Wil je graag op wintersport naar een ‘echt skigebied’, maar niet al te ver rijden? Dan is Zwitserland het overwegen waard. Een aantal van de skigebieden in Zwitserland zijn nog geen 850 kilometer rijden vanaf Utrecht. In dit artikel hebben we vier leuke Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland geselecteerd. Deze Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland zijn ideaal voor een korte skitrip, een weekendski, maar natuurlijk ook voor een ‘normale’ wintersport.

Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland

Hieronder staan onze favoriete Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland. Van elk skigebied geven we een korte omschrijving, zodat je de juise keuze kunt maken voor jouw volgende wintersport bestemming.

  • Engelberg – sneeuwzeker en uitdagend skigebied dichtbij Nederland
  • Jungfrau – divers, groot skigebied dichtbij Nederland
  • Sörenberg – familievriendelijk skigebied in Zwitserland
  • Morschach Stoos – klein skigebied dichtbij Nederland

Bij het selecteren van de Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland hebben we niet alleen naar de reisafstand gekeken, maar ook  naar het aantal kilometer dat je over de lokale wegen af moet leggen. Uit eigen ervaring weten we dat je op deze wegen en passen veel kostbare tijd kunt verliezen tijdens een reis naar je wintersportbestemming.

Engelberg-Titlis (833 km vanaf Utrecht)

Sneeuwzeker, mooi en uitdagend. Dat is de beste omschrijving voor Engelberg-Titlis. Dit is ons favoriete Zwitserse skigebied dichtbij Nederland. In nog geen 8 uur rij je er naar toe. Het skigebied van Engelberg is lang en door de Titlisgletsjer is het skigebied meer dan 200 dagen per jaar open voor wintersporters. Naast een van de meeste sneeuwzeker skigebied van Zwitserland, is Engelberg-Titlis een prachtige bestemming. Het dorp bezit een flinke dosis internationale flair bezit, maar bezit tegelijkertijd ook nog veel authentieke Zwitserse charme. Zo zijn er tal van traditionele kaasboerderijen en in het oude klooster lopen zelfs nog monniken rond.

Sneeuw genoeg! In Engelberg, een van de skigebieden dichtbij Nederland in Zwitserland.
Sneeuw genoeg in Engelberg (Foto: Engelberg)!

Het skigebied van Engelberg is geschikt voor elke type wintersporter. Titlis en Brunni, de twee delen van het skigebied hebben elk hun eigen pluspunten. De pistes rondom de Titlisgletsjer gaan tot 3.000 meter en zijn daarmee extreem sneeuwzeker. Ben jij meer een zonaanbidder dan een freerider? Dan zal je de pistes bij Brunni geweldig vinden. Deze liggen namelijk aan de zonnige zuidkant van het dal. De pistes zijn hier eenvoudiger en het is er een stuk rustiger.

Details skigebied Engelberg

Aantal piste kilometers: 79 km
Aantal skiliften: 23
Hoogste punt: 3.020 meter
Afstand vanaf Utrecht: 833 km
Reistijd vanaf Utrecht: 7 uur, 50 minuten
Km vanaf de snelweg: 20 kilometer

Meer informatie en aanbiedingen

Wil je meer weten over Engelberg? Lees dan een van onze informatieve artikelen. Helaas zijn maar weinig Nederlandse reisorganisaties die compleet verzorgde wintersportreizen naar Engelberg aanbieden. Alleen bij Sunweb vonden we één aanbieding voor een wintersport naar Engelberg inclusief skipas.

Wel vonden we bij deze mooie accommodaties in Engelberg.

Aanbiedingen bekijken


Jungfrau (852 km vanaf Utrecht)

Aan de voet van de majestueuze bergtoppen Jungfrau, Mönch en de legendarische Eicher ligt een van de mooiste skigebieden van Zwitserland. De Jungfrau regio bestaat uit zes verschillende dorpen: Grindelwald, Wengen, Mürren, Lauterbrunnen, Interlaken en Widerswill. Samen delzen ze een groot skigebied: Jungfrau. Het skigebied reikt omvat meer dan 200 kilometer aan pistes en is zowel geschikt voor beginners al gevorderden.

