Ik was nooit de allergrootste voorstander van vizierhelmen. Ondanks dat ik bekend was met de vele voordelen van een vizierhelm, ski ik altijd met een ‘losse helm’ en skibril. Vorige winter begon ik met het testen van de skihelm met vizier, CP Camurai genaamd. De eerste weken van vorige winter doopte ik deze vizierhelm tot één van de beste skihelmen van dat moment. Waarom? Dat lees je in deze review van de CP Camurai skihelm met vizier.

Samenvatting review CP Camurai skihelm met vizier

Type skihelm: hybride in mold skihelm met vizier.
Lenstype: meekleurende lens (cat 2 en 3).
Gewicht: 650 gram
Kleuren: in diverse kleuren leverbaar.
Wat is leuk: comfortabele pasvorm, ideaal voor brildragers.
Wat is minder: bij een smal gezicht komt er een beetje wind onder het vizier.
Kopen: adviesprijs € 299,-. Bekijk snel de laagste prijs die wij online vonden.

Een uitgebreide review van CP skihelm met vizier Camurai vind je onder de afbeelding

Volledige review CP Camurai skihelm met vizier

Ik zocht de skihelm aan het einde van afgelopen zomer in Nederland uit. De eisen: de vizierhelm moest er mooi uitzien, een optisch goed vizier hebben, warm zijn, veilig zijn en lekker zitten. Mijn motto: een skihelm met vizier mocht vooral geen compromis zijn. Niet op skihelm en ook niet op de skibril. Ik koos na lang wikken wegen uiteindelijk voor CP Camurai. Aan het begin van de herfst werd de vizierhelm thuisbezorgd. En bij het openen van de doos was het een klein feestje. Wat is deze helm mooi!

Skihelm met vizier CP Camurai, de test

Om deze skihelm met vizier te testen hebben we uitgebreid de tijd genomen. We hebben zowel de helm als het vizier uitgebreid meegenomen in de test. We hebben echter geen veiligheidstests uitgevoerd! De vizierhelm is puur functioneel op de piste getest. We zijn er niet mee gevallen en kunnen dus niks zeggen over de veiligheid. Behalve dan dat de helm een veilige constructie heeft en is voorzien van het vereiste Europese keurmerk en daarmee aan alle veiligheidseisen voldoet.

De skihelm is meerdere dagen getest. Er is rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden. De vizierhelm is getest bij zeer bewolkt weer, bewolkt weer, zonnig weer en met neerslag. Een testdag is compleet als er minimaal 2,5 uur op de piste doorgebracht is. Alle dagen zijn skiënd doorgebracht.

cp-skihelm-met-vizier-review
CP Camurai skihelm met vizier is luxe afgewerkt

CP Camurai getest, het vizier

Een skihelm met vizier mag geen compromis zijn. Niet op de skihelm, maar ook zeker niet op de skibril. Daarom bespreken we beide onderdelen los van elkaar. Daarna wordt de vizierhelm als geheel beoordeeld.

CP Camurai, skihelm met vizier voor brildragers

Een van de redenen om voor de CP Camurai te kiezen is omdat dit een perfecte vizierhelm voor brildragers is. Het vizier valt (ruim) over mijn (redelijk grote) bril.

CP Camurai skihelm met meekleurend vizier

Ik heb voor een vizier helm meekleurend vizier gekozen. Meekleurend houdt in dat het vizier zich aanpast naar de weersomstandigheden.

Het resultaat in een weids en scherp beeld. Omdat ik mijn bril op kan houden zie ik scherp en veel diepte. Het vizier filtert rood licht. Dit geeft bij mij een rustig beeld met duidelijk contrast. Wel hebben mijn familieleden opeens allemaal een wat grauwere kleur dan in het echt. En het duurt even voordat ik door heb dat dit door het vizier komt…

Omdat ik een smal gezicht heb, sluit het vizier niet geheel af bij mijn wangen (wat wel de bedoeling is). Hierdoor komt er bij het skiën een koude luchtstroom onder het vizier. Dit vind ik een klein nadeel. Wat helaas bij alle vizierhelmen zo is. Mijn ogen zijn (heel) gevoelig en gaan hierdoor tranen…. Daar wordt mijn zicht niet beter van… Een veel gehoorde klacht bij vizierhelmen is dat het vizier beslaat bij neerslag. Ik heb CP Camurai meerdere dagen gedragen met neerslag. Het vizier is geen enkele keer beslagen. Ook niet na het omhoog schuiven in de lift. Een uitermate positief punt wat mij betreft!

