Voor de fanatieke wintersporters die graag het maximale uit hun wintersport (en skipas) willen halen, beschrijven we de leukste skirondes. Afgelopen winters waren we regelmatig in Obertauern, waar ze onder de naam ‘Tauernrunde’ twee mooie skitochten hebben uitgezet. Beide skitochten zijn 12 km lang en onderweg kom je langs een aantal van de hoogtepunten van het skigebied van Obertauern.

Een van de vele prachtige pistes in Obertauern.
Een van de vele prachtige pistes in Obertauern.

Samenvatting van de ‘Tauernrunde’

Je kunt deze skirondes bij elke lift in Obertauern beginnen. Tijdens de tochten ski je het hele skigebied door, maar je komt altijd uit op de plek waar je bent begonnen. De routes staan uitermate goed aangegeven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt.

Skironde geschikt voor: alle type wintersporters.
Kindvriendelijk skironde: Ja! Zowel qua afstand als moeilijkheidsgraad.
Aantal kilometers: Beide rondes zijn ca. 12 kilometer lang.
Hoogtemeters: 4.110 meter (rood) en 4.612 (groen)
Aantal liften: 9 (rood) en 7 (groen).
Hoogste punt: bergstation Panoramabahn op 2.208 meter.
Laagste punt: 1.630 meter (beide rondes)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig, veel blauwe pistes.
Tijd skironde: 2-3 uur per ronde.

Genieten in Obertauern

Tauernrunde – twee leuke skitochten in Obertauern

De Tauernrunde is een skironde van circa 12 km die je in twee richtingen kunt afleggen. Beide tochten staan goed aangegeven. De ene in het rood, de ander in het groen. De tocht gaat voornamelijk over blauwe pistes en is bovendien niet zo lang. Een geoefende wintersporter kan de ronde in 2-3 uur afleggen. Obertauern is overigens sowieso een makkelijk skigebied met veel blauwe pistes.

Kindvriendelijke skironde

De Tauernrunde kan je ook goed met je kinderen afleggen. Als je deze skitocht met kinderen gaat ondernemen, kies dan voor de groene route (linksom, tegen de wijzers van de klok in). Deze variant is namelijk iets vlakker en gaat bovendien langs speciaal voor kinderen aangelegde pistes zoals het sprookjesbos, waar je door een heus spookhuis kunt skiën. Bovendien kom je door het funpark waar je kinderen kunnen springen over schansen, hobbels en rails.

Twijfel je of de Tauernronde geschikt is voor jouw kinderen? Er is ook een speciale skironde voor kinderen, de Bobby Ronde, deze is korter en onderweg kom je langs een skicross, een funpark en eens slalom. En als deze ronde goed gaat, kan je altijd nog de rode of de groene variant proberen. Gaat het nog niet zo goed? Bekijk dan de oefeningen die je zelf met je kind kan doen.

Kindvriendelijke skironde Obertauern
De Bobby ronde is de kindvriendelijk variant van deze leuke skitocht.

Hoogtepunten onderweg

De leukste plekken en pistes die je onderweg tegenkomt zijn:

  • Piste 1a, de langste pistes in het skigebied. Onderweg heb je een prachtig uitzicht.
  • Skilift ‘Plattenkarbahn‘, een skilift met zowel gondels als stoeltjes. Een heel bijzondere ervaring.
  • Het funpark bij piste 6 en 7. Leuk voor groot en klein.
  • Piste 10a, een mooie lange afdaling tussen de rotsen door.
  • Vergeet niet om een foto te maken, je vindt dit fotopunt langs piste 2b.
Familiefoto Obertauern
Een van de hoogtepunten onderweg. Samen op de foto.

Op zoek naar meer uitdaging?

Zowel de groene, als de rode variant zijn redelijk eenvoudig. Wintersporters die meer uitdaging willen, kunnen overwegen om de zwarte piste bij de Gamsleiten 2-stoeltjeslift in de ronde op te nemen. Dit is een van de meest steile pistes van Oostenrijk. Daarnaast zijn er rondom de ‘Seekareckbahn’ behoorlijk wat mogelijkheden om off piste te gaan. De ‘Seekareckbahn’ maakt zowel onderdeel uit van de rode, als van de groene route.

Lunch onderweg

Onderweg kom je een aantal keer door het dorp Obertauern, daar zijn meer dan genoeg restaurants waar je heerlijk kunt eten. Zelf hebben we goede ervaringen bij Hotel Gamsleiten, onderaan de Gamsleitenlift en Restaurant M3 bij het dalstation van de ‘Grünwaldkopfbahn’.

Schnitzel met patat
Genieten van een overheerlijke schnitzel.

Enthousiast geworden voor een wintersport in Obertauern?

Wil je de leuke skironde ook graag afleggen? Of wil je meer weten over een wintersport in het sneeuwzekere skigebied Obertauern? We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met alle informatie, onze ervaringen en leuke tips. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Scott Slight 93 – mijn favoriete all mountain ski van deze winter
Ook interessant
5 Olympische sporten om zelf te beoefenen tijdens je eigen wintersport