Toen ik tijdens onze trip naar Saalfelden Leogang voor het eerst met de Scott Slight 93 de piste op ging, was ik direct verkocht. Wat een fijne ski is dit zeg! Of je nu het liefst korte bochten, lange bochten, poeder of piste skiet, met deze ski kan het echt allemaal. Ben jij voor deze winter nog op zoek naar een paar fijne allmountain ski’s? Lees dan zeker verder. In deze review leg ik je precies uit waarom deze ski’s bovenaan mijn verlanglijst staan.

Slight 93

Samenvatting review Scott Slight 93

Type ski: all mountain ski.
Terrein: on en off piste.
Lengte: verkrijgbaar in 170, 175, 180 en 185 cm.
Dimensies: 130/91/122.
Radius:
15 meter.
Gewicht:
1.500 gram (zonder binding).
Collectie: 2021/2022.
Voor welk type skiër: allround wintersporters.
Wat is leuk: super skigevoel, skiën met veel plezier.
Wat is minder: slecht verkrijgbaar in Nederland.
Kopen: Adviesprijs: € 699. Alleen te koop via gespecialiseerde wintersportzaken.

Scott Sligt 93 is uitgebreid getest

Volledige review Scott Slight 93

Iedere winter bezoeken we verschillende skigebieden. Voor mij de ideale gelegenheid om regelmatig nieuwe ski’s te testen. Toen wij in januari in Leogang waren en het keihard sneeuwde, adviseerde de medewerker mij Scott Slight 93. Een ski waarmee je onder alle omstandigheden op en naast de piste uit de voeten kunt. De omstandigheden om te testen waren ideaal, de eerste dag sneeuwde het enorm hard en was de piste verandert in een uitdagende buckelpiste. De andere dagen hadden we te maken met strak geprepareerde pistes, diepe poedersneeuw en een paar stukken met ijs.

Breed en lichtgewicht

Mijn eerste indruk van de ski is dat ze extreem licht en behoorlijk breed zijn. Scott Slight 93 meet 93 millimeter onder de voet (hence the name 😉 ), wat voor een all mountain ski behoorlijk breed is. De ski is daarmee zelfs breder dan mijn poeder ski (89 millimeter). Ook het gewicht is opvallend laag. De ski weegt zo’n 1.500 gram, wat voor een ski in deze categorie extreem weinig is.

Lange bochten op de piste

Eenmaal op de piste kan ik niet wachten om even lekker gas te geven. Ik merk direct dat Scott Slight 93 daar geen problemen mee heeft. De Ski stuurt makkelijk en met een beetje druk op de hielen ski ik heerlijke bochten. Vooral in de zachte sneeuw kan ik met deze ski op volle snelheid door de bocht. Ook op de enkele ijzige stukken die we tegenkomen heeft de ski veel grip.

De ski is perfect voor lange bochten op de piste.
De ski is perfect voor lange bochten op de piste.

Korte bochten op de piste

Ondanks dat Scott Slight 93 behoorlijk breed is, kan je er makkelijk korte bochten op draaien. Voor zo’n brede ski is de kantenwissel verassend snel te maken. Wanneer je een technische skier bent en de ski goed aan de voorkant belast is het echt makkelijk om hier korte bochten op te draaien. Door het lichte gewicht laat de ski zich ook in de ‘buckels’ makkelijk draaien. Ik begin de ski steeds leuker te vinden.

Prestaties in de poeder

Scott Slight is gemaakt voor op én naast de piste. Wanneer je goed het ‘centraal staat’, voelt het alsof je surft door de poeder. Het beste laat de ski zich in de losse sneeuw in middellange bochten skiën. Maar ook korte of lange bochten door de poeder zijn geen enkel probleem. Een kleine beweging is al voldoende om de ski de juiste richting in te sturen. Ook bij (kleine) sprongen is de landing stabiel en zeker. Een heerlijk gevoel!

Verse sneeuw - poeder skiën
Met een kleine beweging stuur je de ski door de poeder.

Conclusie: met deze ski wordt elke piste een speeltuin

Fanatieke wintersporters die op zoek zijn naar één ski voor alle omstandigheden, kan ik Scott Slight 93 echt aanbevelen. Voor technische skiers zijn het eigenlijk 3 ski’s in 1! Belast je hem voor, dan is het perfect voor korte bochten op de piste. Sta je in het midden, dan is het alsof je surft. Super fijn in de poeder, of op dagen dat er veel losse sneeuw op de piste ligt. Geef je druk met de achter kant van je enkel, dan laat de ski zich van die heerlijke lange bochten draaien.

Daarmee is Scott Slight 93 een perfecte ski voor wintersporters die goed kunnen skiën, maar wat anders willen dan alleen maar carven!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Op welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met skiles?
Ook interessant
Super Skirondes: Tauernrunde Obertauern