Vraag jij je na een dag op de piste ook wel eens af hoeveel kilometer je afgelegd hebt? Er zijn een aantal wintersport apps die exact bijhouden hoeveel kilometer je op een dag aflegt. Maar we kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om die op te zoeken en in installeren. Gelukkig kan je in steeds meer skigebieden gewoon via je skipas achterhalen hoeveel kilometer je geskied hebt. Op de site skiline.cc kan je precies zien welke liften je genomen hebt en hoeveel hoogte- en pistekilometers je gemaakt hebt.

Hoeveel heb je geskied? – Check het via Skiline

Om je piste activiteit te meten meld je aan via de website skiline.cc. Voer daar het nummer van je skipas in en je ziet direct welke liften je hebt genomen en hoeveel kilometer je afgelegd hebt.

Hieronder staat een voorbeeld van een skidag waarop we de Hermann Maier skironde in Flachau hebben gedaan. Je ziet precies welke en hoeveel liften (15) we hebben genomen, hoe lang we onderweg zijn geweest (395 minuten), hoeveel hoogtemeter (4.903) we gemaakt hebben en hoeveel kilometer (26) we geskied hebben.

Hoeveel heb jij geskied? Zó kan je dat met je skipas zien!
Voorbeeld van een skidag.

In sommige skigebied kan je zelfs exact de route bekijken die je op een dag hebt afgelegd. Dat kan bijvoorbeeld in skigebied Saalbach. Hieronder zie je daarvan een voorbeeld. Wij vinden dit soort informatie heel leuk om te zien. Vooral omdat je skidag ‘op papier’ soms een heel ander beeld geeft dan als je op de piste ziet.

Hoeveel heb jij geskied? Zó kan je dat met je skipas zien!

Nog veel meer statistieken

Je kan dus per dag zien welke afstand je hebt afgelegd. Maar daarnaast heb je ook andere informatie tot je beschikking. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat je prestaties van deze winter zijn. En kan je de prestaties van dit vergelijken met voorgaande jaren.

Op de website kan je precies zien hoeveel km je hebt afgelegd.
Op de website kan je precies zien hoeveel km je hebt afgelegd.

Direct opzoeken hoeveel je hebt geskied

Ben je enthousiast geworden en wil je nu zelf kijken hoeveel je hebt geskied? ga dan naar de website van skiline.cc. Selecteer je skigebied en tik het nummer van je liftkaart in. Je weet dan gelijk zien hoeveel je geskied hebt.

Direct opzoeken hoeveel je hebt geskied

Hoe houden ze bij hoeveel ik geskied heb?

De meeste skigebieden hebben een systeem met automatische poortjes om de skilift in te komen. Dankzij dit systeem wordt exact vastgelegd op welk moment je welke lift neemt. Het systeem houdt zo bij hoeveel hoogtemeters je met de lift maakt en waar je vervolgens heen gaat. Met die gegevens wordt berekend hoeveel kilometer je op een dag afgelegd hebt.

Andere coole dingen die je kunt doen met je skipas

Naast dat skiline voor je bijhoudt hoeveel kilometer je op een dag boardt of skiet, wordt het ook meer en meer gebruikt voor andere fun activiteiten. Zo zijn er ‘photopoints’ waar je met je skipas een foto kunt maken. Op andere plaatsen kan je een filmpje maken, bijvoorbeeld bij een heuse wedstrijdpiste of in het funpark. Al deze foto’s en filmpjes kan je vervolgens via de website of de app downloaden.

In welke skigebieden houden ze bij hoeveel je hebt geskied?

Helaas wordt deze techniek nog niet overal gebruikt. Hier staat een overzicht van 240 skigebieden die al wel gebruik maken van skiline.

Hoeveel ski jij op 1 dag?

Heb jij wel eens gekeken hoeveel kilometer jij op een dag aflegt? Bij ons wisselt het van dag tot dag. Gemiddeld zal het rond de 30 kilometer zijn als we een hele dag op de piste zijn. Ons ‘record’ staat op 67 km. Dat was tijdens het afleggen van skironde ‘The Challenge’ in Saalbach. We zijn heel erg benieuwd naar jullie scores. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

2 Commentaren

 • Twan,

  Ik heb al aantal jaren deze app. Nu wilde ik voor de eerstvolgende skivakantie weer even kijken waar en wanneer ik overal geweest was en wat data bekijken. Vorig jaar was ik in een gebied wat niet aangesloten was bij Skiline. Helaas zie ik nu geen enkele historie meer..? Weet iemand hoe dit kan of waar ik het alsnog kan vinden??

  • Frank van Delden,

   Bij mij heb ik de optie om te kiezen voor ‘all time'(bovenin) – daar kan ik ook de afgelopen jaren zien.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Deze activiteiten maken je wintersport in Oberbayern compleet
  Ook interessant
  Reisverslag Trysil: genieten van geweldige pistes onder de Noorse zon