Kerstmarkten, sneeuw en maar liefst 13 verschillende skigebieden. Innsbruck heeft dit allemaal. En dankzij de Ski + City pas van Innsbruck heb je met 1 kaart toegang tot alle skigebieden en de bezienswaardigheden in deze bijzondere studentenstad. Wij trokken voor de kerstvakantie naar deze Oostenrijkse stad om de kerstsferen en de skigebieden te ervaren. Een uitgebreid verslag van deze wintersport vakantie volgt. Maar we delen vast LIVE wat plaatjes van de kerstsferen hier.

Sneeuwdump op de Nordkette

De Nordkette is het skigebied van Innsbruck zelf. Midden in de stad neem je een treintje naar dit bijzondere skigebied. Vanaf daar geniet je van het uitzicht over de hele stad. Tenminste… op heldere dagen. De afgelopen dagen was het echter niet helder, maar heeft het vooral veel gesneeuwd. En dan ziet het er zo uit. Niks te klagen overigens 😉 Op de piste was het zicht voldoende, mits je over de juiste categorie skibril beschikt.

sneeuwdump Innsbruck
De sneeuwval zorgt voor slecht zicht.
sneeuwpret
Maar dat gaat zeker niet ten kosten van het skiplezier 😉
Op de Nordkette is een waar speelparadijs met sleetjes en sneeuwfietsen.
Top of Innsbruck
Op de top van Innsbruck.
Bijzondere après ski op de Nordkette

Vanaf vier uur is er op de Nordkette ruimte voor après ski. De zonsondergang kan hier onder het genot van een glühwein en de warmte van een vuurkorf aanschouwd worden. Een mooi spektakel. De laatste gondel terug naar het dal gaat echter om 17.00 uur, dus zorg dat je deze niet mist.

nordkette
Gezellige apres ski op de Nordkette.
uitzicht Nordkette Innsbruck
Ondanks de bewolking een prachtig uitzicht vanaf de Nordkette.
De kerstmarkten van Innsbruck

In Innsbruck zijn vanaf half november dagelijks kerstmarkten te bezoeken. Hoeveel kerstmarkten er precies zijn in de stad kunnen we niet vertellen, maar zelf bezochten we vier verschillende markten. Van modern tot nostalgisch, van glühwein tot Swarovski kerstbomen. De verscheidenheid is enorm.

De grootste kerstmarkt bevind zich in het oude gedeelte van de stad. Deze kerstmarkt mag je zeker niet missen! Heel bijzonder hier is het optreden van het blaasorkest op het “Gouden Dak” van Innsbruck. Een overblijfsel uit de tijd van Keizer Maximilian.

Alle kerstmarkten bieden genoeg eten, drinken en sfeer. De kerstmarkt is een perfecte afsluiting na een dag op de piste De meeste markten zijn geopend tot 21.00 uur ’s avonds, je hebt dus alle tijd om dit met de wintersport te combineren.

Kerstmis Innsbruck
De Swarovski kerstboom siert de moderne kerstmarkt.
Optreden van het blaasorkest op het “Gouden Dak”.
Kerstmarkten in Innsbruck
Goede sfeer op de kerstmarkt in Innsbruck.
Heel veel kerststallen

De kersttraditie in Innsbruck (en in vele andere dorpen en steden in Oostenrijk) is overwegend Katholiek. Dat betekent dat je overal in de stad kerststallen tegenkomt. Een uitgebreide tentoonstelling van de kerststallen is te zien in de Hofkirche van Innsbruck. Maar ook op de kerstmarkt en op andere plekken in de stad kom je kerststallen in alle verschillende stijlen (en uit verschillende tijden) tegen. Met veel liefde en precisie worden ze opgebouwd en tentoongesteld. Een sfeervolle bezienswaardigheid!

kerststallen Innsbruck
In de Hofkirche staan tal van kerststallen opgesteld.
kerstsfeer
Of koop je eigen kerststal op een van de vele kerstmarkten.

Wij wensen alle wintersport fans een vrolijk kerstfeest!

Namens het hele team van op-wintersport.nl wensen wij jullie hele fijne kerstdagen toe. Geniet van de vrije dagen en de momenten die je samen met familie, vrienden en geliefden doorbrengt. Ook wanneer je niet in Innsbruck bent! 😉

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Weersverwachting: droomweek op komst in de Alpen
Ook interessant
Review: Elan Element LS getest – ideale ski voor rustige skiërs en beginners