We kunnen het bijna niet geloven als we op de kalender kijken. Het is eind november en bijna alle skigebieden in de Alpen zijn bedekt door een flinke laag sneeuw. Rondom ons huis in SalzburgerLand ligt minimaal 30 centimeter sneeuw. Op de hogergelegen pistes van de skigebieden in onze regio ligt zelfs meer dan een meter sneeuw. WAT.EEN.START.VAN.DE.WINTER!

Al jaren niet meer zo veel sneeuw begin december

Afgelopen weken heeft het meermaals echt hard gesneeuwd. Omdat er al sinds begin november meermaals flink gesneeuwd heeft en het ook behoorlijk koud is, ligt er op veel plekken veel meer sneeuw dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Volgens NU.nl is er sinds 2005 niet meer zo veel sneeuw gevallen vlak voor de de start van het skiseizoen. We hebben de bron van het artikel niet kunnen vinden, maar voor ons is het vergelijkbaar met de start van de winter in 2018. Ook toen lager er al zo vroeg in het seizoen enorm veel sneeuw. Het werd een winter met extreem veel sneeuw. Er werd zelfs een 250 jaar oud sneeuwrecord verbroken.

Rondom ons huis ligt een enorm pak sneeuw.
Rondom ons huis ligt een enorm pak sneeuw.

Hoeveel sneeuw ligt er eigenlijk in de skigebieden?

Inmiddels zijn de eerste skigebieden gestart met het doorgeven van actuele sneeuwhoogtes. Hieronder hebben we van een aantal bekende skigebieden de actuele sneeuwhoogte verzameld:

SkigebiedSneeuwhoogte dalSneeuwhoogte berg
Les 3 Vallées (Val Thorens, Méribel, Les Menuires, Courchevel) – Frankrijk150 centimeter240 centimeter
Sölden – Oostenrijk10 centimeter200 centimeter
Obertauern – Oostenrijk80 centimeter110 centimeter
Montafon (Gargellen) – Oostenrijk70 centimeter130 centimeter
Flachau – Oostenrijk10 centimeter80 centimeter
Berwang – Oostenrijk55 centimeter70 centimeter
Aletsch Arena – Zwitserland80 centimeter90 centimeter
Engelberg15 centimeter110 centimeter
Tignes – Frankrijk50 centimeter80 centimeter
Les Arcs – Frankrijk35 centimeter100 centimeter
Actuele sneeuwhoogte op 29 november 2023

Nog meer sneeuw onderweg naar de Alpen

Er is overigens nog veel meer sneeuw onderweg naar de Alpen. Morgen en overmorgen gaat het eerst in Frankrijk, Zwitserland en het Westen van Oostenrijk (Vorarlberg sneeuwen). Daarna gaat het in het Oostelijke deel van Oostenrijk sneeuwen. Bij ons wordt zo’n 80 centimeter sneeuw verwacht. Dat wordt weer flink sneeuwruimen.

In januari kan het enorm hard sneeuwen tijdens je wintersport 2024
Er is nog meer sneeuw onderweg

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

WIN 1 van de 7 vakanties naar SalzburgerLand

Wat ons betreft, is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Tijdens een skivakantie worden herinneringen voor het leven gemaakt. En het wordt natuurlijk nog leuker als die wintersport gratis is!

Je maakt NU kans op één van de zeven compleet verzorgde wintersportvakanties naar SalzburgerLand. Meedoen is simpel. Vul de prijsvraag in op de website van SalzburgerLand en zend hem in voor 29 februari 2024.

Wanneer je wint, verblijf je zeven nachten in een 2-persoonskamer in een hotel. Ontbijt, diner en skipas zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Ben jij al klaar voor de winter?

Er komt (nog) een enorm pak sneeuw aan, het wordt koud en de eerste skigebieden zijn al open. We kunnen wel stellen dat het skiseizoen op het punt van beginnen staat. Hoe zit het met jou? Ben jij al klaar voor de komende winter? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2024:

Eerder verschenen
Leren skiën als volwassenen: mijn grootste fouten én successen
Ook interessant
Dit is waarom je Dachstein West wilt ontdekken