Wintersport Ischgl

Ischgl is de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan als wintersport bestemming. Wintersport in Ischgl is een beetje hautain, het Ibiza en het Marbella van de Oostenrijkse alpen in één plaats verenigd. Wintersport Ischgl gaat natuurlijk over perfect skiën en boarden, maar Ischgl staat ook bekend om zijn feestjes en uitgaan dat tot in de kleine uurtjes doorgaat. Ook kun je in Ischgl heel goed shoppen. Er is zelfs een McDonalds.

Skigebied van Ischgl

Het skigebied van Ischgl bevind zich tussen de 1400 en 2800 meter. Vanwege de hoogte van het skigebied, is het skigebied van Ischgl (waar ook het Zwitserse Samnaun deel van uit maakt) geopend van eind november tot begin mei. De Idalp is het centrum van het skigebied. Hier is het dan ook altijd druk, maar als je hier niet te veel skiet, dan hoef je verder nauwelijks in de rij te staan. Het skigebied van Ischgl omvat 218 km pistes, waarvan het leeuwendeel rood is.

Afbeelding: Plattegrond van het skigebied van Ischgl

Wintersport Ischgl – Tips

  • Afdaling 11 is de langste afdaling van het skigebied van Ischgl. Deze afdaling is (weinig verassend) 11 kilometer lang.
  • Wintersport Ischgl biedt 20 kilometer aan skiroutes. Ideaal voor freeride skiërs en boarders.
  • De Kuhstal bij het dalstation van de Silvretta bar is een klassieker als het gaat om après ski in Ischgl.
  • In Ischgl kan je ook geweldige winterwandelingen maken.

 

Hotels en appartementen in Ischgl

Er is altijd veel vraag naar hotels en appartementen in Ischgl. Het is daarom raadzaam om op tijd te boeken. Mocht je geen appartement of hotel in Ischgl kunnen vinden kijk dan eens in See, Kappl of Galtür. Hieronder staat een widget van Tiscover. Hiermee is het mogelijk om direct te zien welke appartementen en/of hotels nog beschikbaar zijn in Ischgl. Tiscover is een Oostenrijkse organisatie, die nauw samenwerkt met de lokale aanbieders van accomodaties in Ischgl. Grote voordeel van boeken via Tiscover is naast de eenvoud ook de mogelijkheid om pas na afloop van je wintersport te betalen. Je loopt dus geen enkel risico.