Voor wie zich thuis voelt op de zwarte piste en leeft naar het motto: ‘hoe steiler, hoe geiler’ is piste Gamsleiten 2 in skigebied Obertauern een must. Gamsleiten 2 is de steilste piste van Oostenrijk en daalt 1,3 kilometer af. In de vroege ochtenduren is deze piste nog opvallend goed te doen. Maar naarmate de dag vordert, ontstaan er behoorlijk wat hobbels in het sneeuwdek en wordt het steeds lastiger om soepel naar beneden te komen.

Uiteraard bezochten wij de befaamde piste met het hele gezin om de proef op de som te nemen. Want hoe steil is de steilste piste van Oostenrijk nou eigenlijk? En hoe kom je de steilste piste van Oostenrijk veilig af?

skilift gamsleiten 2
Skilift Gamsleiten 2 met uitzicht op de befaamde piste.

Gamsleiten 2: de steilste piste van Oostenrijk

Gamsleiten 2 is de steilste piste van Oostenrijk en de op één na steilste piste van Europa. Op sommige plekken is het hellingspercentage 100%. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat deze piste uitsluitend voor ervaren skiërs en boarders is. Snowboarders zagen we hier trouwens niet zoveel, skiërs des te meer. In het hoogseizoen zit de lift vol en kan het behoorlijk druk zijn op de piste.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Neem de steile piste dan direct aan het begin van de dag. Aan het begin van de dag is het hier nog rustig en is de piste nog strak geprepareerd. Gedurende de dag wordt het hier steeds drukker en vormen zich steeds hogere hobbels in de sneeuw op de piste. De afdaling wordt daarmee niet makkelijker.

De smokkelroute

Kom je normaal gesproken niet zo lekker een piste af? Sla de Gamsleiten 2 lift in Obertauern dan maar over. Er is vanaf boven namelijk geen “easy way out”. Wel is er een kleine smokkelroute om het steilste gedeelte van de piste heen. Een rood pad brengt je in gemoedelijke toestand veilig langs het stuk met de steilste helling. Wil je hier gebruik van maken? Houd dan rechts aan op de piste, dan weet je zeker dat je tijdig af kan slaan.

De steilste piste van Oostenrijk
Gamsleiten 2 – de steilste piste van Oostenrijk

Gamsleiten 2 met de hele familie

Hoe kindvriendelijk is Gamsleiten 2? Obertauern is een zeer familievriendelijk skigebied. Maar hoe zit dat met de steilste piste van Oostenrijk? Is die ook nog steeds gemoedelijk met kinderen? Het blijkt van wel. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de kinderen goed kunnen skiën of boarden. Maar wanneer ze doorgaans geen problemen ondervinden bij zwarte pistes, zal deze zwarte piste ook niet voor problemen zorgen. We zagen behoorlijk wat kinderen onderweg. Onze eigen kinderen van 8 jaar en 10 jaar dalen de piste zonder problemen op hoog tempo af. Moeder blijft uiteraard wat verbaasd en angstig achter, maar verder ondervinden ze geen problemen. Onderweg komen we nog wel veel jongere kinderen tegen op de piste. Kinderen vanaf een jaar of 6. De kinderen hebben een prima skitechniek en geen van de kinderen is bang. Ongevallen met kinderen zien we ook niet (volwassenen daarentegen wel).

Ben je van plan om met kinderen deze piste te skiën? Zorg dat wel voor goed veiligheidsmateriaal. Een goede skihelm is minimaal. Idealiter draagt je kind ook nog een rugbeschermer.

kind op gamsleiten 2
Gamsleiten 2 is een steile maar familievriendelijke afdaling.

Heerlijke ervaring, voor ervaren wintersporters

Eenmaal beneden aangekomen, willen we direct nog een keer. We kunnen iedere ervaren wintersporter deze piste aanbevelen. Neem de tijd, ontspan en geniet. Want Gamsleiten 2 is niet alleen de steilste piste van Oostenrijk. Het is wat ons betreft ook één van de tofste pistes, met een prachtig uitzicht onderweg.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: kinder ski jack Quicksilver Silvertip voor tieners
Ook interessant
LIVE: dit is wintersport in familieskigebied Hochzeiger in het Pitztal