Wist jij dat Obertauern één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk is? Het skidorp, dat op 1.714 meter hoogte ligt, is gemiddeld maar liefst 214 dagen bedekt met sneeuw. Iedere winter valt er bijna 9 meter sneeuw en de gemiddelde sneeuwhoogte is maar liefst 264 centimeter.

Over sneeuw hoef je je in Obertauern dus geen zorgen te maken!

Maar dat is niet het enige wat leuk is aan Obertauern. Er zijn zeker nog 6 andere redenen te bedenken om vandaag nog een wintersport naar Obertaurn te boeken. We zetten er een paar op een rij.

100 kilometer strak geprepareerde piste

Met iets meer dan 100 kilometer aan piste, is Obertauern voor iedere wintersporter een perfecte bestemming. 61 kilometer blauwe piste, 35 kilometer rood gemarkeerde afdalingen en 4 kilometer aan zwarte pistes zorgen er voor dat iedere wintersporter een perfecte afdaling te vinden is.

100 kilometer strak geprepareerde piste
100 kilometer strak geprepareerde piste (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Genoeg uitdaging

Wil je meer uitdaging? Gamsleiten 2, dé steilste piste van Oostenrijk, is in Obertauern te vinden. Net als ontelbaar veel off piste afdalingen en en tof funpark. Minstens net zo leuk zijn de skitochten die in Obertauern zijn uitgezet. Zo gaat de Super Seven langs de 7 hoogste toppen van het skigebied, terwijl de Tauernronde je langs de mooiste plekken door het skigebied loodst.

Super familievriendelijk

Voor families is een wintersport in Obertauern echt een belevenis. Verdeeld over het skigebied vind je diverse kinderpistes en funparks. Schansen, hobbels, slalom, een iglo en er is zelf een spookhuis op de piste. Voor alle kinderen die nog niet zo goed kunnen skiën is er Bobby Land. Op deze sneeuwspeelplaats kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met sneeuw en wintersport. Deze vakantie vergeten ze nooit meer!

Obertauern is super familievriendelijk
Obertauern is super familievriendelijk. (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Ski-in ski-out: accommodaties aan de piste

Obertauern is dé ultieme ski-in ski-out bestemming in Oostenrijk. Nergens zijn zo veel fijne hotels en appartementen aan de piste te vinden als in het hooggelegen skidorp. En wat is nou fijner dan ’s morgensvroeg bij de voordeur de piste op te stappen en aan het eind van de dag weer af dalen naar je accommodatie?

Er wordt van alles georganiseerd

In Obertauern is altijd iets te beleven! En dan niet alleen op de piste. Wil je na een lange dag op de piste nog een leuke activiteit ondernemen? Ga dan naar de Gnadenalm voor een spannende rit op de rodelbaan, of een romantische tocht door het verlaten sneeuwlandschap op een heuse paardenslee. In Obertauern worden iedere winter ook tal van evenementen georganiseerd. Wat dacht je van:

  • Tauernadvent: de hoogstgelegen kerstmarkt van SalzburgerLand.
  • First.Track: elke maand als allereerste de piste op.
  • #SHESKIS: een speciale skidag voor dames
  • Gamsleiten Kriterium, schatzoeken in de sneeuw met kans op een BWM.
obertauern - beleving
Er wordt van alles georganiseerd in Obertauern. (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Culinair genieten

In Obertauern kan je niet alleen genieten van voldoende sneeuw, maar ook van een scala aan culinaire lekkernijen. In het skigebied zijn meer dan 50 berghutten en restaurants te vinden. Je kunt er vooral genieten van lokale gerechten zoals de traditionele ‘Kasnock’n‘, hartige ‘Frittatensuppe‘, smaakvolle ‘Germknödel‘ of de bekende ‘Kaiserschmarrn’, maar natuurlijk kan er ook terecht voor een heerlijke schnitzel.

Wist je dat de Achenrainhütte bij Gamsleiten, die al bijna 100 jaar bestaat, de oudste skihut van Oostenrijk is?

Genieten van culinaire lekkernijen.
Genieten van culinaire lekkernijen. (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Maak jij deze herinneringen voor het leven in Obertauern?

Je ziet het, een vakantie in Obertauern is meer dan een week wintersport! Hier maak je herinneringen voor het leven. Wil je meer weten over een wintersport in Obertauern? Kijk dan vooral even op de officiële website van Obertauern. Daar vind je oneindig veel informatie en tal van tips over deze fijne bestemming.

Eerder verschenen
Skigebied Erciyes, een culturele wintersport ervaring in Turkije
Ook interessant
De beste après-ski in Oostenrijk? In deze skigebieden moet je zijn!