Goed zicht is belangrijk tijdens het wintersporten. Sinds een paar jaar gaan we vrijwel altijd de piste op met een skibril met fotochromatische lens. De meekleurende glazen van de zo’n sneeuwbril passen zich automatisch aan de weersomstandigheden aan. Heel praktisch en super aangenaam aan je ogen. Een heel verschil met vroeger toen je, als de zon scheen, met een zonnebril de piste op ging en je skibril op deed wanneer het sneeuwde of bewolkt was.

Deze winter hebben de Julbo Aerospace Performance uitgebreid getest. En we kunnen niet anders zeggen dan dat we fan zijn. Wil je weten waarom? Lees dan snel deze review.

Samenvatting review Julbo Aerospace Performance 

Pasvorm: uniseks skibril, ook geschikt voor een smal gezicht.
Kleur Lens:
fotochromatische blauwe lens – categorie 1-3.
Type lens: sferisch.
Kleur: in verschillende kleuren verkrijgbaar
Wat is leuk: fotochromatische lens, extra ventilatie opties, geschikt voor toeren.
Wat is minder: niet iedereen is fan van het Airflow systeem.
Kopen: deze door ons geteste skibril kost € 209,95 bij deze webshop.

Julbo skibril Performance
Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren.

Julbo Aerospace Performance skibril

De Aerospace Performance skibril combineert de beste technologieën die het skibrillenmerk Julbo te bieden heeft. De sferische lens en het minimalistische frame zorgen dat je een weids zicht hebt. De fotochromatische lens zorgt ervoor dat je onder elke omstandigheid de piste op kan.

Deze sneeuwbril is voorzien van het Airflow systeem. Een speciaal door Julbo ontwikkeld systeem voor extra ventilatie. Met het Airflow systeem kan de lens van de skibril horizontaal kan opengeklapt. Zo heb je als wintersporter extra ventilatie tijdens inspanning. Ideaal op warme dagen, in de skilift en tijdens het toerskieën. Bovendien voorkom het systeem dat de skibril beslaat. Het is echt een skibril die niet beslaat.

Zicht

Wat een fijne goggle is dit! De skibril wordt geleverd met een zakje zoals je gewend bent, maar in deze opbergzak zit een verharding ter bescherming van de lens. Fijn! De bril zorgt er echt voor dat je een extreem weids zicht heb. Zowel met zonnig weer, als met sneeuwval en mist. De lens geeft reliëf goed weer, waardoor je goed in staat bent om de piste in te schatten. Ook als het mistig is. Alleen op dagen dat het vroeg donker wordt en flink bewolkt is, is het zicht minder. Door de blauwe lens verdwijnen dan de contouren, waardoor diepte inschatten lastiger wordt. Ga je vroeg in december op wintersport? Kies dan liever voor de Julbo Cyrius met de gele lens.

De pasvorm van de bril is zeer aangenaam. We hebben de bril getest met drie verschillende skihelmen en bij alle drie sluit deze skibril goed aan.

Fotochromatische skibril

We hebben al vaker fotochromatische skibrillen getest. Een meekleurende lens past zich aan naar de lichtomstandigheden. Bij fel zonlicht kleurt de lens donkerder en bij bewolking kleurt de lens lichter. Zo heb je altijd goed zicht tijdens je wintersport.  Deze bril valt in de categorieën 1 tot en met 3 en is dus geschikt voor zonnige dagen en dagen dat het sneeuwt. Echt ideaal!

Airflow systeem – de skibril die niet beslaat

Het Airflow systeem is even wennen, maar wel erg fijn. Het zorgt er namelijk ook voor dat de skibril niet meer beslaat. Zodra de condensvorming begint zet je de lens open. Zo weet je zeker dat hij niet beslaat.

Het openklappen van de lens was wel even wennen. In het begin gebeurde het een aantal keer dat ik per ongeluk de lens opende toen ik de bril op ons voorhoofd zette. Maar als je weet waar je bril moet vastpakken, is dat geen probleem meer. Zorg dat je onderop goed drukt, dan sluit de lens goed. En wil je liever een skibril zonder ventilatie, kies dan voor het Universe frame. De tweelingzus/broer van de Aerospace is heeft dezelfde maat en looks, alleen dan zonder het Airflow-ventilatie systeem. Deze bril is zelfs wat goedkoper en o.a. verkrijgbaar bij Bever.

Pasvorm en gebruik

Deze skibril heeft een normale pasvorm. De bril is minder breed dan bijvoorbeeld de Julbo Skydome of de Cyrius. Daardoor is deze sneeuwbril ook geschikt voor wintersporters met een smaller gezicht. Ben je een brildrager? Kies dan voor de OTG variant. Die is weliswaar wat duurder, maar past ook over je reguliere bril.

De siliconen op aan de binnenkant van de hoofdband, die er voor zorgen er voor dat de skibril niet van je helm afglijdt, vinden wij echt geniaal. Zo zit je bril altijd op de goede plek en glijdt hij niet weg.

Siliconen op aan de binnenkant van de band zorgen er voor dat de skibril niet van je helm glijdt.

Conclusie Julbo Aerospace Performance

Een goede skibril is nooit echt goedkoop, maar bedenk dat goed zicht op de piste ook wat waard is.  Deze sneeuwbril kost € 209,95  en is verkrijgbaar via de webshops van Bever.nl en Bergfreunde.nl. De Universe, de tweelingzus/broer van de Aerospace alleen dan zonder het AirFlow-ventilatie systeem kost slechts € 184,95. Waneer je uitsluitend van plan bent om bergafwaarts te skiën dan bevelen we de Universe aan. Maar mocht je ook hiken of toeren, dan is de Aurospace Performance waarschijnlijk de beste keuze die je kan maken qua skibril.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: een fantastische skidag in Oostenrijk
Ook interessant
Weersverwachting: droomweek op komst in de Alpen