Terwijl de meeste Nederlanders genieten van een welverdiende zomervakantie, zijn de skigebieden al weer begonnen met de voorbereidingen op volgende winter. Ondanks dat er afgelopen winter geen toeristen waren, wordt er op sommige plaatsen nog flink geïnvesteerd. Zo wordt in Obergurgl deze zomer de verouderde 4-persoonsstoeltjeslift ‘Rosskarbahn‘ vervangen door een moderne 10-persoonsgondel.

De nieuwe gondel in Obergurgl
De nieuwe gondel in Obergurgl vervangt een oude stoeltjeslift (oranje)

Minder wachttijd, meer comfort met de nieuwe gondel

De Rosskarbahn is een van de belangrijkste liften in het skigebied Gurgl. De lift brengt wintersporters (en wandelaars) vanuit Obergurgl de berg op. Bij de 24 jaar oude stoeltjeslift stonden ’s morgens regelmatig flinke wachtrijen. Wat met de komst van de nieuwe gondel verleden tijd zal zijn. De nieuwe gondel komt op exact dezelfde plek als de oude lift, alleen het bergstation komt iets dichter bij het bergstation van de ‘Festkogelbahn‘ te liggen waardoor de aansluiting op deze lift en de pistes een stuk beter wordt. De nieuwe lift wordt ook nog eens een stuk sneller, wintersporters zijn straks in minder dan zes minuten bij het bergstation.

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe Rosskarbahn op een rij gezet.

Liftsysteem: 10 persoonsgondel.
Gereed: winterseizoen ’21-’22
Capaciteit: 2.800 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: 5 Minuten, 50 seconden
Hoogte dalstation: 1.910 meter boven zeeniveau
Hoogte bergstation: 2.668 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 758 meter
Lengte: 1.922 meter
Investering: onbekend

Over skigebied ‘Gurgl’

Het skigebied van de dorpen Obergurgl en Hochgurgl is een fijne bestemming voor ervaren wintersporters. Hoewel er in het skigebied veel makkelijke, blauwe pistes (60 kilometer) zijn, zijn er ook een aantal uitdagende rode (33 kilometer) en zwarte afdalingen (19 kilometer) te vinden.

Het skigebied wordt liefkozend ook wel ‘Gurgl‘ genoemd. Van oudsher zijn het twee skigebieden die sinds 1997 aan elkaar zijn gekopped door de ‘Top Expres’ een bijna horizontale gondelverbinding die wintersporters binnen 10 minuten van het ene naar het andere skigebied brengt. Skigebied Gurgl is een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk.

(Foto: Ötztal Tourismus | Anton Klocker)

Koud, maar sneeuwzeker skigebied

Door de hoge ligging van he skigebied (1.793-3.082 meter), is het wintersportseizoen erg lang in Gurgl. De eerste wintersporters kunnen hier medio november al terecht en het seizoen gaat door tot begin mei. Obergurgl en Hochgurgl zijn ideale bestemmingen voor een wintersport in december of een skivakantie in april. Enige nadeel is dat het er in wintermaanden flink koud zijn, door de hoogte heeft de wind vrij spel en zijn warme skihandschoenen en goede skikleding een absolute must. Vanwege de mogelijke wind en kou is skigebied minder geschikt voor een wintersport met kinderen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Winterdromen: dit zijn de mooiste bestemmingen voor komende winter
Ook interessant
4x Onbekende wintersport­gerechten die je echt eens moet proberen