CP Camurai krijgt een second opinion bij mijn partner, met een minder smal gezicht. Bij hem sluit het vizier aan op de wangen en hij heeft geen last van een luchtstroom onder het vizier.

Ventilatieluiken in gesloten toestand

CP Camurai skihelm met vizier, de helm

De CP Camurai vizierhelm is luxe afgewerkt. Niet alleen het vizier, maar ook de skihelm zelf. De helm is in ruime mate instelbaar middels een draaiventiel achterop. Deze helm zit heel aangenaam. Bovendien ervaar je met CP Camurai een extreem veilig gevoel doordat de helm zo mooi en compact aansluit rond het hoofd.

Afwerking met hoogwaardige en zachte details

De afwerking van binnen is zacht en draagt comfortabel. De binnenkant is van zachte stof, maar de buitenzijde van ‘stoffen elementen’ (zoals bij de oren en bij het draaiwiel) zijn van leer. Duurzaam afgewerkt dus.

Uitgebreide ventilatie

De helm is voorzien van een uitgebreid ventilatiesysteem met 23 ventilatieroosters. De 12 roosters die zich bovenop de helm bevinden zijn middels een schuifknop op de helm te openen en te sluiten. Met alle roosters dicht is de helm warm, zelfs op de meest gure dagen voelt het warm aan onder de CP Camurai.

Warm genoeg van de koudste dagen

Een groot voordeel vind ik de ‘dichte’ oorstukken. Veel fabrikanten laten een holte in het oorstuk open voor audio aansluiting. CP Camurai heeft ondanks de audio aansluiting dichte oorstukken. De stof zit hier dus tegen de oren aan. Dit geeft een solide en warm gevoel.

review-cp-camurai-vizierhelm-getest
Met het vizier van de skihelm omhoog

Conclusie van de CP Camurai skihelm met vizier test

Wat een helm! Wanneer ik uit de skilift stap en het vizier omlaag schuif ben ik voor mijn kinderen direct vertrokken. Wanneer ik met ze wil praten, eisen ze dat ik het vizier omhoog schuif, zodat ze contact kunnen maken.

Ideaal voor brildragers en absolute winnaar bij neerslag

Het vizier laat zich makkelijk omhoog en omlaag schuiven. Zelfs met mijn favorieten wanten aan is dit geen probleem. Ik vind het fijn om het vizier in de lift omhoog te kunnen schuiven, ook op dagen met neerslag. Met mijn losse skibril kon dit niet, omdat deze dan nat werd aan de binnenkant. Dat voelt niet lekker aan als je hem weer opzet daarna (nat) en zorgt dat je skibril beslaat. Omdat het vizier van de skihelm van CP Camurai loskomt van de skihelm, kan je hem ook wanneer de helm nat is omhoog schuiven. Dat is wat mij betreft een groot voordeel.

Comfortabele pasvorm van CP Camurai

Ook de pasvorm van de skihelm met vizier in combinatie met een bril vind ik ideaal. Het vizier schuift ruim over de bril en het zicht is voor mij nog nooit zo goed geweest.

Kopen CP Camuari

Je koop deze exacte versie van CP Camurai voor de adviesprijs € 299,-. Bekijk hier de laagste prijs. Binnen twee dagen wordt hij thuisbezorgd. De helm wordt standaard geleverd met poetsdoekje voor het vizier, bewaar dit in je ski jas. Er zit ook standaard een zak bij om de skihelm te bewaren. Gebruik deze altijd wanneer je de helm transporteert om beschadigingen aan de helm of  het vizier te voorkomen.

