Yeah, het is juni en eindelijk zomer. Voor sommige mensen het hoogtepunt van het jaar. Maar niet voor iedereen… Fanatieke wintersporters missen de sneeuw en hun favoriete piste activiteiten. Wij kennen dat. Maar gelukkig zijn er er aantal activiteiten die je wintersporter net zoveel plezier kunnen bezorgen als skiën of snowboarden.

Welke skigebied in de zomer? Schladming!
Veel skiliften doen in de zomermaanden dienst als ‘wandelliften’.

Bergwandelen

Ja, net als gewoon wandelen maar dan in de bergen en dus totaal anders. Net zoals skiën niet hetzelfde zou zijn zonder bergen, is wandelen in de bergen ook heel anders dan wandelen op vlak terrein. Er zijn bergwandelingen waarbij je behoorlijk moet klimmen. Er zijn bergwandelingen die (al dan niet met behulp van een lift) op grote hoogte brengen en er zijn bergwandelingen die over de kleinste richeltjes langs de diepste afgronden gaan. Je kunt het zo (in)spannend maken als je zelf wil.

Het leuke van bergwandelen of hiken is, dat je de bergen eens op een heel andere manier ervaart dan tijdens je wintersport. Nog leuker wordt het, als je jouw eigen favoriete skigebied in de zomer bezoekt voor een aantal bergwandelingen. Niks zo verrassend als een wandeling over je favoriete piste in de zomer…

Hiken is fantastisch!
Hiken is fantastisch!

Een huttentocht

Wanneer je een huttentocht maakt, wandel je van berghut naar berghut. En dat met je bepakking op je rug. Wat je nodig hebt, is een paar goede wandelschoenen en een wandelrugzak. Ook dit kan je doen in je favoriete skigebied. Tijdens een huttentocht ga je volledig op in het bergleven en de natuur. Wanneer je na een paar dagen weer in de ‘bewoonde wereld’ komt, merk je pas hoe ontspannend het eigenlijk was.

Tijdens een huttentocht ben je even helemaal alleen op de wereld.

Mountainbiken

Liever iets met meer snelheid? Ga dan mountainbiken. Een bergtop beklimmen met de fiets is spectaculair. Vereiste zijn wel een goede conditie of een E-bike. Een berg afdalen met de mountainbike vergt daarentegen veel lef.

Naast het gewone ‘mountainbiken’ kan je ook kiezen voor een bikepark. Spectaculaire mountainbikeparken vind je in de zomer in Saalbach-Hinterglemm en in Schladming (Planai). Hier ga je met een mountainbike (en heel veel beschermend materiaal) in de  skilift omhoog en over een spectaculair pad (doorgaans grotendeels over de piste) naar beneden. Een activiteit die veel wintersporters aan zal spreken, maar alleen geschikt is voor geoefende mountainbikers of sporters met een goede conditie.

Epic Bikepark Leogang is een grote speeltuin voor MTB-ers.
Epic Bikepark Leogang is een grote speeltuin voor MTB-ers.

Train je evenwicht op een slackline

In de bergen zie je op veel plekken (bij zwembaden, speeltuinen of restaurants en berghutten) een slackline. Deze worden dagelijks gebruikt om balans te trainen. Het idee is simpel: de slackline wordt bevestigd tussen twee bomen en je balanceert over deze lijn. Hoe verder je komt, hoe beter. Maar in het begin is het al moeilijk genoeg om er gewoon op de kunnen staan.

Deze oefening is vooral leuk omdat je hem makkelijk in je eigen tuin (of zelfs balkon) kan doen. En omdat je hiermee je evenwicht traint. Dit laatste komt straks weer goed van pas, als het wintersportseizoen begint. Je koopt een slackline voor nog geen 30 euro, dus daar kan je het eigenlijk niet voor laten.

evenwicht trainen op de slackline
Met de slackline train je je balans en evenwicht.

Activiteiten op vloeibare sneeuw

Wanneer de sneeuw smelt, stroomt het in grote rivieren naar beneden. In de alpen wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt door te raften of te kanoën. Dit zijn leuke activiteiten om te ondernemen als je in de zomer in de bergen bent.

Maar wanneer je kiest voor een zomer aan het strand, dan kan je je natuurlijk ook bezig houden met activiteiten op het water. Door te surfen of te suppen bijvoorbeeld. Deze activiteiten zijn met name heel geschikt voor snowboarders. Maar ook skiërs zullen profiteren van deze balans verbeterende sporten. Daarbij zijn deze activiteiten gewoon leuk om te doen. Of je nu alleen bent, of met het hele gezin.

Zomer activiteiten op vloeibare sneeuw.

Met een camper op pad in de zomer?

In de zomer roadtrippen met een camper is een absolute aanrader. Heb je zelf geen camper, dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Goboony is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Wat doe jij het liefst in de zomer?

Wij zijn benieuwd wat jij doet in de zomer? Ga je skiën in een skihal? Of wacht je geduldig op het strand totdat de sneeuw weer begint te vallen? Of ga je, net als wij, ook in de zomer het liefst de bergen in? Alle tips zijn welkom. Dus laat het ons weten via het opmerkingenveld!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Van deze 4 zomerse activiteiten wordt je een betere wintersporter
Ook interessant
Welke skigebieden in Frankrijk zijn dichtbij Nederland?