Kinderen blij, ouders blij. Deze cliché geldt tijdens de wintersport dubbel, want jij kan pas echt van je wintersport genieten als de kinderen het naar hun zin hebben. Om ervoor te zorgen dat het de kinderen en hun ouders aan niks ontbreekt, halen ze in Obertauern alles uit de kast. Zoek jij nog een wintersportbestemming voor de hele familie? Dan geven we je vier redenen om voor Obertauern te kiezen.

Maximale sneeuwpret voor kinderen in Bobbyland

In het hele skigebied van Obertauern kom je Bobby, de mascotte van Obertauern, tegen. De allerkleinsten kunnen in Bobby’s Monsterpark, een kinderland, spelenderwijs de eerste meters op de sneeuw maken. Voor de kinderen die al kunnen skiën is de hobbelpiste of Bobby’s slalom een leuke uitdaging. Om op te warmen kunnen families in de iglo terecht en wie niet bang aangelegd is, kan hier zelfs door een spookhuis skiën of boarden. In Obertauern kan je als familie van attractie naar attractie skiën.

Bonnyronde
Bobby Land biedt elke keer weer een nieuwe verrassing op de 100 km aan pistes.

Skirondes voor kinderen

De Tauernrunde staat ook wel bekend al het ‘rondje Obertauern’ en is een skitocht door het hele skigebied van Obertauern. Speciaal voor  kinderen is zijn er twee “Kindertauernrundes” door het skigebied. Deze skirondes zijn volledig afgestemd op kinderen en jongeren.

De eerste variant is de ‘Bobby ronde’, genoemd naar de mascotte van het dorp: een sneeuwhaas. Deze ronde is geschikt voor jonge kinderen en beginnende skiërs.

De tweede variant is ‘My Track’. Deze ronde vergt iets meer ski vaardigheid en biedt veel uitdaging voor kinderen die het skiën al goed onder de knie hebben.

Beide rondes gaan door het funpark, over een slalom, door het spookhuis en over de hobbelpiste. De kinderen zullen het geweldig vinden!

De Bobby ronde gaat langs allerlei leuke attracties
De Bobby ronde gaat langs allerlei leuke attracties

Speciale aanbiedingen voor families met jonge kinderen

Tijdens de speciale “Bobby’s sneeuwavontuur” themaweken profiteren families met jonge kinderen van aantrekkelijke aanbiedingen. In deze specifieke periodes kost een week wintersport, met skiles of snowboardles, slechts 260 euro voor kinderen tot vijf jaar! Families met oudere kinderen (van 6 jaar tot 14 jaar) betalen in deze periode 355 euro per kind. Deze aanbieding is inclusief:

  • skiles of snowboardsles
  • skipas voor 6 dagen
  • skiverhuur voor 6 dagen
  • deelname aan het activiteitenprogramma
  • goedkopere transfer vanaf luchthaven Salzburg

Voor de boekingsperiode en deelnemende hotels (waar de kinderen met hoge kortingen verblijven) kijk je op de officiële website van Obertauern.

Familie in Obertauern
Kindvriendelijke skigebied. Foto: Tourismusverband Obertauern.

Nieuwe winterervaringen voor tieners

Wanneer de piste niet genoeg uitdaging meer biedt, dan lonkt SPOT, het het snowpark van Obertauern. Dit is de plek waar vele jongeren zich naar hartenlust uitleven.

Ook buiten de pistes is in Obertauern nog heel veel uitdaging te vinden. Ga bijvoorbeeld eens freeriden met een gids. Buiten de pistes skiën of boarden is een onvergetelijke ervaring.

Maar ook rodelen, snowbiken, snowkiten en ijsklimmen behoren in Obertauern tot de mogelijkheden. Zo kan je elke dag een nieuw avontuur aangaan.

rodelen in obertauern
Obertauern heeft een hele bijzondere rodelbaan.

Wil jij een onvergetelijke familiewintersport in Obertauern?

Zie jij een familiewintersport in Obertauern wel zitten? Of wil je gewoon nog meer weten over deze bestemming? Kijk dan op de officiële website van Obertauern!

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 verrassingen die je tijdens een familie wintersport in Katschberg te wachten staan
Ook interessant
Review: Skihelm voor kinderen Alpina Pizi is onze favoriet