Wanneer je net begint met skiën, wil je graag een ski die makkelijk stuurt, niet te veel weegt en vergevingsgezind is. Met een goede ski voor beginners, kan je makkelijk je eerste bochten draaien en wordt je niet te hard afgestraft als je een foutje maakt. Het nadeel van zo’n typische beginners ski is vaak dat je er na twee seizoenen wel klaar mee bent. Dan wil je toch wel iets meer. Iets sneller en sportiever de piste af of iets meer power. Elan Element LS zou daar uitkomst moeten bieden. De ski is ideaal voor beginners omdat hij ultra licht is en makkelijk stuurt. Maar, aldus de verkoper, je kan er ook best wat gas op geven. We namen Elan Element LS daarom zelf een paar weken mee de piste op. Hoe de ski bevalt? Dat lees je in deze review.

Elan Ski Review
Elan Element LS: ideale ski voor recreatieve wintersporters.

Samenvatting review Elan Element LS

Type ski: piste ski voor dames en heren.
Terrein: piste.
Lengte: 152, 160, 168 of 172 cm.
Collectie: 2019/2020.
Voor welk type skiër: beginners en licht gevorderden, ideaal voor de gemoedelijke familieskiërs.
Wat is leuk: vergevingsgezind, makkelijk te sturen, licht van gewicht.
Wat is minder: minder geschikt voor korte bochten op hoge snelheid.
Kopen: in de aanbieding voor € 244,99 (in plaats van 349,99).

Elan Element LS
Uitgebreide review van de Elan Element LS (rechts)

Volledige review Elan Element LS – ideale familieski

We testen Elan Element aan het begin van het seizoen. Eerst op een keiharde gletsjer, maar later ook in de poeder en op uitzonderlijk goed geprepareerde pistes. We verwachten een familieski die makkelijk de piste afglijdt en dat is een verwachting waar deze ski zeker aan voldoet. Met het grootste gemak glijden we de piste af en draaien we bochten. Deze ski is zo eenvoudig te controleren dat zelfs een beginner grip ervaart met deze Elan Element LS ski’s.

Lichtgewicht

Wij zijn allebei wat zwaardere ski’s gewend en dan is Elan Element echt even wennen. Vanaf het moment dat je ze op je schouder legt merk je dat je met een zeer lichte ski te maken hebt. Dat is prettig in het vervoer (denk aan tillen in de dakkoffer, of transport naar de piste), maar je merkt het ook op de piste. Een stukje omhoog lopen, een verloren handschoen ophalen, en skiën zelf, het gaat gewoon allemaal een stuk lichter.

Veel grip en controle beginnende skiërs

Elan Element biedt veel grip en controle, ook voor de beginnende skiër. Zelfs zonder al te goede skitechniek kom je hiermee comfortabel de piste af. Maar ook de gevorderde skiër kan hier veel plezier mee beleven. Lange bochten op hoge snelheid gaan behoorlijk soepel. De ski is vergevingsgezind, je kan best een foutje maken zonder dat het afgestraft wordt. Als de kinderen er vandoor gaan durf je best wat extra gas te geven. Ideaal voor het type wintersporter die graag controle houdt.

Met deze ski’s daal je zelfverzekerd de steile pistes af. Zelfs op hoge snelheid scoren ze een ruime voldoende.

Elan Element LS
Deze ski stuurt makkelijk.
Minder geschikt voor korte bochten op hoge snelheid

We zetten de Elan Element nog wat verder onder druk. We gaan voor korte bochten op hoge snelheid. Het behoort tot de mogelijkheden, maar het wordt nu wel hard werken. De ski geeft niet zoveel terug (maar heel weinig bounce). Een zeer actieve skistijl is vereist om korte bochten te skiën. Eigenlijk komen we nooit in een fijn ritme. We missen de bounce.

Hard skien elan ski
Als je wilt kan je met deze ski nog best hard skiën.

Conclusie: ideale ski voor recreatieve wintersporters

Dit is een perfecte ski voor beginners of gevorderde skiërs die niet zo nodig de snelste op de piste te hoeven zijn. Eigenlijk is het een typische ski voor de gemiddelde Nederlandse wintersporter. Elan Element is zeer vergevingsgezind, lichtgewicht en heel makkelijk te sturen.

Daarbij is de prijs zeer aantrekkelijk voor een ski van deze klasse. Op dit moment is er een aanbieding voor € 244,99. Voor die prijs heb je je eigen ski’s. Ski’s huren is al snel duurder. Voor beginnende, licht gevorderde of recreatieve skiërs zijn deze ski’s ideaal. En je skiprestaties zullen er met Elan Element de komende jaren zeker op vooruit gaan!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: kerstsferen tijdens de wintersport in Innsbruck
Ook interessant
Sneeuwschoen­wandelen: hoe, wat en waarom