Vorige week reisden we met Colmar af naar Alta Badia. Op 18 december en 19 december 2022 vond daar de wereldbeker heren (reuzenslalom) plaats op de Gran Risa piste. Wij mochten erbij zijn, als gasten van Colmar, bekend van de prachtige skikleding. Hoe dat eruit zag, zie je in dit reisverslag.

Colmar bestaat 100 jaar

In 2023 bestaat Colmar 100 jaar. Met deze reis hebben we dat historische moment alvast een beetje gevierd. Maar zo’n jubileum is natuurlijk ook een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen eeuw. Na de oprichting ging het merk al snel richting de (professionele) skisport. En dat leverde de afgelopen eeuw onder andere deze bijzondere beelden op:

Ter ere van het 100 jarig bestaan heeft Colmar deze winter een bijzondere collectie, geinspirereerd op de natuur ontworpen. In dit artikel lees je alles over deze bijzondere collectie.

Met Colmar naar Alta Badia

Op 17 december arriveer ik in hotel La Majun in La Villa. Een klassiek hotel met ligging dichtbij de Gran Risa, de piste waar het morgen allemaal gaat gebeuren. In mijn hotelkamer ligt een pakket Colmar skikleding op mij te wachten. Dat is pas een warm onthaal! Ik trek het aan want het is -10 en ik kan wel een beetje warmte gebruiken. Het is een pak uit de nieuwe Colmar Ski Collectie in de lijn ‘zonsopkomst’. Deze lijn is geheel in roze / rode tinten. Niet veel later sta ik bij de skiverhuur voor een paar ski’s voor de harde pistes. Mijn eigen all mountain ski acht ik ongeschikt voor de huidige omstandigheden. ’s Avonds voorspellen we wie er op het podium komen morgen. Ik ga natuurlijk voor de enige Nederlandse afgevaardigde: Maarten Meiners.

De wereldbeker vanuit de Leitner VIP Lounge

De volgende ochtend vertrekken we, allemaal in onze Colmar outfit, naar de Leitner VIP  Lounge onderaan de Gran Risa wereldbekerpiste. Hier hebben we niet alleen een geweldig uitzicht op het parcours, maar hier wordt ook nog eens een fantastische lunch van Michelin sterrenkoks uit de regio geserveerd. Nergens is het aantal Michelin sterren per vierkante kilometer zo graag als in Zuid-Tirol dus we worden behoorlijk in de watten gelegd. We zien uiteindelijk hoe Lucas Braathen, Hendrik Kristoffersen en Marca Odermatt er met de prijzen vandoor gaan. De Duitsers, Oostenrijkers, Italianen en Nederlanders in de groep hadden allemaal wat anders voorspeld 😉

Son Risa: skiën bij zonsopkomst

De volgende dag is het tijd voor de Son Risa, het volgende hoogtepunt van deze reis. Om 07.00 staan we op de piste om met de eerste lift, nog voor zonsopkomst boven op de berg te staan. Daar skiën we letterlijk de zon tegemoet. Dit jaarlijkse terugkerende evenement is altijd op de dag na de Wereldbeker. Je kan van hut naar hut skiën en iedere hut wordt een ander deel van het ontbijt geserveerd. In totaal doen er vijf hutten mee. Wij bezoeken er drie en besluiten dat het dan een volwaardig ontbijt is.

Het wordt een perfecte skidag. Er ligt genoeg sneeuw, de pistes zijn extreem rustig en alle liften zijn open. Dit is genieten.

Met Colmar naar Alta Badia in Italië.

Skiën in Alta Badia

Veel tijd om Alta Badia te verkennen hadden we niet, maar een kleine indruk hebben we wel. Het skigebied is overzichtelijk, met brede pistes (overwegend rood en blauw). Er zijn een paar zwarte pistes, maar alle zwarte pistes hebben een naastgelegen makkelijkere variant. Hoogtepunt van het skigebied is natuurlijk de Gran Risa, de wereldbeker afdaling. Het is dan ook heel leuk dat ook deze beroemde piste in een zwarte variant en een rode variant geskied kan worden. Zo kan iedereen de beroemde Gran Risa afdalen!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Leer beter skiën met deze simpele skioefeningen voor kinderen
Ook interessant
Toerskiërs opgelet! Deze innovaties van LEKI wil je niet missen