Niks brengt je zo goed in de wintersportstemming als een goede après-ski muziek. Of nou ja… après-ski hits?? Eigenlijk is het natuurlijk gewoon hele foute muziek waar je normaal gesproken nooit naar zou luisteren. Maar na een lange dag op de piste is alles anders. En nu de wintersport er weer opzit brengt één liedje je zo terug in de berghut.. of après ski bar.. of waar je je dan ook het liefst bevindt ná je piste activiteiten.

1. Cordela Grün – Josh

Er zijn twee versies van Cordela Grün (zoals met de meeste apres-ski hits het geval is). Er is één verrückte versie. En er is één totaal verrückte versie. Toen ik mijn kinderen Cordela Grün hoorde zingen onder de douche vroeg ik me af of ik de woorden wel goed verstond. En daarna of zij het wel goed verstaan hadden. Maar ja, uiteindelijk staan de apres ski hits dan ook niet bekend om de rake teksten. En Cordela Grün bleef de hele winter overal gedraaid worden. In de bars, restaurants en op de radio. Maar zodra de sneeuw verdween, verdween Cordela Grün ook van de radio. Een echt wintersport nummer dus. Wij kiezen hier voor de originele versie van Josh. Omdat die gewoon beter bevalt..

2. Ala bin – Seiler und Speer

‘Mundart Rock’ heet deze muziek in Oostenrijk. Al lijkt Ala Bin van Seiler und Speer niet echt op iets wat wij Nederlanders als ‘rock’ omschrijven. Het is geen nummer om luidkeels mee te zingen of om te dansen op de bar. Maar wel onlosmakend verbonden met Wintersport 2019 in Oostenrijk.

3. Was für eine geile Zeit – Ben Zucker

Ben Zucker scoorde redelijk makkelijk afgelopen winter met dit nummer. Het is makkelijk mee te brullen, blijft lang hangen en is opgenomen in Flachau. Flachau is een wintersportbestemming die ieder jaar populairder lijkt te worden. Wintersporters die dit gebied in SalzburgerLand graag bezoeken herkennen zeker een aantal opnamelocaties uit deze apres ski hit. En ja, wintersport 2019 was een grote geile Zeit. Dus het is nog heel toepasselijk ook 😉

4. Hallihallo – Andreas Gabalier

De populariteit van dit nummer blijkt wel uit de hoeveelheid appjes die ik afgelopen winter ontving die begonnen met Hallihallo. Eerst dacht ik dat ik iets gemist had, en later ontdekte ik dat het dit populaire nummer van Andreas Gabalier was, welke volkomen aan mij voorbij was gegaan. Ik had er totaal geen apres ski hit in ontdekt en het nummer tot dan toe niet serieus genomen. Wat natuurlijk dwaas was, want Andreas Gabalier is een enorme lokal hero. En hallihallo is zijn wintersport hit 2019.

5. Bella Ciao – DJ Ötzi

Bella Ciao is een zomerhit die een winterhit werd. Uiteraard is de hit door DJ Ötzi geheel verduitst en met apres- ski muziek opgetuigd. En een apres ski hit was geboren. Na de winter konden we hem even niet meer horen, en dat hoefde ook niet want lokale radio hadden het nummer al voor het einde van de winter verbannen. Neemt niet weg dat het daardoor alleen maar extra met de winter verbonden is geraakt.

6. Skifoan – Wolfgang Ambros

Dé ultieme après ski klassieker is natuurlijk Skifoan van Wolfgang Ambros. In vol dialect uit volle borst zing je Skifoan. Of je drinkt in alle stilte je bier en vraagt je af wat mensen überhaupt bezielt om naar deze muziek te luisteren. Love it or hate it…

 

Staat jouw favoriete après ski hit er niet tussen?

Dat is dan natuurlijk schandalig en moeten we snel veranderen. Laat even weten wat jou binnen een paar seconde terugbrengt naar de wintersport en we voegen hem toe.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goed nieuws! Nieuwe elektrische pistenbully vermindert CO2 uitstoot
Ook interessant
Livebeelden: flink pak sneeuw in Oostenrijk (06 mei. 2019)