Heb je graag goed zicht onder alle omstandigheden op de piste? Dan is een skibril met verwisselbare lenzen wellicht iets voor jou. In tegenstelling tot de fotochromatische skibril (die meekleurt met de lichtomstandigheden), heb je bij een skibril met verwisselbare lenzen zelf in de hand wanneer je van lenskleur wisselt en hoe snel. Skibril Sinner Sin Valley is een skibril met verwisselbare lens. Standaard worden er twee lenzen meegeleverd, zodat je onder alle weersomstandigheden van perfect zicht profiteert. Hoe dat werkt in de praktijk? Dat lees je in deze review!

Sinner skibril voor dames en heren
Sinner Sin Valley: uniseks skibril.

Samenvatting van review Sinner Sin Valley

Pasvorm: uniseks skibril, ook geschikt voor een smal gezicht.
Kleur Lens:
zwarte lens en oranje lens (zonnig weer – bewolking of neerslag).
Type lens: verwisselbare magnetische lenzen.
Kleur: in verschillende kleuren verkrijgbaar.
Wat is leuk: verwisselen van lenzen is eenvoudig, zeer aangename pasvorm.
Wat is minder: past niet over een reguliere bril heen.
Kopen: voor slechts 99 euro!

Sinner skibril - sinn valley

Volledige review Sinner skibril Sin Valley en test

Deze skibril is de afgelopen twee maanden door ons getest, onder verschillende weersomstandigheden. Het betreft een uniseks skibril. De skibril komt uiteindelijk als beste uit de skibrillentest in de categorie prijs / kwaliteit verhouding voor heren. De pasvorm oogt voor ons wat mannelijker dan de ronde vormen van de voorganger van deze skibril, Sinner Nauders.

Skibril met verwisselbare lenzen

Skibril Sinner Valley komt standaard met twee lenzen. Een zwarte lens voor zonnige dagen en een oranje voor de dagen waarop het sneeuwt of bewolkt is. Het wisselen van de lenzen is echt super eenvoudig. Het frame en de lenzen zijn voorzien van een magneetstrip. Je drukt de lenzen er zo in of uit. Op die manier is het wisselen is een kwestie van secondewerk en kan zelfs in de skilift of op de piste.

De bril wordt geleverd met een beschermhoes. Hiermee kan je ook de lens de piste mee opnemen. Je kan dan, wanneer het weer omslaat, de lens omwisselen in de skilift.

Zwarte lens (categorie 3)

Op de meeste dagen gebruiken we de zwarte lens. Deze beschermt goed tegen de zon, maar ook in de schaduw of bij lichte bewolking is het zicht door deze lens prima. Het enige moment dat de contouren minder goed zichtbaar zijn, is wanneer het donkerder wordt. Bijvoorbeeld bij zware bewolking. Op deze momenten is de oranje lens fijner.

Oranje lens (categorie 1-2)

Met de oranje lens ervaren we bij bewolkt weer, sneeuwval en in de schaduw super scherp beeld. De oranje lens zorgt er voor dat we de contouren op de piste goed kunnen zien. Op die manier zien we ook veel diepte en kunnen we de piste goed inschatten. Op dagen met bewolking, wanneer de zon verdwijnt (na 14.00 uur) is deze lens ideaal! Geen enkele andere skibril uit onze test geeft zo goed zicht onder deze omstandigheden. We zijn dat ook blij dat we voor deze skibril hebben gekozen wanneer we aan het einde van de middag de steilste piste van Oostenrijk, vol buckels afdalen..

Sinner skibril oranje lens

 

Pasvorm

Sin Valley heeft heeft een zeer aangename pasvorm. Het frame heeft een gemiddelde omvang, waardoor de bril eigenlijk bij iedereen past. Wij hebben deze bril voornamelijk getest met skihelm ‘Sinner Moonstone’, dat sluit perfect op elkaar aan. (En ziet er ook erg mooi uit). Maar ook in combinatie met een helm van een ander merk sluit deze bril goed aan en ontstaat er geen ‘goggle gap’.

Sinner Sin Valley kan bij de band losser of strakker ingesteld worden. Zorg dat je deze band niet te los zit, dan gaat de bril namelijk een beetje trillen wanneer je over een hobbelige piste skiet.

Sinner sin valley skibril
Sinner Sin Valley – uniseks skibril.

Conclusie review Sinner skibril Sin Valley

Sinner Sin Valley is de beste skibril in de categorie “beste prijs / kwaliteit”. Voor nog geen 100 euro koop je een fijne skibril met twee lenzen. Hiermee kan je werkelijk alle dagen de piste op. Door de magneetsluiting is het wisselen van de lens echt een makkie. Het zicht is scherp en de bril draagt comfortabel. Tijdens het testen is de bril ook geen enkele keer beslagen.

Sinner Sin Valley is onder andere bij bol.com verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit 8 verschillende kleuren en designs. Sinner Sin Valley kost € 99,-.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Weersverwachting: zon, zon, zon en nog eens zon
Ook interessant
8 super mooie foto’s van een heerlijke wintersportweek