Wil je meer weten over deze vizierhelm? Laat je vragen achter in het opmerkingenveld hieronder. We komen er dan zo snel mogelijk op terug!

 

8 Commentaren

 • Harold,

  Dag Maaike en Martijn, bedankt voor de uitgebreide review.
  Jullie hebben de helm nu al enige tijd vermoed ik. Hebben jullie in die periode ook problemen gehad met het beslaan van je gewone bril? Mijn oude vizier helm heeft dit probleem wel bij slecht weer, dus ik ben op zoek naar een goed alternatief.
  Groeten Harold

  • Maaike,

   Hoi Harold, we hebben alweer een nieuwe! Deze helm is inderdaad erg fijn, daar lag het niet aan. Mijn bril besloeg niet onder de helm, maar ik heb een vrij grote bril, waar ook makkelijk lucht onder kan komen. Deze vizierhelm sluit ruim over de bril en laat dus genoeg ruimte voor de lucht om binnen te waaien. Ik hoop dat je hier iets mee kan! Groeten Maaike

 • Jeroen De Caesemaeker,

  Dag Maaike & Martijn. Dank voor de review! Hoe zit het met ‘bijgeluiden’ op hoge snelheid bij deze (en andere) vizierhelmen? Dit is voor mij een doorslaggevend element in het kiezen van een helm, ihb met vizier, omdat daarvoor soms gewaarschuwd wordt. Ik lees hier niets van, ook niet bij andere helmen hier op deze website aangeprezen…

  • Frank van Delden,

   Hoi Jeroen,
   De ‘bijgeluiden’ op hoge snelheid is iets wat je vroeger wel merkte, maar ik moet eerlijk zeggen dat bij de huidige generatie helmen ik er geen last meer van heb. Nou kan dat gewenning zijn, maar eerlijk gezegd denk ik dat de moderne skihelmen gewoon beter ontworpen zijn. Bij deze CP helm hoor je in ieder geval geen suizend geluid. Wel kan het zijn dat er op hoge snelheid wat lucht onder het vizier komt.. dat hangt een beetje van de vorm van je gezicht af. Als het vizier goed aansluit, merk je er met skiën weinig van..

   Overigens hebben we nog nooit een wedstrijdskiër met en vizierhelm gezien, dus misschien is onze snelheid niet hoog genoeg om het echt te beoordelen..

   Groet,

   Frank

 • Martijn Heerkes,

  Als ik het goed begrijp is deze vizierhelm de enige die zich aanpast aan de weersomstandigheden én het beste zicht (gepolariseerd) biedt? De helm ziet er super uit en ik neem aan dat de sulphur spring variant niet anders is…

  • Maaike Meerman,

   Hoi Martijn,
   Bedankt voor het compliment! Deze vizierhelm draagt ontzettend fijn. De lens past zich inderdaad aan naar de weersomstandigheden, maar hij is niet gepolariseerd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit zelf ook niet mis. We hebben ook CP Carachillo getest en deze is wel meekleurend EN gepolariseerd. Het draagcomfort is verder gelijk, maar de ventilatie mogelijkheden zijn minder.
   Groeten Maaike
   P.S. Mooie kleur, sulphur spring!

  • Martijn Heerkes,

   Grappig, ik vraag me juist af of het meekleurende aspect van het vizier wel van meerwaarde is… In elk geval, mooi dat er een review is.

  • Frank van Delden,

   Dag Martijn, het meekleurende vizier is juist heel fijn. Niet alleen omdat je de helm dan alle dagen (ongeacht) het weer kan gebruiken. Maar ook bijvoorbeeld als je van de zon in de schaduw skiet (of andersom). Je hebt eigenlijk altijd goed zicht.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Oostenrijk bouwt grootste sneeuwpop ter wereld!
  Ook interessant
  Trip Tip: zo leuk is de combinatie stedentrip en wintersport in Innsbruck