Kan je nog op wintersport in de meivakantie? Wat is een goed skigebied voor de meivakantie? Voor wintersporters die zo lang mogelijk willen genieten van de sneeuw is de meivakantie echt de allerlaatste kans deze winter. Een klein aantal skigebieden is tijdens de meivakantie nog geopend. Wil jij dit jaar in de meivakantie op wintersport? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we een aantal fijne bestemmingen geselecteerd. En natuurlijk geven we je ook een paar handige tips.

Snel naar:

Welke skigebieden zijn tijdens meivakantie open?

Helaas sluiten de meeste skigebieden begin april hun liften al. Vaak niet eens door een gebrek aan sneeuw, maar door een tekort aan bezoekers. Toch zijn er een aantal skigebieden die speciaal voor fanatieke wintersporters nog geopend zijn tot en met pasen en sommigen zelfs tot begin mei. Hou er in deze periode wel rekening mee dat mogelijk niet alle liften en alle pistes van het gebied geopend zijn.

Hieronder hebben we per land de belangrijkste skigebieden die nog open zijn in de meivakantie op een rij gezet.

Oostenrijk – skigebieden die open zijn in de meivakantie.

Wanneer je tot aan het einde van de meivakantie nog op wintersport wilt naar Oostenrijk, dan ben je aangewezen op de gletsjer skigebieden. Alle andere skigebieden hebben dan hun skiliften al gesloten en zijn zich aan het opmaken voor de bergzomer. Wil je in de meivakantie op wintersport naar Oostenrijk? Dan kan je kiezen uit zes bestemmingen die geopend zijn:

Ook hooggelegen skigebieden zoals Obertauern en Gurgl zijn nog tot 1 mei open!

Wintersport in de meivakantie is echt genieten.
Wintersport in de meivakantie is echt genieten.

Frankrijk – wintersport meivakantie (TIP)

Frankrijk is in de meivakantie echt een aanrader. De skigebieden in Frankrijk zijn hooggelegen en erg sneeuwzeker. Bovendien worden er in de laatste week van het skiseizoen allemaal leuke evenementen georganiseerd. Zo wordt er ieder jaar in Val Thorens de ‘Dutchweek’ georganiseerd. Tijdens deze week wordt Val Thorens een Nederlandse enclave. Er zijn optredens van Nederlandse artiesten en dj’s, je kan ski’s testen en natuurlijk heerlijk (après-)skiën of snowboarden.

Ben je enthousiast over de Dutchweek? Op de website van Summit Travel staan een paar hele mooie aanbiedingen voor appartementen in Val Thorens.

Ga je liever met je gezin op wintersport naar Frankrijk in de meivakantie? In Tignes wordt sinds een aantal jaar de ‘Kids Ski Week’ georganiseerd. Tijdens deze week worden er allemaal leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders. Zo zijn er speciale skilessen en kan je in het dorp schaatsen op de ijsbaan of sleeën. Hou er wel rekening mee dat niet het hele skigebied open is, vanaf 2 mei kan je alleen terecht op de gletsjer van het skigebied. Gelukkig is dat meer dan genoeg als je met je kinderen op wintersport gaat.

Zwitserland – wintersport in de meivakantie

De meeste hooggelegen skigebieden bevinden zich in het Zwitserse deel van de Alpen. Het is daarom niet gek dat er nog een aantal skigebied in Zwitserland geopend zijn voor wintersport tijdens de meivakantie. De volgende skigebieden zijn in de meivakantie uitermate geschikt voor wintersport activiteiten:

  • Adelboden
  • Andermatt
  • Les Diablerets
  • Engelberg
  • Sankt Moritz
  • Zermatt

Het skigebied van Zermatt is zelfs het hele jaar geopend. Hou er wel rekening mee dat, vanwege het warme weer, bepaalde pistes en liften gesloten kunnen zijn. Een ander nadeel van een wintersport in Zwitserland in deze periode is dat door de relatief hoge temperaturen het lawinegevaar toeneemt. Niets iets om je zorgen over te maken als je de piste op gaat, maar het kan daardoor wel voorkomen dat bepaalde wegen uit voorzorg worden afgesloten. Wij raden daarom aan om zo lang mogelijk te wachten met boeken voor een wintersport in mei in de Zwitserse alpen.

Engelberg: 1 dorp, 2 skigebieden
Sneeuw genoeg in Engelberg.

