Deze winter werden we van skistokken voorzien door Komperdell. Onze oudste zoon kreeg een paar gesponsord omdat hij mee had gedaan aan het Komperdell Race Camp. Een beloning waar hij uitermate content mee is. Toen Komperdell aanbood om de jongste zoon en mijzelf ook van een setje skistokken te voorzien, zeiden wij daar uiteraard ja op.

Vanaf het begin van dit seizoen gingen we dus op pad met de nieuwe collectie skistokken. Tijd om onze ervaring te delen!

Komperdell skistokken voor kinderen

Onze zoon skiet met skistokken Alpine Jr. Challenger. Deze koop je onder andere bij Kater Sport voor de zeer schappelijke prijs van 19,90 euro. Wanneer je voor je kind ski’s en skischoenen koopt, dan zijn deze stokken een goede keuze. De stokken zijn zeer aantrekkelijk geprijsd en voldoen verder aan alle eisen. Ze zijn licht, liggen goed in de hand en kunnen tegen een stootje.

komperdell skistokken nolan

Komperdell skistokken voor volwassenen

Zelf ging ik op pad met skistokken Pure Carv Black. Zoals de naam al zegt, een geheel zwarte skistok. Komperdell Pure Alu Carv is verkrijgbaar in de maten 110 tot en met 135. Deze stok is (online) wat beter verkrijgbaar Bijvoorbeeld in de webshop van Daka. Ook deze skistokken zijn extreem gunstig geprijsd. Voor slechts 24,95 heb je een paar degelijke skistokken. Komperdell Pure Alu Carv is een mooi basis skistok zonder poespas of prints. De skistokken zijn licht van gewicht en liggen goed in de had.

snowvision skibril op sterkte
Komperdell skistokken Pure Alu Carv Black

Een set skistokken voor de hele familie

De skistokken van Komperdell zijn dankzij hun prijs / kwaliteit verhouding ideaal als skistokken van de hele familie. Voor een minimale investering is iedereen voorzien van een goed paar skistokken zonder poespas.

Let wel even op, dat je de juiste lengte koopt. Meet (zeker bij kinderen) altijd even de gewenste lengte op, alvorens je over gaat tot aanschaf. Hier lees je hoe je precies de lengte van je skistok bepaald. Hieronder lichten we het nog even kort toe.

Vind jouw maat skistokken in onderstaande tabel

In onderstaande tabel kan je snel opzoeken welke maat bij jouw lichaamslengte hoort. Wanneer je een skistok gevonden hebt, controleer de maat dan door de skistok ondersteboven vast te houden (onder de teller) en je arm in een hoek van 90 graden te houden. De skistok zou nu de grond moeten raken. Zit je precies tussen twee maten in? Kies dan voor de kleinste maat.

Lichaamslengte Lengte skistokken
tot 115 centimeter 75 centimeter
115 – 120 centimeter 80 centimeter
120 – 125 centimeter 85 centimeter
125 – 135 centimeter 90 centimeter
135 – 140 centimeter 95 centimeter
140 – 150 centimeter 100 centimeter
155 – 160 centimeter 105 centimeter
165 – 170 centimeter 110 centimeter
170 – 180 centimeter 115 centimeter
180 – 185 centimeter 120 centimeter
185 – 190 centimeter 130 centimeter
190 centimeter en groter 135 centimeter

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goede voornemens voor wintersport 2020
Ook interessant
Trip Tip: Droomvakantie naar Edmonton en Jasper