Een fleece vest of jas is een fijne toevoeging aan je wintersport outfit, maar ook aan je outdoor garderobe. Fleece is van nature licht, warm, waterafstotend en het heeft een groot ademend vermogen. Allemaal eigenschappen die we, als wintersporters, een warm hart toedragen.

Maar fleece kan ook snel pillen, slijt bij het wassen en verliest de warme, lichte en waterafstotende eigenschappen na elke wasbeurt een beetje. Althans, zolang je niet met het juiste wasmiddel wast. Want met een speciaal wasmiddel voor fleece, behoud je de eigenschappen van fleece over langere tijd. Sterker nog, je kan de eigenschappen verder optimaliseren! Ben je benieuwd hoe? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Fleece wassen voor warmtebehoud
Fleece is een perfecte midlayer op koude dagen.

Waarom is fleece zo fijn

Fleece is gemaakt van polyester, plastic dus. Niet ons favorieten materiaal. Toch behoort fleece wel tot onze favorieten materialen. Waarom? Omdat een fleece vest (of jas of trui) wél duurzaam is. Een goede fleece gaat namelijk jarenlang mee, zonder de fijne pasvorm te verliezen.

Fleece houdt je warm

Op de piste houdt een fleece vest of fleece trui je warm. Tussen de kleine polyester deeltjes wordt namelijk lucht vastgehouden. Dit zorgt voor een optimale isolatie. Een fleece is daarom uitermate geschikt als tweede (isolerende) laag.

Droog en ademend

Fleece is sneldrogend en heeft een groot ademend vermogen. Hierdoor blijft je lichaam droog en warm zonder benauwd aan te voelen. Zo klinkt het eigenlijk best een beetje als een wonderbaarlijk product toch?! Om die eigenschappen allemaal te kunnen behouden, moet je het wel goed verzorgen.

nikwax polarproof
Door op de juiste manier te wassen, gaat je fleece langer mee.

Fleece wassen met Nikwax Polar Proof

Nikwax Polar Proof is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam wassen van fleece producten. Polar Proof behoudt de luchtruimte tussen de vezels waardoor de fleece de isolerende eigenschappen behoud. Daarbij stoot het water af, van het oppervlak en gaat het pluizen tegen. Je koop Nikwax Polar Proof via de betere outdoorwinkels en bol.com.

Hoe gebruik je Nikwax Polar Proof
  • Lees altijd eerst de instructies op het waslabel.
  • Doe de fleece binnenste buiten met het wasmiddel in de machine.
  • Was op 30 graden op een mild programma.
  • Droog je fleece aan de waslijn.
Kan fleece in de droger?

Het materiaal (plastic) kan niet goed tegen hoge temperaturen. Fleece kan daarom niet in de droger. Droog fleece altijd aan de waslijn. Het strijken van fleece is om dezelfde reden niet aan te raden.

Voordelen van het juiste wasmiddel voor fleece

Door fleece te wassen op de juiste manier, profiteer je langer van de aangename functies van je vest, trui of jas. Zo blijft je fleece langer licht, warm en waterafstotend. Door te wassen met Nikwax Polar Proof kan je fleecevest geen vocht vasthouden. Hierdoor neemt de fleece ook niet toe in gewicht. Het materiaal blijft langer zacht en vrij van pluisjes. En tot slot behoudt het de isolerende functie beter. Hierdoor blijft je fleece optimaal in staat om je warm te houden. En zo blijf je niet alleen warm op de piste, maar ook op koude dagen in Nederland.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Super Skirondes: ‘Skicircus Challenge’ in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Ook interessant
Het is ijskoud – 5 praktische tips om warm te blijven