Wat een geluk! Toen wij zaterdag, aan het einde van de middag, Laax (Zwitserland)  binnenreden begon het zachtjes te sneeuwen. Een welkome verassing na weken waarin de neerslag voornamelijk transparant was in plaats van heerlijk wit.

Ook gisteren, onze eerste skidag sneeuwde het regelmatig. Niet heel hard, maar het bleef wel liggen. Toen we vanmorgen de gordijnen van ons appartement opendeden en werden verrast door een prachtig uitzicht én blauwe lucht, haastten we ons om snel de lift naar boven te nemen. Zo konden we vandaag genien van misschien wel de mooiste ski dag van deze winter.

Vandaag was misschien wel de mooiste ski dag van deze winter - Laax
Vandaag was misschien wel de mooiste ski dag van deze winter

Laax: freestyle-‘el dorado’

We zijn in Laax . Dit skigebied staat bekend als hét freestyle walhalla van de Alpen. In het skigebied zijn meerdere funparken vol extreme schansen en obstakels. Daarnaast is er een halfpipe waarvoor atleten uit de hele wereldtop speciaal naar Laax afreizen. Zelf maakten we gisteren – toen het dus nog sneeuwde – ook kennis met deze gave ski-variant. En skieden we zelfs door deze halfpipe. Daarover lees je binnenkort meer in ons uitgebreide reisverslag.

We kregen een introductie in het freestylen in Laax
We kregen een introductie in het freestylen.

Misschien wel de mooiste ski dag van de winter

Vandaag was, misschien wel, de mooiste ski dag van deze winter. Het is gestopt met sneeuwen en zon brak door. De sneeuwcondities op de hoger gelegen pistes zijn fantastisch. Verse sneeuw, die echt lekker zacht is. Het lijkt wel alsof ze hier nauwelijks kunstsneeuw nodig hebben gehad.

De pistecondities in Laax zijn fantastisch
De pistecondities in Laax zijn fantastisch!

Dalafdalingen gewoon open

Ook wanneer we helemaal afdalen naar Flims, merken we dat de dalafdalingen gewoon open zijn. In de ochtend is de kwaliteit ook nog echt heel goed. Laat in de middag, wanneer we de dalafdaling naar Laax weer nemen, merken we dat de sneeuw hier, onder de invloed van de zon en de lente, wel zacht is. Maar eerlijk is eerlijk, het is al na 16:00 uur, dus we hebben echt lang van goede sneeuw kunnen genieten.

De dalafdalingen liggen er heerlijk bij.
De dalafdalingen liggen er heerlijk bij.

Perfecte omstandigheden voor Pasen

In dit deel van Zwitserland en ook in andere delen van de Alpen is afgelopen weekend nog net wat sneeuw gevallen. Perfect voor iedereen die nog op wintersport wil met de paasdagen. Wil jij ook graag nog een paar dagen de piste op? Dan kunnen wij Laax echt aanbevelen. Vanwege het enorme hoogteverschil (Laax gaat van 1.000-3.000 meter) blijven de pistes lang goed én kan je heerlijk lange afdalingen maken.

Wij verbleven in het Rocks Resort, een modern  ‘bungalowpark’ onderaan de piste. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op de website van Laax kijken of er nog accommodaties beschikbaar zijn.

Eerder verschenen
Skihelm schoonmaken en 4 andere handige tips voor het onderhoud van je skihelm
Ook interessant
Reisverslag – de bergen bekijken door de ogen van freeskier Paul de Groot