Italië – wintersport meivakantie.

Eventueel kan je ook naar Italië. Daar zijn nog twee skigebieden op tijdens de meivakantie:

Val Senales in Zuid Tirol

Wintersport in de meivakantie = zon, zon, zonneband

Als je van zonnige dagen op de piste houdt, dan raden wij je zeker aan om een keer in de meivakantie op wintersport te gaan. Het is in de skigebieden volop lente tijdens de meivakantie. De zon is erg sterk in deze periode. S

meer je daarom elke ochtend goed in met een wintersport zonnebrand en ga met een goede skibril of ski zonnebril de piste op.

vergeet je zonnebrand niet.

Wintersport in de meivakantie = last minute boeken

Het voordeel van een wintersport is mei is dat je niet ver van te voren hoeft te boeken. Anders dan in de kerst- of voorjaarsvakantie, kan je zo lang mogelijk wachten met boeken.  Zo weet je zeker dat er nog voldoende sneeuw ligt en dat de weersverwachtingen goed zijn. Een last minute wintersport kan je bijvoorbeeld boeken bij Sunweb of Summittravel. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van goede omstandigheden, maar ook van de beste prijs. Je kunt natuurlijk ook bij Booking.com kijken of er  nog accommodaties beschikbaar zijn.

Ideaal moment om te gaan toerskiën

Wil je een keer wat nieuws proberen? De meivakantie is ook een ideaal moment om te gaan toerskiën. De skiliften sluiten namelijk niet omdat er geen sneeuw ligt, maar omdat er geen toeristen meer komen. En dus kan je in deze periode over de piste met toerski’s omhoog lopen en afdalen. Toerskiën is sportief een stuk uitdagender dan ‘gewoon’ skiën en in de Alpen immens populair. Je kunt bij de skiverhuur een setje toerski’s en -schoenen huren en zo op een veilige manier je eerste toerskitocht maken.

Toerskien is een heerlijke ervaring.

Wanneer is de meivakantie ook al weer?

Alle scholen in Nederland hebben meivakantie in de week van 27 april tot 5 mei 2024. Veel onderwijsinstellingen hebben de meivakantie uitgebreid tot twee weken en zijn soms daarom al vanaf 20 april gesloten. Raadpleeg voor de zekerheid wel even de schoolgids of de website van jouw school of dat bij jou ook zo is.

Wintersport met pasen - sneeuwzeker en zon

Wintersport combineren met een bezoek aan Italië of Kroatië

Je kunt overwegen om je wintersport te combineren met een korte vakantie in Italië of Kroatië. Daar is begin mei doorgaans al erg mooi weer, maar nog niet zo druk in het hoogseizoen. Zo zou je een lang weekend skiën of boarden in het Salzburgerland kunnen combineren met een stedentrip naar Venetië. Dat is vanuit Oostenrijk nog maar 2-3 uur rijden. En als je eerst een paar dagen de piste op gaat hoef je ook nog eens geen hotel onderweg naar Italië te zoeken

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie uit dit artikel over wintersport in de meivakantie nog kort samengevat.

Kan je op wintersport in de meivakantie?

JA! De meivakantie is je laatste kans om deze winter nog te gaan skiën. De meeste skigebieden gaan met Pasen dicht, maar er zijn er een paar die pas in mei sluiten. Hieronder vind je ze per land:

Oostenrijk
Zwitserland
Frankrijk
Italië

Welke skigebieden zijn open voor wintersport in de meivakantie?

Helaas sluiten de meeste skigebieden begin april hun liften al. Vaak niet eens door een gebrek aan sneeuw, maar door een tekort aan bezoekers. Toch zijn er een aantal skigebieden die speciaal voor fanatieke wintersporters nog geopend zijn tot en met Pasen en sommigen zelfs tot begin mei. Hou er in deze periode wel rekening mee dat mogelijk niet alle liften en alle pistes van het gebied geopend zijn.

Hieronder hebben we per land de belangrijkste skigebieden die nog open zijn in de meivakantie op een rij gezet:

Oostenrijk
Zwitserland
Frankrijk
Italië

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links iets koopt. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ski jas merken: hieruit kan je kiezen als je een goede ski jas zoekt
Ook interessant
Skigebied See in Tirol, gemoedelijk skigebied voor families en rustzoekers