Wanneer je met de auto op wintersport gaat, vergeet dan niet om je sneeuwkettingen in te pakken. Zelfs als je op winterbanden rijdt, is het bij hevige sneeuwval op sommige wegen verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. Omdat een paar goede sneeuwkettingen al snel meer dan 100 euro kost, kan je ook overwegen om sneeuwkettingen te huren.

In dit artikel hebben we alle informatie over sneeuwkettingen huren verzameld. Wil je alleen maar weten waar je sneeuwkettingen kunt huren? Lees dan dit artikel.

sneeuw op auto

Sneeuwkettingen huren of kopen?

De overweging om sneeuwkettingen te kopen of te huren, moet iedere wintersporter zelf maken. Om je te helpen deze keus te maken staan hieronder een aantal voor- en nadelen van sneeuwkettingen huren en kopen.

Sneeuwkettingen huren of kopen? Kosten

Een week sneeuwkettingen huren kost ongeveer 30 euro. Voor dat geldt kan je zelfs in de uitverkoop geen sneeuwkettingen kopen. Een paar kwalitatief goede sneeuwkettingen kost zelfs in de aanbieding al snel 100 euro. Een snelle rekensom leert dat je na 3-4 keer wintersporten voordeliger uit bent met wanneer je koopt, dan wanneer je huurt.

Altijd de juiste maat

Ben je van plan om binnen nu en drie jaar een nieuwe auto te kopen of te leasen? Dan is het sneeuwkettingen huren waarschijnlijk voordeliger, dan kopen. Wanneer je huurt, krijg je namelijk altijd kettingen mee die passen. Ook als je nieuwe auto op een compleet andere maat banden rijdt. Rij je de komende jaren nog in dezelfde auto, dan is kopen aantrekkelijker.

Opslag en onderhoud

Het voordeel van eigen sneeuwkettingen is dat je ze altijd uit de berging kan pakken zodra je ze nodig hebt. Je hoeft ze niet te reserveren, af te halen en terug te brengen. Daarentegen hoef je gehuurde kettingen niet te onderhouden. Die lever je gewoon weer in na gebruik.

De beste Winterbanden deze winter. Winterbanden test overzicht

 

Kan je sneeuwkettingen huren bij de ANWB?

Veel wintersporters zijn in de veronderstelling dat je bij de ANWB sneeuwkettingen kunt huren. Mogelijk was dit vroeger zo, maar tegenwoordig verhuurt de ANWB geen sneeuwkettingen. Je kunt lokaal nog wel sneeuwkettingen huren, maar meestal wegen de kosten van sneeuwkettingen huren niet op tegen de kosten van nieuwe sneeuwkettingen kopen. Hier vind je gunstig geprijsde opties.

Wat kost sneeuwkettingen huren?

De enige prijzen die we online konden vinden, zijn die van lokale garages en verhuurpartijen. Zij rekenen 5 euro per dag voor de huur van sneeuwkettingen. De prijs is afhankelijk van de bandenmaat en het soort kettingen dat je wilt huren. Wil je exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan een offerte aan op de website.

Een ding die je moet weten voordat je gaat huren

Wanneer je sneeuwkettingen gaat huren is het enige wat je moet weten, de maat van je banden. De bandenmaat kan je eenvoudig aflezen op de zijkant van je autoband. Op onderstaande foto is de bandenmaat bijvoorbeeld: 195/65 R15.

Voldoen jouw winterbanden aan de minimale profieldiepte?
De bandenmaat staat op de zijkant van de band.

Wanneer je de maat van je banden weet, kan je een offerte aanvragen voor de juiste maat sneeuwkettingen. Als het je zelf niet lukt om de juiste bandenmaat te vinden. Kijk dan in je autopapieren, daar staat het ook in.

Toch liever kopen? Shop online

Wil je toch liever sneeuwkettingen kopen? Bekijk dan onze sneeuwkettingen test. Zo weet je zeker dat je de beste sneeuwkettingen koopt.

Tips bij het gebruik van sneeuwkettingen!

We sluiten dit artikel af met een aantal praktische tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

  • Wanneer je het voor het eerst sneeuwkettingen gebruikt, oefen dan alvast een keer voordat je op wintersport gaat.
  • Leg bij het inpakken van je auto, de sneeuwkettingen boven op de bagage. Zo kan je er makkelijk bij wanneer je ze nodig hebt.
  • Zorg voor een goede zaklamp. Een hoofdlampje is nog beter. Dan kan je ze ook in het donker monteren als dat nodig is.
  • Neem een paar oude handschoenen mee, zodat je mooie skihandschoenen niet vies worden.
  • Zorg dat de auto op een vlakke ondergrond staat wanneer je de kettingen gaat monteren. En vergeet je handrem niet aan te trekken.
  • Monteer de kettingen zorgvuldig. En neem alle tijd die je nodig hebt. Laat je vooral niet opjagen door je passagiers of andere weggebruikers. Het is jouw veiligheid die op het spel staat!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Krijgen we een witte kerst? 1 meter sneeuw verwacht in Oostenrijk!
Ook interessant
Live: Zo vet is wintersport in Jasper