Alpina Grand Lavalan is de bekende Grand skihelm van Alpina, maar dan met een afwerking van wol. Door te kiezen voor Lavalan in plaats van synthetische materialen is de helm niet alleen duurzamer, maar heeft hij ook de fijne eigenschappen van wol. Deze eigenschappen zijn onder andere: anti-bacteriële werking, voorkomen van geur en effectief afvoeren van vocht. Klinkt goed? Wij hebben Alpina Grand Lavalan uitgebreid getest voor onze skihelm test en in deze review lees je onze ervaring.

Samenvatting Alpina Grand Lavalan skihelm

Type helm: in mold constructie.
Beschikbare maten: 54-57 en 57-61 centimeter hoofdomtrek.
Beschikbare kleuren: zwart, grijs, blauw en wit.
Wat is leuk: Lavalan voering en isolatie (wol) draagt extreem comfortabel.
Wat is minder: de skihelm is vrij groot (dik materiaal).
Kopen: nu in de aanbieding voor slechts 77 euro.

Alpina Grand Lavalan skihelm getest
Alpina Grand Lavalan draagt mega comfortabel.

Complete review Alpina Grand Lavalan

Alpina onderscheidt zich in de wintersport industrie vanwege haar uitstekende (degelijke) prijs – kwaliteit verhouding. Wij testen iedere winter weer een greep uit de collectie en eigenlijk stelt het merk nooit teleur. Het design is doorgaans niet heel spannend, maar beschermen doet het altijd. De Lalavan lijn was dan ook een verrassing. Met Lavalan (zowel in helmen als in de Alpina rugbeschermer) zorgt Alpina voor een verrassende en duurzame innovatie. Zowel op het gebied van comfort als duurzaamheid. Daarmee is ons enthousiasme eigenlijk direct gewekt.

Comfortable skihelm

Alpina Grand Lavalan is een comfortabele skihelm. Wanneer je twijfelt tussen twee maten, neem dan de kleinste maat. De instelbaarheid van de helm is ruim en berekend op een ‘rond’ hoofd. Daarbij valt de helm net iets naar de ruime kant uit. Het materiaal (Lavalan) is warm, voert vocht snel af en kriebelt absoluut niet. Op koude dagen blijft je lekker warm, terwijl je op warme dagen niet te warm wordt.

Ventilatie

De skihelm is voorzien van verstelbare ventilatie mogelijkheden. Al is het in het begin wel even zoeken wat nu ‘open’ en ‘dicht’ is. Dit is namelijk van buiten niet te zien en dus echt een kwestie van ervaren. De bediening gaat middels een grote schuifknop bovenop de helm. Deze gaat in het begin wat stroef, waardoor we de helm steeds af moesten nemen om hem te kunnen bedienen. Na een paar dagen komt er meer beweging in het systeem en kan deze met handschoenen aan makkelijk bediend worden.

Veiligheid helm

De keramische buitenschaal, in-mold constructie en HI-EPS binnenschaal moeten de helm ultra-veilig maken (aldus Alpina). Wij doen zelf geen veiligheidstest met skihelmen, maar deze helm heeft wel een paar opvallende details. De helm is relatief groot (dik) van materiaal. Dit zie je aan omvang op het hoofd. De voering loopt door over het achterhoofd tot in de nek. En tot slot voelt Alpina Grand Lavalan robuust. We kunnen ons voorstellen dat dit een ideale helm is voor snowboarders (gezien beschermend gevoel op het achterhoofd). Wij voelen ons in ieder geval extreem veilig met deze helm op.

Grand Lavalan Alpina
Nooit te warm dankzij geïntegreerde ventilatie.

Conclusie van skihelm Alpina Grand Lavalan

Dit is een fijne en comfortabele skihelm. Het verwerken van Lavalan (wol) in veiligheidsproducten juichen wij van harte toe vanwege het comfort en haar duurzaamheid. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke, comfortabele skihelm voor een eerlijke prijs, dan kunnen wij Alpina Grand Lavalan van harte aanbevelen. Deze skihelm is iets minder geschikt voor mensen met een kleine hoofdomtrek. Je koopt Alpina Lavalan online vanaf 77 euro (aanbieding om het moment van schrijven).

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Schladming: verassend veelzijdig en kindvriendelijk
Ook interessant
Onze ervaringen met Reima skikleding