Jungfrau is dichtbij Nederland. Het skigebied is iets meer dan 8 uur rijden.
Jungfrau (Foto: Switzerland Tourism | Christof Sonderegger)

Van alle dorpen is Grindelwald de meest geschikte bestemming voor een wintersport met kinderen. Meer ervaren wintersporters zullen vooral de pistes rondom Wengen leuk vinden.

Details skigebied Jungfrau

Aantal piste kilometers: 205 km
Aantal skiliften: 55
Hoogste punt: 2.970 meter
Afstand vanaf Utrecht: 852 km
Reistijd vanaf Utrecht:  8 uur, 20 minuten
Km vanaf de snelweg: 16 kilometer

Accommodaties en aanbiedingen

Jungfrau is het grootste Zwitserse skigebied dichtbij Nederland. Wil je graag naar Jungfrau? Via Summittravel kan je er al naar toe vanaf 356 euro per persoon (skipas in de prijs inbegrepen). Maar ook chalet.nl heeft mooie aanbiedingen in deze fijne skiregio.

Aanbiedingen bekijken


Sörenberg (819 kilometer vanaf Utrecht)

Van alle skigebieden in dit overzicht is Sörenberg het minste ver rijden. Dit kleine, rustige skigebied is een van de meest kindvriendelijke skigebieden van Zwitserland. Van de 60 kilometer aan afdalingen die er in Sörenberg beschikbaar zijn, bestaat ongeveer de helft uit eenvoudige blauwe pistes. Extra fijn is dat het dorp bijna geen doorgaand verkeer heeft, hierdoor is het er heerlijk rustig.

Details skigebied Sörenberg

Aantal piste kilometers: 60 km
Aantal skiliften: 16
Hoogste punt: 2.350 meter
Afstand vanaf Utrecht: 818 km
Reistijd vanaf Utrecht:  7 uur, 80 minuten
Km vanaf de snelweg: 20 kilometer

Accommodaties en aanbiedingen

Sörenberg is van al deze vier Zwisterse skigebieden het dichtstbij Nederland. Het is echter ook onbekend en het is niet zo eenvoudig om snel een leuk appartement of hotel te vinden. De snelste manier om naar een accommodatie te zoeken is via Booking.com.

Aanbiedingen bekijken


Morschach Stoos (853 km vanaf Utrecht)

Het kleine skigebied Morschach – Stoos is ideaal voor beginners, maar ook voor families is het skigebied groot genoeg. Het skigebied beschikt over 35 kilometer aan pistes, waarvan een groot deel bestaat uit rode pistes.

Stoos (Foto: Switzerland Tourism | Robert Boesch)

In het skigebied zijn acht skiliften. In en rondom het dorp zijn een aantal fijne oefenpistes. Het grootste voordeel van het skigebied is dat het er doorgaans erg rustig is. Bovendien ligt een van de vakantieparken van Landal Zwitserland direct aan de piste.

Details skigebied Morschach Stoos

Aantal piste kilometers: 35 km
Aantal skiliften: 8
Hoogste punt: 1.935 meter
Afstand vanaf Utrecht: 853 km
Reistijd vanaf Utrecht: 7 uur, 40 minuten
Km vanaf de snelweg: 20 kilometer

Accommodaties en aanbiedingen

Landal Vierwaldstättsersee is het hele jaar open en is ook ideaal voor wintersport. De appartementen zijn ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Naast skiën en boarden is er van alles te doen. Zo is er een leuk zwembad en zijn er veel mogelijkheden om (binnen) te sporten.

Aanbiedingen bekijken


Overzicht skigebieden in Zwitserland die dichtbij Nederland zijn

Hieronder hebben we een kort en bondig overzicht gemaakt van de skigebieden in Zwitserland die vanuit Nederland niet te ver rijden zijn.

Welke skigebieden in Zwitserland zijn dichtbij Nederland?

Hieronder staan onze favoriete Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland. Van elk skigebied geven we een korte omschrijving, zodat je de juise keuze kunt maken voor jouw volgende wintersport bestemming.

Engelberg – sneeuwzeker en uitdagend skigebied dichtbij Nederland
Jungfrau – divers, groot skigebied dichtbij Nederland
Sörenberg – familievriendelijk skigebied in Zwitserland
Morschach Stoos – klein skigebied dichtbij Nederland

Of bekijk ons volledige overzicht van Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 tips als je een wintersport met vrienden gaat boeken
Ook interessant
Appartement St Anton am Arlberg: deze accommodaties zijn echte aanraders