Deze winter gaan we op zoek naar de leukste skigebieden voor tieners. En dat doen we natuurlijk niet zelf, als volwassen redactieleden, maar dat doen we samen met tieners.

Samen met kinderen vanaf 12 jaar tot 18 jaar zullen we diverse skigebieden door Europa bezoeken. De skigebieden die door de tieners het best beoordeeld worden, kunnen jullie terugzien in het overzicht van beste skigebieden voor tieners. Dit overzicht wordt gedurende de winter bijgewerkt en voorzien van de ongezouten meningen van de jeugd zelf. Maar ook op instagram kan je onze zoektocht live volgen en zullen we beoordelingen delen.

 

Skigebieden voor tieners - Leogang
Tienertour door de tofste skigebieden van Europa

Op-Wintersport.nl test deze winter skigebieden voor tieners met tieners

De afgelopen jaren bezochten we al een aantal skigebieden die heel goed in de smaak vallen bij onze tieners Daan en Nolan (onder andere Les Arcs, Obertauern, Serre Chevalier en Sölden). Maar deze winter zullen we zeker 11 nieuwe skigebieden met tieners bezoeken om te kijken of ze aan de verwachtingen voldoen. Deze skigebieden bezoek ik niet alleen, maar uiteraard met deze tieners. Hoe moeten we anders bepalen wat de leukste gebieden zijn voor tieners?

Onze tieners hebben grote zeggenschap gehad in welke gebieden er bezocht gaan worden. En ze hebben zich niet ingehouden. We reizen de komende maanden door Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk met de pubers om hun selectie aan skigebieden te bezoeken. En dan zijn er nog een paar weekenden vrij, dus wie weet waar ze nog mee komen 😉

We kunnen ieder geval alvast zeggen dat het een mooie mix van skigebieden is en dat we beginnen in Saalbach.

Beoordeeld door tieners

Als ouders hebben we natuurlijk het laatste hierover te zeggen. Als het aan onze kinderen had gelegen, hadden we een maand in Canada op wintersport gegaan. Maar bij ieder skigebied wat we met onze kinderen bezoeken zullen we hun eerlijke mening vragen. De beoordeling van de skigebieden gebeurd dus door tieners. Onze eigen mening zullen we uiteraard ook geven, maar voor dit onderzoek, richten we ons met name op de tieners. Je zult Daan en Nolan dan ook hun oprechte mening horen geven op instagram, want zoals de meeste ouders weten: kinderen spreken de waarheid.

Met een gids off piste
Met een gids off piste

Live verslag van de leukste skigebieden voor tieners

Deze winter zullen we via Instagram live verslag doen van onze zoektocht. Na elk bezoek komt er een reisverslag op de website. En indien het skigebied een plekje op de lijst van leukste skigebieden voor tieners verdient, komt ‘ie daar ook zeker terecht.

Dus heb je nog tips voor skigebieden die we niet mogen missen? Of ben je benieuwd naar de voortgang van ons onderzoek? Volg ons dan op instagram en laat je horen 😉

Ook andere leeftijden blijven in de focus bij op-wintersport

Vanaf de eerste dag dat we met op-wintersport.nl begonnen stond vast: op-wintersport.nl gaat over families. Toen we begonnen was er nauwelijks informatie te vinden over wintersport met kinderen. We zochten alles uit door trial and error. En dus bundelden we onze ervaring, bespraken we deze met anderen ouders en deelden we hier de hele schat aan informatie met onze bezoekers. Het sloeg in als een bom!

Jarenlang deelden we informatie over baby’s, peuters, kleuters en jonge kinderen in combinatie met wintersport. Want geen kind is hetzelfde en elke fase is weer anders. Zelf zijn we nu in de tiener fase. En niet alleen wij, er zijn meerdere teamleden in de tienerfase aanbeland. We staan voor nieuwe uitdagingen. In het leven, maar ook met de wintersport. Geen kinderweides, skilessen of middagdutjes meer. Maar wel adrenaline, off piste skiën en steeds grotere skigebieden. Als moeder heb ik weer behoorlijk in mijn skitechniek moeten investeren om mijn tieners nog even bij te kunnen houden. En deze winter staat er een uitgebreide off piste training voor mij en lawine cursus voor het hele gezin gepland. Kleine, fijne en makkelijke skigebieden hebben plaatsgemaakt voor grote skigebieden met uitdagende pistes en voldoende off piste mogelijkheden. Maar wat is het genieten!

Goed, met twee kinderen in de tienerfase hebben we een gedeelte van het kinderthema achter ons gelaten. Onze kinderen hebben niet langer interesse in kinderweides en babyparken. Maar we blijven wél gewoon tips over baby’s, peuters, kleuters en kleine kinderen delen. We hebben ons team de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. En de leden binnen ons team hebben zich de afgelopen jaren ook flink uitgebreid 😉 Je zult dus steeds vaker ‘nieuwe gezichten’ tegenkomen op onze website en socials. Samen met deze wintersporters, blijven we jullie de hele winter voorzien van de beste wintersporttips voor families.

 

 

 

Eerder verschenen
Dit zijn dé highlights uit de nieuwe collectie van JULBO
Ook interessant
Ontdek de hoogtepunten van een familie wintersport in Werfenweng