Afgelopen winters hebben we behoorlijk wat rodelbanen uitgeprobeerd. De rodelbaan bij de Gnadenalm in Obertauern is misschien wel de rodelbaan die het meeste indruk heeft gemaakt. Niet vanwege de spannende afdaling, maar vooral door de ‘reis’ naar het startpunt van de rodelbaan.

Met de ‘skidoo’ omhoog

Omhoog gaan we namelijk met de ‘skidoo’. De kinderen mogen achter de bestuurder plaatsnemen op de sneeuwscooter. Zelf nemen we plaats in de slee die als een kar achter de skidoo omhoog wordt getrokken. De 140 PK van de sneeuwscooter brengt ons in nog geen vijf minuten naar het startpunt. Voor de kinderen is de rit omhoog hét hoogtepunt van deze rodelavond.

Rodelen Obertauern bij de Gnadenalm.
Met de skidoo omhoog

Op de slee weer omlaag

Nadat de vriendelijke chauffeur ons heeft afgezet bij het startpunt, is het tijd om op de slee te stappen en naar beneden te razen. De 1,5 kilometer lange rodelbaan is veilig, niet al te moeilijk en zelfs een beetje kort. Binnen 10 minuten staan we weer beneden. Gelukkig hebben we tijd om nog een keer te gaan!

De rodelbaan is ’s nachts verlicht, waardoor je prima zicht hebt. De baan is overzichtelijk en niet al te moeilijk. Er zijn geenJe kunt hier dan ook prima met kinderen  rodelen. En aan het einde loopt de baan langzaam op, waardoor de slee vanzelf tot stilstand komt

Je kan hier trouwens ook overdag terecht om te rodelen. De sfeer is dan heel anders, maar als je gaat rodelen met kleine kinderen geeft dit misschien wel een veiliger gevoel.

Rodelen bij de Gnadenalm
Op de slee weer omlaag.

Natuurlijk kan je er ook eten

Na al het rodelen zijn we koud geworden en hebben we trek gekregen. In de Gnadenalm is het heerlijk warm. Bij de potkachel warmen we onszelf op en kijken op de kaart wat we willen eten. Het restaurant serveert typische Oostenrijkse gerechten. Je kan er heerlijke schnitzel en kaiserschmarren eten, maar ook echt lokale gerechten zoals Kasenocken. Dit is ‘Spatzle’ dat met kaas word gebakken. Een lekker, maar ook erg machtig gerecht. Wanneer je van te voren reserveert kan je bij de Gnadenalm ook fondue of spareribs eten.

Wil jij ook eten bij de Gnadenalm? Het restaurant is erg populair en het is verstandig om vooraf een tafel te reservereb dan niet om vooraf te reserveren. Dat kan via 0043 6456 7351.

Kasenocken
Er worden lokale specialiteitem geserveerd zoals ‘Kasenocken’.

Zelf een keer rodelen bij de Gnadenalm in Obertauern?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook een keer rodelen bij de Gnadenalm? Hieronder hebben de praktische informatie over deze leuke rodelbaan in Obertauern verzameld.

Openingstijden rodelbaan Gnadenalm

De rodelbaan is geopend vanaf 11 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds. Tijdens de avonduren is de baan verlicht. Een afdaling met de slee duurt zo’n 10-15 minuten.

Kosten rodelen in Obertauern

De slee huur je ter plaatse voor 8 euro. De wandeling omhoog is logischerwijs gratis. Een ritje achter de sneeuwscooter kost 5 euro per persoon.

Gnadenalm Obertauern
Bij de Gnadenalm kan je ook heerlijk eten.

Locatie

Je vindt deze leuke rodelbaan bij de Gnadenalm in Obertauern. De Gnadenalm ligt pal aan de B99, de doorgaande weg vanuit Radstadt naar Obertauern. Langs de weg staat de alm heel duidelijk aangegeven. Het is vanuit Obertauern zo’n 5-10 minuten met de auto. En normaal gesproken heb je daarvoor geen sneeuwkettingen nodig.

Rij je met je navigatiesysteem aan, voer dan het volgende adres in:  Gnadenalmstraße 20, 5562, Obertauern, Oostenrijk.

Meenemen als je gaat rodelen

Trek wanneer je gaat rodelen, gewoon je skikleding aan. Het beste is het om snowboots of goede wandelschoenen te dragen. Het is verboden om op skischoenen de rodelbaan af te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je handschoenen of wanten aantrekt. Zelf doen we altijd ons skihelm en skibril op. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel een stukje veiliger.

Eerder verschenen
De 7 skigebieden van Schladming–Dachstein zijn voor elke wintersporter ideaal
Ook interessant
Skibril kind: de beste kinderskibrillen voor kinderen getest