Goede voornemens, doelen, plannen, wensen of dromen. Wat je ook van plan bent in 2023, je hebt je gedachten waarschijnlijk al meerdere keren bij dit jaar gehad. Als wintersporters dromen we van verse sneeuw, plannen we nieuwe tripjes en nemen we ons voor onze skitechniek te verbeteren. Hoe dan ook, wintersport 2023 wordt weer fantastisch. Mocht je hier nog niet van overtuigd zijn, dan helpen deze goede voornemens je misschien op weg.

Alles is goed

Na twee jaren circus, kunnen we nu weer ‘gewoon’ de piste op. Geen mondkapjes, ouderwets losgaan in de apres ski, hoesten wanneer je een kriebel in je keel voelt, het kan allemaal weer. Dus mocht je ergens in een lange rij terecht komen, tel dan even je zegeningen, want dat zijn er een heleboel.

Deze tijd is voorbij.

Rugzak, spelletje, zonnebril

De ski rugzak raakte de afgelopen jaren helemaal in trend en is niet meer van de piste af te denken. Toen de berghutten dicht bleven, is de rugzak verschenen en wij doen hem niet meer af. Een spelletje erin (dit zijn de leukste spelletjes voor de wintersport), een ski zonnebril en paar snacks en we hebben de gezelligste pauze momenten tijdens het skiën. Zeker wanneer je op wintersport gaat met kinderen, kunnen we deze spullen van harte aanbevelen.

Wintersport spellen - UNO

Beleef de wereld naast de piste

Je gaat op wintersport om te kunnen skiën of boarden. Dat begrijpen we heel goed. Maar er is ook nog een heleboel te beleven naast de piste. Wat dacht je van winterwandelen in Oostenrijk? Of sneeuwschoenwandelen? Of toerskiën, waarbij je met vellen onder je ski’s omhoog loopt. En dan is er natuurlijk ook nog (nacht)rodelen, waarbij je met een slee de berg af raast. De meeste wintersportdorpen hebben een weekprogramma waar je gebruik van kunt maken, dus vraag hier vooral naar bij het toerismebureau (of kijk even op de website). Zo beleef je de winter maximaal en kan je met elkaar een hele nieuwe kant van de wintersport ontdekken.

Dit jaar genieten we net iets meer

2023 word een jaar om nooit te vergeten. Want wat er ook geroepen mag worden over alles wat er in de wereld gebeurd. We leven in veiligheid en eigenlijk ook in ongekende luxe zolang je van de wintersport kan en mag genieten. Maar misschien zijn we ons wel net iets bewuster van onze positie. Dus geniet van de wintersport met volle teugen, geniet van je veiligheid, je vrijheid, de mensen met wie je deze reis mag maken en van alles wat je onderweg tegenkomt. Ons voornemen is om dit jaar net iets meer te genieten, en daarvan laten we jullie graag weer een heel mee genieten!

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: baby skipak Reima Lappi getest op wintersport
Ook interessant
Leer beter skiën met deze simpele skioefeningen voor kinderen