Voor de meeste Nederlanders zit de zomervakantie er helaas weer op. De scholen zijn weer begonnen en we kunnen ons op gaan maken voor de herfst en de winter. Gelukkig kunnen we ons wel gaan verheugen op volgende winter. Want wat er ook gebeurt.. het wordt gewoon weer winter! Wist je dat je veel geld kunt besparen door nu alvast je komende wintersport te boeken? Bovendien heb je nu ook nog eens heel veel keuze uit accommodaties en mooie aanbiedingen. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de beste actuele wintersportaanbiedingen voor wintersport 2022. Want wie nu al boekt, kan extra lang genieten van de voorpret!

Kindvriendelijk skigebied Oostenrijk
Extra veel voorpret als je nu al boekt

Summittravel – 1 week wintersporten voor 134 euro!

Terwijl op veel plaatsen de temperaturen tot recordhoogte reikten, ontvingen wij van Summitravel de eerste aanbiedingen voor komend wintersportseizoen. De reisorganisatie heeft op dit moment keuze uit maar liefst 1.044 wintersportreizen. Hieronder staan onze 4 favorieten:

Extra fijn is dat bij alle wintersportreizen van Summittravel de liftkaart bij de prijs is inbegrepen. Bovendien hebben ze vanwege Corona hele klantvriendelijke annuleringsvoorwaarden.

Saalbach - skigebied in de buurt van Salzburg
Ga jij deze winter naar Saalbach-Hinterglemm.

Sunweb – meeste wintersport aanbiedingen inclusief skipas

Bij Sunweb staat op dit moment het grootste aanbod online. Je kan nu al meer dan 1.5oo aanbiedingen voor het komende wintersportseizoen bekijken. En hier zitten een paar hele mooie aanbiedingen tussen! Voor het gemak hebben we hieronder 5 populaire skigebieden in Oostenrijk op een rij gezet:

Bij Sunweb boek je altijd een accommodatie inclusief skipas.

De Jong Intra – kwaliteit boven kwantiteit

Het aanbod wintersport reizen van touroperator De Jong Intra is nog niet zo heel groot. Maar we vonden wel  een paar hele mooie aanbiedingen! Met name in skigebieden waar andere reisorganisaties geen reizen aanbieden is het aanbod goed. Wil je komende winter naar een populair skigebied? Kijk dan zeker even hier. Hieronder hebben we de mooiste aanbiedingen van dit moment voor je verzameld:

De Jong Intra is één van de weinige aanbieders van een pendelbus naar Oostenrijk.  Wil je komende winter met de bus naar Oostenrijk? Je kunt vanaf nu een bus retour boeken vanaf 129 euro.

De Almlift in Hauser Kaibling
Het wordt een top winter!

Wintersport 2022 aanbiedingen inclusief skipas van TUI.nl

Bij TUI.nl krijg je op dit moment maar liefst tot 100 euro extra korting wanneer je nu online je wintersport 2022 boekt. Het aanbod op de reisorganisatie is weliswaar niet zo groot als bij andere aanbieders, maar er zitten wel echt hele mooie opties tussen. Het is ook een van de weinige aanbieders waar je een ‘all inclusive‘ wintersport kunt boeken. Sowieso is bij alle genoemde aanbiedingen een skipas inbegrepen.

Bij alle wintersport aanbiedingen van TUI.nl is de skipas in de prijs inbegrepen.

Wintersport aanbieding 2021: all inclusive naar Flachau voor 963 euro - zonnig weer
Wintersport aanbieding 2022: all inclusive naar Flachau voor 963 euro.

Zelf een wintersport aanbieding zoeken?

Wil je graag nu je skivakantie boeken, maar staat er geen aanbieding tussen waar je warm voor loopt? Geen zorgen Ook bij de touroperators is de voorbereiding op het wintersportseizoen begonnen. Inmiddels staan de eerste reizen alweer online en daar komen iedere dag nieuwe aanbiedingen bij. De beste websites met wintersport 2022 aanbiedingen hebben we hieronder op een rij gezet:

Wintersport aanbiedingen 2022 - Zon, sneeuw, koud en eerste op de piste
Kan jij ook nauwelijks wachten op de volgende winter?

Inspiratie voor het zoeken van skigebied

Wil je komende winter graag op skivakantie, maar weet je nog niet zo goed waar naar toe? Bekijk dan vooral onze inspirerende artikelen over de leukste, mooiste en fijnste skigebieden die we de afgelopen jaren bezochten hebben.

Wintersport 2022 inspiratie

Wanneer zijn Nederlandse schoolvakanties in 2022 ook al weer?

Voor de volledigheid staan hieronder de data van de Nederlandse schoolvakanties. Ben jij door schoolgaande kinderen, of werk gebonden aan deze vakantie? Zorg er dan voor dat je op tijd je wintersport 2022 boekt. Hoe langer je wacht, des te minder accommodaties nog beschikbaar zijn.

  • Voorjaarsvakantie:
    • Regio Noord: 19 – 27 februari 2022
    • Regio’s Midden & Zuid: 20 februari – 6 maart 2022

Wintersporters die graag in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan, moeten rekening houden met veel drukte. Met name in de periode van 26 februari tot 6 maart 2022 zal het niet makkelijk zijn om een appartement of hotel te vinden. Naast een groot deel van Nederland hebben ook de Duitsers en Belgen in deze week voorjaarsvakantie. Waarschijnlijk wordt dit de drukste week van het hele seizoen.

Wanneer je niet gebonden bent aan de schoolvakanties, dan kan je in de winter 2022 kiezen uit een aantal weken waarin het in de meeste skigebieden rustig zal zijn. De rustige weken in de skigebieden zijn:

  • De weken voor kerst.
  • Tussen 8 januari en 29 januari 2022.
  • De eerste week van februari (in Frankrijk).
  • Vanaf 5 maart (Oostenrijk)
  • Na 19 maart (Frankrijk)

Meer informatie over de rustige en drukke periodes komende winter is hier te vinden.

Op de hoogte blijven?

Hierboven hebben ze zo veel mogelijk relevante informatie over wintersport 2021 verzameld. Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ga jij dit jaar op wintersport naar Méribel?
Ook interessant
Winterdromen: dit zijn de mooiste bestemmingen voor komende winter