De coronawinter zit er op. In veel skigebieden is Pasen het traditionele einde van het skiseizoen. En vanaf morgen zijn vrijwel over de pistes en liften gesloten.  Wij hebben dit paasweekend nog een keer kunnen genieten van de sneeuw en het mooie weer in Oostenrijk. Vanaf morgen gaan we uitkijken naar volgende winter, die hopelijk een stuk normaler zal verlopen. Voor alle wintersporters die ook reikhalzende naar volgende winter uitkijken, hebben we hieronder nog een paar foto’s van de afgelopen dagen geselecteerd. Kijk en geniet even met ons mee van het ‘Kaiserwetter‘.

De laatste skidag in Filzmoos.
De laatste skidag in Filzmoos.

14 °C maar nog steeds sneeuw genoeg

Gisteren en vandaag was het prachtig weer. De lucht was strakblauw en de temperaturen liepen op tot bijna 15 graden. Op veel plekken smelt de sneeuw snel weg, maar op de pistes ligt nog meer dan genoeg om te skiën en zelfs te langlaufen. Kijk maar naar de foto’s die wij de afgelopen dagen maakten in de skigebieden van Filzmoos, Schladming en Hauser Kaibling.

14 graden, in hauser Kaibling
14 graden in Hauser Kaibling.
Skilift Schladming, zon, blauwe lucht
Sneeuw genoeg in Schladming.
De Langlaufloipes liggen er nog ptima bij!
De langlaufloipes in Filzmoos liggen er nog prima bij!

Uitgestorven skigebieden

Helaas zijn hotels vanwege het coronavirus nog steeds gesloten. Op enkele dagjesmensen na zijn er daarom nauwelijks wintersporters die kunnen genieten van de optimale omstandigheden dit weekend. Pistes en gondels zijn leeg en bij de lift hoeven we ook nergens te wachten. Het blijft een vreemde situatie, waar we maar niet aan kunnen wennen.

Zon in de lege stoeltjeslift
De piste voor jezelf in Hauser Kaibling
De lege Papagenogondel in Filzmoos
De lege Papagenogondel in Filzmoos.

We skiën zo het voorjaar in

Inmiddels is ook in Oostenrijk de lente begonnen. De dalen zijn inmiddels al groen, waardoor we op de piste echt het gevoel krijgen dat we zo het voorjaar in skiën. Als we beneden zijn is het tijd om de ski’s in te ruilen voor onze wandelschoenen en mountainbike ;).

In de dalen is het lente, op de piste ligt nog sneeuw genoeg,
In de dalen is het lente, op de piste ligt nog sneeuw genoeg. (Schladming)
Witte bergtoppen en een groen dal in Filzmoos.
Witte bergtoppen en een groen dal in Filzmoos.

Nog een keer samen genieten van de winter

Wij hopen dat al onze lezers ook hebben genoten van fijne paasdagen. Wij hebben in ieder geval nog een keer volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om te genieten van de zon en de sneeuw.

Nog even samen genieten.
Nog even samen genieten.

Maakt Koning winter nog een comeback?

Koning Winter trekt zich overigens niks aan van het feit dat de skigebieden sluiten. Toen we vandaag de weersvoorspelling voor Oostenrijk bekeken, zagen we dat het vanaf morgen winters wordt. Niet alleen daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt, het gaat ook nog eens enorm sneeuwen. April doet ook hier ‘wat ie wil’ 😉

De weersverwachting (Bron: wetter.at)

 

LIVE vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: CP Carachillo skihelm met vizier
Ook interessant
Filzmoos vervangt 37 jaar oude skilift ondanks coronawinter