Zonnebrand crème tijdens de wintersport is een must. De ijle lucht, de hoogte en de overdosis aan zonlicht vormen een gevaar voor blote huid. Daarom kopen we altijd een tube zonnebrand crème per persoon voor de wintersport. Iedereen een tube in zijn jaszak en smeren in de skilift of op het terras. Werkt goed, maar zo’n tube gaat natuurlijk nooit op in één week. En na een jaar is de factor van de zonnebrand gehalveerd en kan je er dus niet meer mee de piste op. Daarom gebruiken we onze wintersport zonnebrand ook gewoon in de zomer. Maar is dit wel zo’n goed idee? We gingen op onderzoek uit en delen graag de resultaten met je.

Wintersport zonnebrand geschikt voor zomerzon?

Twee belangrijke kenmerken van een goede wintersportzonnebrand zijn:

  • wintersport zonnebrandcrème is vettig, waardoor het niet op je huid bevriest.
  • het bevat een hoge zonnebrand factor (minimaal factor 30, maar liever nog factor 50).

Veel mensen kiezen voor de zomer een minder vette crème (omdat de huid in de zomer vaak minder droog is) en nemen genoegen met zonnebrandfactor 30. De eisen voor een wintersport zonnebrand wijken dus iets af van de eisen voor een zonnebrandcrème voor de zomer.

Maar je kan een wintersportcrème wel heel goed gebruiken in de zomer voor bescherming tegen de zon. Houdt er alleen wel rekening mee dat de factor in de loop van tijd achteruit gaat. In 12 maanden halveert de factor, dus je kan zelf uitrekenen wat de factor is op het moment dat je de crème opsmeert.

Sneeuwschoenwandelen in skigebied Wildkogel Arena

Ideaal voor een vakantie in de bergen

Ga je op zomervakantie naar een zonnig strand? Dan is een wintersport zonnebrand misschien te vet. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, zolang je hier geen last van hebt op je huid. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de wintersportcrème niet op je gezicht, maar alleen op je armen en benen te gebruiken. Zoals eerder gezegd, beschermen doet de zonnebrand ook in de zomer en ook op een tropisch eiland.

Maar wanneer je op vakantie gaat naar de bergen, dan komt je wintersport zonnebrand echt goed van pas. Wanneer je wandelingen gaat maken, mountainbiketochten wil ondernemen, huttentochten in de planning hebt of een gletsjer gaat bezoeken dan heb je zeker baat bij de een zonnebrand crème.

In dit artikel testten we de beste wintersport zonnebrand. Al deze crèmes zijn ook prima geschikt voor gebruik tijdens een zomervakantie (in de bergen). We smeren zelf ook door totdat de tube leeg is, en tot die tijd zit de tube gewoon in de wandelrugzak. Ideaal om onderweg wat bij te werken (zoals plekjes in de nek of oren, die om één of andere reden nog vaak vergeten worden).

Volgens de experts ook geen probleem

We hebben het voor de zekerheid nog even navraag gedaan bij een cosmetisch arts. Maar ook die ziet geen problemen bij gebruik van je wintersport zonnebrand in de zomer. Met als enige kanttekening dat de crème bij je huid moet passen. Dus zoals wij eerder al schreven, als je een vette huid hebt, kan een wintersport zonnebrand te vet zijn in de zomer.

Maar is je huid niet zoveel eisend en heb je nog een tube liggen? Stop hem dan zeker in je tas voor deze zomer. Want het is zonde om hem volgend jaar weg te moeten gooien!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport 2024: dit zijn de rustige weken
Ook interessant
Nieuwe Transarc-gondel: minder wachtrijen, sneller en meer comfort in Les Arcs