Een skibril met fotochromatische lens is ideaal voor alle weersomstandigheden. De meekleurende glazen van de sneeuwbril passen zich automatisch naar de weersomstandigheden aan. Hierdoor hoef je nooit meer te wisselen tussen je zonnebril en je skibril en heb je altijd goed zicht tijdens het skiën of boarden.

Een goedkope skibril met meekleurende lens lijkt een onmogelijke combinatie. Decathlon doet met de Wed’ze 500 PH zien echter een goede poging.  Met deze Decathlon skibril zou je onder alle omstandigheden de piste op kunnen. Wij deden de test en werden positief verrast door de kwaliteit van deze relatief goedkope skibril.

Samenvatting review Wed’ze meekleurende skibril (Decathlon)

Skibril voor: dames, heren en kinderen
Kleur Lens:
fotochromatisch (meekleurende skibril van Decathlon)
Type lens: sferisch en fotochromatisch.
Kleur: frame is alleen in het zwart verkrijgbaar
Leuk: uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.  Skibril voor alle weersomstandigheden.
Minder leuk: mindere prestaties bij extreme omstandigheden als dichte mist of hevige sneeuwval.
Prijs: adviesprijs € 69,99 bekijk de actuele prijs via de webshop van Decathlon

Deze skibril is geschikt voor dames , heren en kinderen.

Lees de volledige review van deze Decathlon skibril hieronder.

Maaike met de decathlon skibril

Review Wed’ze meekleurende skibril van Decathlon

De Wed’ze 520 PH is één van de meest verkochte skibrillen van Decathlon. Niet zo gek, want voor nog geen 70 euro koop je een skibril met fotochromatische lens. Voor dat bedrag koop je bij de gerenommeerde merken hoogstens een skibril die geschikt is voor een specifieke categorie. Deze sneeuwbril wordt geleverd in een stevige etui waarin je de bril kunt opbergen en vervoeren. Goed idee. Als je daar na gebruik je sneeuwbril in bewaard, gaat hij veel langer mee en voorkom je krassen op de lens.

Ervaring Wed’ze meekleurende skibril van Decathlon

We hebben deze skibril uitvoerig getest. De skibril is getest door dames, heren en kinderen. We zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit die deze relatief goedkope skibril biedt. Natuurlijk, in vergelijking met de beste skibril uit de test, zijn de prestaties minder. Maar het prijsverschil is ook erg groot.

De verschillen zitten vooral in de weidsheid van het zicht, de afwerking, maar ook in de lens. Het duurt iets langer voordat de lens zich aanpast.  Het zicht bij dichte mist of sneeuwval is net wat minder scherp en bij volle zon laat de lens ietwat teveel licht door.

Frame en pasvorm Wed’ze meekleurende skibril van Decathlon

De pasvorm van deze skibril is goed. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. We hebben de bril getest met verschillende skihelmen en eigenlijk sluit de bril overal voldoende bij aan. Nergens ontstond een ‘Goggle Gap’.  De pasvorm is wat smaller in de lengte. En het zicht wat minder weids (ik kon de rits van mijn eigen ski jas niet zien toen ik die dicht wilde doen).

Deze skibril is volgens Decathlon ook geschikt voor brildragers. Onze bril (met relatief groot frame) paste echter niet onder deze sneeuwbril. Wij raden mensen met een bril liever aan om een skihelm met vizier te overwegen.

Decathlon skibril voor kinderen

Lens Wed’ze meekleurende skibril van Decathlon

De lens van een fotochromatische skibril past zich automatisch aan naar de lichtomstandigheden. Bij fel zonlicht kleurt de lens donker en bij bewolking, mist of sneeuwval kleurt de lens lichter. Zo heb je altijd goed zicht op de piste.  Deze Decathlon skibril valt in de categorieën 1 tot en met 3 en is dus geschikt voor zonnige dagen en dagen dat het sneeuwt. De kwaliteit van de lens is voldoende. Maar, zoals gezegd, zijn er wel degelijk verschillen met de duurdere skibrillen.

Het duurt iets langer voordat de lens zich aanpast.  En het zicht bij dichte mist of sneeuwval is net wat minder scherp en bij volle zon laat de lens ietwat teveel licht door. Het zicht met deze lens is net wat minder scherp. Zeker bij dichte mist of hevige sneeuwval zie je de contouren en het reliëf op de piste bijvoorbeeld niet altijd even scherp. En tegen de zon inkijken op de gletsjer is ook niet zo’n fijne ervaring.

Meekleurende skibril voor de prijs van een normale sneeuwbril

Voor de gemiddelde wintersporter is deze Decathlon skibril aan te raden. De bril voldoet eigenlijk aan alle eisen die je aan een goede skibril kunt stellen. En voor de prijs van een normale skibril koop je bij Decathlon een skibril met meekleurende glazen. Wil je echter onder echt extreme omstandigheden de piste op? Of stel je hoge eisen aan je bril? Dan is de Decathlon meekleurende skibril minder geschikt.

Deze skibril is alleen verkrijgbaar in de webshop van Decathlon.

Nog een klein tip als je deze Decathlon skibril gaat kopen: leg de bril voor je vakantie alvast even uit de verpakking ‘te luchten’. Hij ruikt een beetje chemisch, maar de chemische geur verdwijnt na een paar uur vanzelf.

Meer Wedze producten getest:

Wedze ski’s
Wedze thermokleding
Decathlon skibroek

Eerder verschenen
Filzmoos vervangt 37 jaar oude skilift ondanks coronawinter
Ook interessant
Zo mooi is de winter Savoie Mont Blanc – 5 heerlijke foto’s