Frisse berglucht, helder blauwe lucht en een strak geprepareerde piste. Het is pas half 9 en het belooft nu al een top dag te worden. We staan onderaan de piste in Obertauern, klaar om de Super Seven te verkennen. Deze skitocht brengt ons langst de 7 hoogst gelegen bergstations van het skigebied. En ondanks dat het eind maart is, zijn de pistes hier nog in top conditie. Niet zo gek, want het wintersportdorp ligt op ruim 1.800 meter hoogte. Dit zorgt ervoor dat de pistes tot 1 mei geopend zijn. Kortom, een perfecte bestemming voor een wintersport met Pasen.

Voorjaarsskiën in Obertauern.
Voorjaarsskiën in Obertauern.

Super Seven, skitocht langs de 7 hoogtste punten

Deze week kwamen we speciaal naar Obertauern om de Super Seven te skiën. Een skitocht langs de 7 hoogste punten van het skigebied. We zijn vroeg opgestaan, want de tocht doorkruist het hele skigebied en ik hoop dat we hem binnen een dag kunnen afronden, met de kinderen. Kinderen geven hierin toch net een extra uitdaging omdat je onderweg ook langs allerlei kinderattracties komt zoals ‘de Geisterbahn’ of ‘Bobby’s slalom‘. Om klokslag 09.00 uur zitten we daarom al in de eerste lift naar boven.

De route staat duidelijk aangegeven.
De route staat duidelijk aangegeven.

Volg de Super 7 bordjes maar

Het meest logische zou zijn, om te beginnen bij de Seekareck. Dus dat wordt onze eerste stop. Vanaf daar volgen we de bordjes langs de piste om de rest van de toppen te bezoeken. Totdat één van de kinderen opmerkt dat hij nu Gamsleiten 2 wil doen, voordat de pistes zacht zijn.

Strakke pistes blauwe lucht
Obertauern in het voorjaar: strakke pistes, blauwe lucht.

Gamsleiten 2, de steilste piste van Oostenrijk

Omdat het warm is, en het nog best druk is in het skigebied, hebben we inderdaad grote kans op zachte en hobbelige pistes na het middaguur. Het idee om de steilste piste van Oostenrijk voor de lunch te nemen, staat mij daarom ook wel aan. Dus breken we onze route af en gaan we rechtstreeks naar Gamsleiten 2. Bij de lift omhoog staat een bord om ons te waarschuwen: zeer steile piste, geen mogelijkheden om steile stukken te vermijden en: ‘alleen geschikt voor geoefende skiërs’. Ik slik even, maar aangezien de kinderen al enthousiast in de lift stappen, moet ik ze wel volgen. Al weet ik wat ons te wachten staat, het is niet onze eerste keer op deze piste.

Super 7 Obertauern
Snel een foto op de top voor de afdaling.

Bovenop de top maken we snel een foto en voordat ik de camera opgeruimd heb, zijn de kinderen al op weg naar beneden. De steilste piste van Oostenrijk weet kinderlijk enthousiasme niet te temperen. Gelukkig is de piste nog niet hobbelig en zijn we snel beneden. Tijd voor lunch! Die hebben we nu wel verdiend.

Gamsleiten 2 een van de toppen van de Super Seven
Gamsleiten 2 een van de toppen van de Super Seven.

Lunch op het terras

Wintersport en maart en april, betekent lunchen op het terras. Dus verruilen we de skibrillen voor zonnebrillen. Het wordt een snelle lunch vandaag, want we hebben een vol programma.

Lunchen in de zon
Lunch in de zon op het terras.

Alle 7 toppen bereikt!

Na de lunch moeten we nog drie toppen. Maar door onze plotselinge onderbreking, liggen de toppen nu ver uit elkaar. Een pistekaart biedt uitkomst en we bereiken binnen een uur de drie laatste toppen. Schaidberg bewaren we tot het laatst. Hier is een prachtig fotopunt, maar vanaf hier kunnen we ook door naar de ‘Geisterbahn‘. Dit is een spookhuis op de piste, waar je doorheen skiet.

We sluiten de dag af in snowpark Spot. Hier leven de kinderen zich nog zo’n 1,5 uur uit op de schansen en bij de slalom. Onze conclusie is dan ook dat de Super Seven een leuke manier zijn om het skigebied te doorkruizen. Ook met kinderen is deze skitocht heel goed te doen. De meeste afdalingen zijn rood, behalve de Gamsleiten 2. Wanneer je kinderen nog niet heel goed kunnen skiën, dan kan je deze afdaling beter overslaan.

Snowpark Spot
Een bezoek aan het snowpark mag niet ontbreken.

Kom jij ook nog genieten van het lange seizoen in Obertauern?

Wil jij, net als wij, genieten van het lange wintersportseizoen in Obertauern? Dat kan! Tot 1 mei zijn de pistes geopend en kan je hier genieten van zon, sneeuw en waanzinnige wintersport. Dus heb je nog een paar dagen vrij met Pasen? Kijk dan hier voor speciale paas aanbiedingen.

En wil je echt wat bijzonders mee maken? Ga dan schatzoeken op de Gamsleiten piste. Wei weet win je wel een nieuwe BMW.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Grosseck – Speiereck: charmant, rustig skigebied met lange afdalingen
Ook interessant
Galsterberg vervangt bijzondere skilift door moderne gondel