banner

Na een dag skiën of snowboarden kan je behoorlijk last hebben van je benen (of andere delen van je lichaam). Toch wil je de volgende dag het liefst weer de piste op. Een paar simpele yoga oefeningen kunnen hier uitkomst bieden. Ze hebben mij in ieder geval vaak geholpen. Yoga voor wintersporters helpt je snel over wintersport pijntjes heen te komen. Dus hop, die yogamat gaat gewoon mee op vakantie en als je wat lichamelijk ongemak voelt rol je hem zo uit.

yoga voor wintersporters met dame op de piste

5 yoga oefeningen voor wintersporters

  • Ga met je benen tegen de muur aan op je rug liggen. Je billen zo dicht mogelijk tegen de muur, je benen zoveel mogelijk gestrekt omhoog. Ontspan en blijf zo een paar minuten liggen. Dit is vooral fijn wanneer je vermoeide benen hebt.
  • Sta rechtop en strek je uit, handen richting het plafond. Haal diep adem. Adem uit en laat je bovenlichaam omlaag hangen. Buig je knieën zover dat je buik tegen je bovenbenen komt. Hang ontspannen en zorg dat ook je nek ontspannen is. Deze oefening brengt ontspanning in je onderrug.
  • Doe bovenstaande houding ook zittend. Strek je benen recht voor je uit. Maak je rug lang, handen richting het plafond. Strek met een rechte rug naar voren, handen richting je tenen. Strek je rug nog één keer goed uit (kijk naar voren) om je vervolgens te ontspannen (neus richting je tenen). Wanneer dit niet ontspannen voelt, buig je knieën dan zo ver als nodig is. De oefening ontspant je benen en je rug.
  • Ga op handen en voeten zitten (all fours). Plaats je polsen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Trek je rug op een inademing hol en op een uitademing bol. Deze oefening heet ‘Cat – Cow’ en zorgt voor flexibliteit in je rug. Na een dag op de piste is dit een goede oefening om te ontdekken of het ergens in je rug vastzit.
  • Tot slot een twist. Breng vanaf all fours één arm naar voren, zorg dat je lichaam verder stabiel blijft. Maak lengte in je zij door je arm zo ver mogelijk naar voren te strekken. Breng dat gestrekt arm vervolgens onder je andere arm door en ga op één oor liggen. Doe dit zo lang en vaak als prettig voelt. Vergeet ook niet de andere kant van je lichaam. Omdat je bij het wintersporten met je bovenlichaam draait, is het prettig om met een ontspannende twist af te sluiten.

Yoga voor wintersporters video

Wil je meer? Dan kan je onderstaande yogales volgen. De video die we delen komt van het youtube kanaal van Yoga With Adriene. Adriene is een yogadocent die regelmatig yogavideos deelt. De video staat oorspronkelijk aangemerkt als ‘yoga voor vermoeide benen’. Maar dat is doorgaans de meest gehoorde klacht na een dag op de piste.

Wat is yoga voor wintersporters

De yoga voor wintersporters die we hier delen zijn een aantal simpele lichaamsoefeningen (houdingen) die de spieren in je lichaam strekken. Deze specifieke video is met name gericht op de benen. Maar ook het bovenlichaam en de armen worden gerekt. Dat is fijn en helpt je lichaam herstellen voor de volgende dag op de piste.

Let op! Yoga mag geen pijn doen! Wanneer je pijn ervaart is een houding niet geschikt voor jouw lichaam. Zoek dan naar een manier waarop de houding wel prettig aanvoelt.

Om deze oefeningen te kunnen doen, heb je niks meer nodig dan soepel zittende kleding (thermo ondergoed leent zich hier uitstekend voor) en een matje of grote handdoek. Sokken uit, en je bent er helemaal kaar voor!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Livebeelden: flink pak sneeuw in Oostenrijk (06 mei. 2019)
Ook interessant
Winterbeelden: Koning winter terug in Oostenrijk