolstof gebruikt in de wasmiddelen. Dit maakt Nikwax uniek in de outdoor industrie. Je kan het dan ook volledig veilig in de handwas gebruiken. Daarbij irriteert het wasmiddel nooit, zelfs niet op de meest gevoelige huid.

Kortom, met Nikwax zorg je goed voor jezelf, je gear en de planeet!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
8 toffe activiteiten voor extra adrenaline tijdens je wintersport in La Plagne
Ook interessant
Op deze heerlijke last minute wintersport vakanties van Sunweb krijg je NU tot 30% korting!